GRATULUJĘ!.
Mazda6 GY L3 '06 by NIEBO!™ 2,3l 166KM SportWagon 220V LPG
klasa klasa klasa , widzę że bawisz się elektroniką może podpowiesz mi jak zrobić coś takiego u mnie navi sama sie nie wzbudzi (próbowałem różnych skryptów ale jak na razie porażka ) i trzeba przytrzymać przycisk około 2-3 sekundy , czy znasz taki układ co by zwierał obwód na 2-3 sekundy co by odpaliło navi ? wiem że w navroad-ach jest taka opcja po przez skrypt a ja mam BLOW 70 ibt i niestety nic mi nie chce działać
widać, że wiesz co robić i za to szacun
mody świetne, fotorelacja jak najbardziej na duży plus
a takiego spalania to jeszcze nie miałem, ale wszystko przede mną 

Noooo kolego NIEBO!, jeszcze dwa miesiące temu tak się zarzekałeś że skończysz projekt navi dopiero na wiosnę a tu proszę, temat ogarnięty. Za wykonanie daję 6+, gratuluję
. Ale powiem Ci że relację z modyfikacji to napisałeś jak powieść
. Co do usb to początkowo myślałem że nie będzie mi potrzebne ale na wszelki wypadek wyciągnąłem do schowka i już korzystałem z niego chyba ze 20 razy
, jak jest to się zawsze przyda. No i teraz masz banana na twarzy przy każdym przekręceniu kluczyka 

- Od: 21 lis 2010, 11:30
- Auto: Mazda 626 GF 2.0 DiTD 18" – Kliknij
Jedna z najlepszych fotorelacji jakie widziałem. Wniosłeś duży wkład wiedzy dla posiadaczy M6. Ukłony!
Gratuluje udanego modu!
Gratuluje udanego modu!
-
z kropką nad z
- Od: 4 sty 2010, 22:12
- Auto: Jest: MX-5 NC 2.5 + M5 CR
Było: MX-3 B6-D, 626 GF FS, 6 GY L3, Lancer CX_3A, 323F BA Z5, Maxima A32 VQ30, Logo, Ave T22 2.0
Pięknie dziękuję za pochlebne opinie

Drugim kamieniem milowym było rozebranie auta – jak już z domu przeniosłem do auta to musiało działać raz dwa, a jak testowałem w domu to się ciągnęło i ciągnęło
Poza tym zmieniło się troszkę moje życie... na wiosnę to muszę dom budować, a nie jakieś tam nawigacje
Zatem parę zarwanych nocy i temat ogarnięty! 
Najpierw podaj wszystkie założenia, a potem pomyślimy
No i kwestia czy dodatkowe układy są "warte" zachodu i czy nie wyszłoby taniej zmienić nawigację
Kwestia na jakim jesteś levelu, jeśli chodzi o elektronikę
Jak teraz myślę o "Twoim" układzie to jakbyś powiększył pojemność w układzie jaki przedstawia mądry tak żeby mieć pyknięcie na te 3sek i pominął przekaźnik realizujący odwracanie polaryzacji, albo po prostu wpiął się "wcześniej" to masz w zasadzie układ gotowy, prawda?
Uwierz mi, że czuję w Twoim głosie wielkie wahanie, że jest to poza Twoim zasięgiem
także trochę wiary w siebie! Są różne metody na rozwiązanie tego problemu i każdy jest w stanie wypracować coś własnego. Na początku przecież nie trzeba mieć otwierania automatycznego 
Byłbym zapomniał – wiem o co jeszcze chciałbym rozbudować tą instalację! Diody w podczerwieni doświetlające dupeczkę w nocy! Muszę porobić testy na ile to by poprawiło widoczność i muszę pomyśleć gdzie je umieścić ... zapalane oczywiście w nocy i podczas załączenia wstecznego .... może też pod tablicą...
Wychodzę z założenia, że nie można być tylko pasożytem ... skoro użytkownicy forum dają mi, to wypadałoby żebym i ja coś dał użytkownikom forum, prawda? Taką mam zasadęzemoj napisał(a):Jedna z najlepszych fotorelacji jakie widziałem. Wniosłeś duży wkład wiedzy dla posiadaczy M6. Ukłony!
To Twoja zasługa! Gdybym pozostał przy pierwszym projekcie i założeniach to pewnie by tak było, zmieniłem trochę założenia – podpatrzyłem jak Ty sobie poradziłeś i "przeniosłem na własny ogródek"mądry napisał(a):Noooo kolego NIEBO!, jeszcze dwa miesiące temu tak się zarzekałeś że skończysz projekt navi dopiero na wiosnę a tu proszę, temat ogarnięty.

