Neo bedziesz dumny, wczoraj trasa prawie 300km, średnie wyszło poniżej 6L

www.mazdaspeed.pl

radzi89 napisał(a):Po co się podnosi zawieszenie
motomike6 napisał(a):Neo bedziesz dumny, wczoraj trasa prawie 300km, średnie wyszło poniżej 6L

loockas napisał(a):Domyśl się

Grzyby napisał(a):Cena 2012pln
nemi napisał(a):Diesel był droższy o 8k zł, a za ponad 8 lat (chciałbym teraz pojeździć 8-10, żeby już była jasność w którą stronę poszła motoryzacja) na pewno będzie tańszy od benzyniaka. Czyli drożej kupię, taniej sprzedam. A po drodze będę dolewać co 4.000 km AdBlue (od zeszłego roku zużycie w samochodach mocno wzrosło), droższe przeglądy i jedna awaria AdBlue i już jestem w
Adblue zamarza przy -11 i po prostu lepiej mieć garaż, u mnie niestety nie mam jak. Grzałka czy pompka to po 2k zł niewyjęte, a jednak potrafi się sypnąć. Stwierdziłem, że ekologia jest fajna, ale ten koszt może być dla mnie zbyt duży .
Grzyby napisał(a):Zapalił się check + komunikat "sprawdź układ wydechowy"
Żadnych problemów, a wszystko pięknie działało.
Podjechałem do zaprzyjaznionych dieslowców i po całym dniu sprawdzania (renowkowe testery są mało konkretne), okazało się ze padł jakiś czujnik tlenu przy AdBlue.
Dostępny tylko w aso.
Cena 2012pln. Przez kutafona nie wypalało filtra, którego stan sprawdza po wymianie czujnika.
Robocizna na dzisiaj to 600.
Ale mam się ponoć cieszyć ze tylko to.
Przebieg 84600km.
https://allegro.pl/oferta/czujnik-nox-s ... 0498218323

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości