Neo bedziesz dumny, wczoraj trasa prawie 300km, średnie wyszło poniżej 6L

www.mazdaspeed.pl
radzi89 napisał(a):Po co się podnosi zawieszenie
motomike6 napisał(a):Neo bedziesz dumny, wczoraj trasa prawie 300km, średnie wyszło poniżej 6L
loockas napisał(a):Domyśl się
Grzyby napisał(a):Cena 2012pln
nemi napisał(a):Diesel był droższy o 8k zł, a za ponad 8 lat (chciałbym teraz pojeździć 8-10, żeby już była jasność w którą stronę poszła motoryzacja) na pewno będzie tańszy od benzyniaka. Czyli drożej kupię, taniej sprzedam. A po drodze będę dolewać co 4.000 km AdBlue (od zeszłego roku zużycie w samochodach mocno wzrosło), droższe przeglądy i jedna awaria AdBlue i już jestem w
Adblue zamarza przy -11 i po prostu lepiej mieć garaż, u mnie niestety nie mam jak. Grzałka czy pompka to po 2k zł niewyjęte, a jednak potrafi się sypnąć. Stwierdziłem, że ekologia jest fajna, ale ten koszt może być dla mnie zbyt duży .
Grzyby napisał(a):Zapalił się check + komunikat "sprawdź układ wydechowy"
Żadnych problemów, a wszystko pięknie działało.
Podjechałem do zaprzyjaznionych dieslowców i po całym dniu sprawdzania (renowkowe testery są mało konkretne), okazało się ze padł jakiś czujnik tlenu przy AdBlue.
Dostępny tylko w aso.
Cena 2012pln. Przez kutafona nie wypalało filtra, którego stan sprawdza po wymianie czujnika.
Robocizna na dzisiaj to 600.
Ale mam się ponoć cieszyć ze tylko to.
Przebieg 84600km.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości