Palmer napisał(a):Jeśli chodzi o możliwe problemy z tym autem i zamartwianie sie na zapas to powiem tak. Skrzynia w moim aucie trochę szarpie. Potwierdził to Mistrz serwisu z ASO podczas jazdy testowej z moim udziałem. A zaobserwowałem to, kiedy zrobiło się chłodniej (temp. otoczenia +5 °C). Pierwsze kilkaset metrów nierozgrzanym autem i pierwsze zmiany biegów, zwłaszcza z "2" na "3" to wyraźnie wyczuwalne szarpnięcia, które zanikały z biegiem czasu. Dokonano juz dwóch adaptacji skrzyni i nadal brak poprawy. Zobaczymy, co będzie dalej, ale nie wróżę jej dłuższej przyszłości.
Czy ktoś jeszcze miał takie problemy i może powiedzieć czy to się pogłębiło?
Też miałem identyczne problemy, szczególnie w zimie na nierozgrzanym silniku (szczególnie po nocnym postoju na mrozie). Skrzynia szarpała przy zmianie z 2 na 3, albo czasem przy ruszaniu. W ostatni weekend zaliczyłem kilkukrotnego kangura/szarpanie przy ruszaniu (tak jakby za szybko odpuścić sprzęgło w manualu), po przejechaniu dobrego kawałka (na początku wszystko było okej). I martwię się, że będzie się to pogłębiać. Mam 70 tys. przebiegu i w styczniu przy 62 tys. wymieniany był olej (dynamicznie). Auto niestety po gwarancji (tej rozszerzonej też).