Wymiana filtra kabinowego. Mocno zabity i data jego produkcji z przed kilku lat. O dziwo nawiew działał
Nowy z Filtrona . Po jego założeniu bardzo zauważalna zwiększona moc nadmuchu w środku na najniższym biegu
Mazda 3 BL Z6 '12 Crystal White Pearl
1, 2
Z racji słabego oryginalnego podświetlenia bagażnika zamontowałem podświetlenie ledowe oparte na taśmie z diodach COB umieszczone w profilu aluminiowym.
Włączane jest niezależnie od włącznika lampki wewnątrz.
Kolor podświetlenia to biały zimny.
Włączane jest niezależnie od włącznika lampki wewnątrz.
Kolor podświetlenia to biały zimny.

- Od: 27 wrz 2010, 16:58
- Auto: Mazda 3 BL '12
Filtr powietrza to zasyfiony był konkretnie. Ktoś miał chyba awersję do jego wymiany. Ja w bl uwielbiałem go wymieniać 
Moja teoria jest taka, że poprzedni własciciel nie był do końca świadomy o istnieniu filtra kabinowego lub zlecenie było na wymianę ale nie został wymieniony
Poza tym zgadzam się w 100%. W modelu BL wymiana to bajka w porównaniu z BK-a
Poza tym zgadzam się w 100%. W modelu BL wymiana to bajka w porównaniu z BK-a

Jadąc pojawił się błąd na desce rozdzielczej i po zeskanowaniu okazało się ,że jest P0328 – czujnik spalania stukowego- za wysoki sygnał napięcia
Po sprawdzeniu potencjalnych przyczyn, najbardziej prawdopodobną jest uszkodzenie czujnika stukowego.
Zakupiony oryginalny czujnik Mazdy
Ciekwostką jest to ,że jest on produkowany przez Mitsubishi
Dostęp do niego jest utrudniony z racji tego,że jest umiejscowiony pod kolektorem dolotowym i trzeba odchylić ewentualnie całkowicie zdemontować. Przy montażu założone nowe uszczelki kolektora
Do odkręcenia przydatna jest nasadka specjalna, która bardzo pomaga przy dokręceniu czujnika z dedykowanym momentem
Czas wymiany: 3 godziny i najwięcej czasu poszło na odkręcenie śrub kolektora jak i demontaż klipsów mocujących czujnik
Po sprawdzeniu potencjalnych przyczyn, najbardziej prawdopodobną jest uszkodzenie czujnika stukowego.
Zakupiony oryginalny czujnik Mazdy
Ciekwostką jest to ,że jest on produkowany przez Mitsubishi
Dostęp do niego jest utrudniony z racji tego,że jest umiejscowiony pod kolektorem dolotowym i trzeba odchylić ewentualnie całkowicie zdemontować. Przy montażu założone nowe uszczelki kolektora
Do odkręcenia przydatna jest nasadka specjalna, która bardzo pomaga przy dokręceniu czujnika z dedykowanym momentem
Czas wymiany: 3 godziny i najwięcej czasu poszło na odkręcenie śrub kolektora jak i demontaż klipsów mocujących czujnik

1, 2