Po pierwsze szczerze dziękuję za zainteresowanie moim problemem
odnosząć się do samego zagadnienia po kolei,
-wydaje mi się, że temperatura silnika jest jednym z parametrów o jakie jest korygowany dawka paliwa więć uszkodzony czujnik temperatury wg mnie (zastrzegam nie praktyka) może mieć wpływ na nierówną pracę silnika, czy mam racje?
-dlaczego się przyczepiłem do czujnika, a no dlatego, że podczas testowania za pomocą diody zarówno w cyklu z pracującym silnikiem, występowało 9 mrugnieć diody co otczytałem jako uszkodzony czujnik temperatury, utwierdziło mnie w tym zachowanie silnika, który po rozgrzaniu a wieć związek z temperaturą silnika w pewnym momencie jakby przechodził na taki tryb trochę nierównej pracy na wolnych obrotach (od razu zaznaczam, że przyczyną nie są świece ani przewody elektryczne aby nie ciągnąć niepotrzebnych ewentalnych wątków)
-z dalszej części komentarzy wywnioskowałem, że ten większy czujnik dwa piny to jest ten, który podaje impuls do komputera i na wskaźnik temperatury ii to on może mieć wpływ na pracę silnika, czy mam rację ?
-natomiast mniejszy jednopinowy jest wyłacznikiem wentylatora, czy mam rację ?
Oczywiście jutro zresetuje kompa i napiszę czy coś to pomogło, proszę o ewentalny dalszy komentarz, może jestem w błedzie co do zrozumienia waszych cennych uwag.
-chętnie dowiem się również jak sprawdzić ten czujnik dwupinowy, czy daje prawidłowy sygnał.