Czy można gdzieś dostać drucik, który znajduje się w przednich zaciskach i odciąga klocki hamulcowe?
Na forum znalazłem jedynie poradę o kosztownym ori i samoróbce z drutu sprężystego
www.mazdaspeed.pl
Z tego co się orientuję, to mocowaniem podpory półosiJedne są na 2, a drugie na 3 śruby, ale spokojnie można przełożyć i zamocować...Na długość są takie same.
Długości może i tak, lecz jak dobrze pamiętam to różnią się znacznie ilością ząbków i nie wiem czy nawet nie różnią się (pierścieniem) ABS. Bynajmniej różnica po między półosią w X9 z AT a MT była widoczna gołym okiem.
Przekładałem z automata, to tylko mocowanie podpory było inne, pierścień abs jest taki sam
zygi napisał(a):Czy można gdzieś dostać drucik, który znajduje się w przednich zaciskach i odciąga klocki hamulcowe?
sebek-71 napisał(a):Przekładałem z automata, to tylko mocowanie podpory było inne, pierścień abs jest taki sam
art_olsztyn napisał(a):Te zawory z logo mitsu to solenoidy sterujące podciśnieniem – też to raz połamałem:P Lepiej żeby działał ale sklejony też daje rade:P byle by nie syczał.
art_olsztyn napisał(a):solenoidy
Popróbuję jeszcze z BlueVision, ale blado to widzę...
Czy można gdzieś dostać drucik, który znajduje się w przednich zaciskach i odciąga klocki hamulcowe?
Lowiec napisał(a):Rozumiem że sekwencja nie odcina pompy paliwa a jedynie wyłacza wtryskiwacze, co się stanie jak wyłączę pompę paliwa?
Kacpero napisał(a):ale zawsze wydawało mi sie ze po przejsciu na gaz to własnie pompa paliwa wyłancza sie automatycznie?
ale zawsze wydawało mi sie ze po przejsciu na gaz to własnie pompa paliwa wyłancza sie automatycznie?
art_olsztyn napisał(a):Też musze się wziąć za wymianę amorów z tyłu – już nawet podpytałem w carspeedzie co polecają.
Myślicie że powinienem razem z amorami wymienić sprężyny? Madzik ma 300k+ przebiegu i już czuje że amory to nie to.
Amory podobno pasują od GE – jeździ ktoś na takich? ciekawe jak zmieniają specyfikę jazdy.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6