Odpaliło to jedno, a wyłączyło to drugie ... napisz coś więcej jak chciałbyś żeby działał układ, a może coś poradzę, bo jeśli po przekręceniu kluczyka ma tylko zewrzeć na 3 sek to proste, a jeśli miałoby po przekręceniu zewrzeć na 3 sekundy a po wyjęciu znów zewrzeć na 3 sek to już się sprawa nieco komplikuje, ale do ogarnięciamick napisał(a):klasa klasa klasa , widzę że bawisz się elektroniką może podpowiesz mi jak zrobić coś takiego u mnie navi sama sie nie wzbudzi (próbowałem różnych skryptów ale jak na razie porażka ) i trzeba przytrzymać przycisk około 2-3 sekundy , czy znasz taki układ co by zwierał obwód na 2-3 sekundy co by odpaliło navi ?

andryjan napisał(a):Również jestem pod wielkim wrażeniem i owszem choć chciałbym też mieć coś takiego na pokładzie, to z różnych względów raczej poza moim zasięgiem.
Uwierz mi, że czuję w Twoim głosie wielkie wahanie, że jest to poza Twoim zasięgiem

Byłbym zapomniał – wiem o co jeszcze chciałbym rozbudować tą instalację! Diody w podczerwieni doświetlające dupeczkę w nocy! Muszę porobić testy na ile to by poprawiło widoczność i muszę pomyśleć gdzie je umieścić ... zapalane oczywiście w nocy i podczas załączenia wstecznego .... może też pod tablicą...
- Od: 5 mar 2013, 22:47
- Auto: Była skośnooka: Honda Civic Noblesse '95 1.3 75KM
Była skośnooka:
Mazda6 GY L3 '06 220V :) Jest.. Das Auto :)
Odpaliło to jedno, a wyłączyło to drugie ... napisz coś więcej jak chciałbyś żeby działał układ, a może coś poradzę, bo jeśli po przekręceniu kluczyka ma tylko zewrzeć na 3 sek to proste, a jeśli miałoby po przekręceniu zewrzeć na 3 sekundy a po wyjęciu znów zewrzeć na 3 sek to już się sprawa nieco komplikuje, ale do ogarnięciaNajpierw podaj wszystkie założenia, a potem pomyślimy
No i kwestia czy dodatkowe układy są "warte" zachodu i czy nie wyszłoby taniej zmienić nawigację
Kwestia na jakim jesteś levelu, jeśli chodzi o elektronikę
Jak teraz myślę o "Twoim" układzie to jakbyś powiększył pojemność w układzie jaki przedstawia mądry tak żeby mieć pyknięcie na te 3sek i pominął przekaźnik realizujący odwracanie polaryzacji, albo po prostu wpiął się "wcześniej" to masz w zasadzie układ gotowy, prawda?
Witam u mnie jest potrzebne żeby na 3 sekundy zewrzeć , mam przycisk power wyciągnięty na kabelkach do nich przylutowany włącznik taki jak się trzyma to przewodzi jak puści to nie i tylko to bym chciał zautomatyzować :–) .
pozdrawiam
W takim razie spokojnie wystarczy Ci podstawowa aplikacja nieśmiertelnego układu NE555 (wymyślony ponad 40lat temu – nadal znajduje zastosowanie) w trybie monostabilnym

