MazdaOwner napisał(a):Nemi >> Nie ma nic bardziej nierozsądnego, niż wiara w to, że projektanci mebli biorą pod uwagę zalecenia producentów sprzętu RTV
MazdaOwner, jest mi w sumie bardzo miło, że tak martwisz się o mój sprzęt

. Ja się kiedyś też martwiłem, macałem, czy nie za ciepłe, czy się nie spali itd. I wiadomo – jest ciepłe, ale nic mnie nie parzy

PS. 10 lat temu modne były odtwarzacze CD i były stawiane takie do kompletu właśnie na amplitunerze. Wtedy tylko tyle co nóżki była przestrzeń.
marek napisał(a):Ale jak wrzuciłem kable takie coś koło 100zł za metr – dostałem za flaszkę od kumpla maniaka audio
U mnie podobna historia. Jak kupiłem sprzęt, to tak się wypstrykałem z kasy, że już nie chciałem wydać 50 czy 100 zł za kable

. Poszedłem do sklepu mając chyba 3kzł na całość 5.1 + blue ray, ale posadzili mnie na kanapie, zaczęli podłączać rozmaite głośniki i ostatecznie wróciłem z amplitunerem i tylko dwoma głośnikami

. Miałem w domu takie telefoniczne cieniutkie i na tych początkowo grało. Potem kolega mi podarował takie jak estradowe – chyba 2x 8 mm kw, kabel gruby jak kciuk i jak to zmieniło dźwięk, to masakra

. Kabel był tak gruby, że bałem się, że tył wyrwie z ampli

.
Kiedyś później zmieniłem na takie normalniejsze głośnikowe, nie ma różnicy w brzmeniu już jak dla mnie.
Ale subwoofera się nie pozbywam – lubię koncertowe wydania i jednak dźwięk zniszczony subwooferem bardziej oddaje atmosferę koncertu

. Pewnie każdy audiofil splunąłby mi pod nogi

marek napisał(a):ale w starym sprzęcie wkurzający jest np brak BT, radia internetowego, podłączenia dysku zewnętrznego jako źródła, wiec generalnie korzystam z TV
Ja jako jedno źrodło mam MiBoxa (200 parę zł to kosztuje) i sprawdza się świetnie. Bez właczania tv właczam sobie spotify na telefonie i chromecast robi resztę. Fajne rozwiązanie.
Teraz dorobiłem się nowoczesnego telewizora wreszcie i jest wreszcie trochę większy niż znaczek pocztowy i spiąłem go optykiem z amplitunerem i po hdmi z soundbarem. Także teraz mam drugie źródło dźwięku, ale już wymaga właczenia TV.
Neonixos666 napisał(a):dobrze że ja mam to w pompce, u mnie ma być użytecznie a nie dizajnersko z resztą i tak mnie nie stać
Ja staram się też mieć, ale jednak jak sobie zrobiłem ładną sypialnię, zmieniłem barierkę na schodach i parę innych rzeczy, to mi się fajniej spędza czas w domu. A spędzam teraz dużo. I tak jak ktoś przyjdzie mam poczucie, że mam strasznie biednie, bo jestem najuboższy wśród znajomych

.