Ostatnio edytowano 31 paź 2013, 19:35 przez NIEBO!, łącznie edytowano 2 razy
Była skośnooka:
Wielkie dzięki ale nie dam rady nie znam się , może znasz kogoś kto by mi taki układ sprzedał ? Moje umiejętności kończą się na podłączenie kabli od zapalniczki i kabli od przycisku power w navi i to pod warunkiem że zaznaczysz mi które gdzie :–) . Jak byś miał czas i chciał się trochę pobawić dobry browar stawiam 
Zbudowanie takiego układu zajmie kilka godzin. Jeśli miałbym zaprojektować do tego sam i wykonać obwód drukowany to łącznie kilkanaście godzin zatem sam rozumiesz, że ciężko będzie, mój układ powstawał wieczorami prawie od sierpnia
zatem nie jestem w stanie podać sensownej kwoty za coś takiego i robię takie układy hobbystycznie, a nie zarobkowo. Dlatego to trwa tyle czasu...
Ostatnio edytowano 31 paź 2013, 19:34 przez NIEBO!, łącznie edytowano 1 raz
Była skośnooka:
projekt na 6
człowieka nie było trochę na forum a tu takie konstrukcje
Gratuluję raz jeszcze .
Z powodu iż mój goclever ma problemy z panelem dotykowym czas zmienić go na coś innego.
Na razie kompletuje potrzebne materiały. Pozwolę sobie trochę skorzystać z dotychczasowych osiągnięć kolegów dodając coś od siebie,
Pozdrawiam
człowieka nie było trochę na forum a tu takie konstrukcje
Gratuluję raz jeszcze .
Z powodu iż mój goclever ma problemy z panelem dotykowym czas zmienić go na coś innego.
Na razie kompletuje potrzebne materiały. Pozwolę sobie trochę skorzystać z dotychczasowych osiągnięć kolegów dodając coś od siebie,
Pozdrawiam
Najprosztsze rozwiązania są najlepsze......
- Od: 5 lut 2012, 19:18
- Auto: M6 GG 1,8 120km 2003r.
Aż mi się mój staruszek laptop od ładowania zdjęć zawiesił.
Powiem jedno... respekt.
Powiem jedno... respekt.

NIEBO! napisał(a):a jeśli miałoby po przekręceniu zewrzeć na 3 sekundy a po wyjęciu znów zewrzeć na 3 sek to już się sprawa nieco komplikuje
Ja bym to zrobił na przekaźniku dwustronnym i dwoma włącznikami czasowymi tylko nie wiem czy znajdzie się na to miejsce
Ps: Fotorelacja super,gratuluje pomysłu.
- Od: 9 lut 2013, 16:12
- Auto: Mazda 6 fl 2006rok 2.0 Benzyna
Czarna śliwka :)
@ Roman8 – nie kojarzę – może dlatego, że była podpięta do podgrzewania siedzeń
Ale ostatnio też znalazłem jakiegoś pustaka ... chyba w bagażniku
Już nawet nie pamiętam 
@Yaz – dzięki
Cały czas myślę jak pomóc koledze mick z użyciem jednego przekaźnika ... na dwóch "już umiem" i zmieści się na pewno bo bez żadnych wyłączników czasowych, ale nie chcę na przekaźniku
... jeszcze kilka dni i wymyślę 
Dopisano czwartek, 31 października 2013, 18:34:
No i wymyśliłem układ dla micka z jednym przekaźnikiem i mieszczący się w pudełku od zapałek
... ale niestety już mickowi ktoś z forum układ zrobił ... spóźniłem się 
@Yaz – dzięki
Również dzięki za słowa uznaniammarcis4 napisał(a):Ja bym to zrobił na przekaźniku dwustronnym i dwoma włącznikami czasowymi tylko nie wiem czy znajdzie się na to miejsce
Ps: Fotorelacja super,gratuluje pomysłu.
Dopisano czwartek, 31 października 2013, 18:34:
No i wymyśliłem układ dla micka z jednym przekaźnikiem i mieszczący się w pudełku od zapałek
Była skośnooka:
NIEBO! napisał(a):No i wymyśliłem układ dla micka z jednym przekaźnikiem i mieszczący się w pudełku od zapałek ... ale niestety już mickowi ktoś z forum układ zrobił ... spóźniłem się
I tak "czapki z głów"bo wiedzę masz sporą na temat elektroniki.Ja też prądu i przewodów się nie boję ale takiego układu bym nie wymyślił,pozazdrościć umiejętności
mmarcis4 napisał(a):I tak "czapki z głów"bo wiedzę masz sporą na temat elektroniki.Ja też prądu i przewodów się nie boję ale takiego układu bym nie wymyślił,pozazdrościć umiejętności
Dziękuję

Była skośnooka:
Oooooo to zdradził byś co masz za plany bo ciekawość zżera