Motyk95 napisał(a):Pomysł na polepszenie wyglądu felg to pomalowanie plastidipem na czarny połysk tak żeby nie uwydatniało balonowatych opon, dlatego mam pytanie ktoś robił felgi plastidipem i wie ile mniej więcej puszek kupić? Mogą być z K2?
Poszukaj na forum, było kilka osób i chyba jest nawet osobny wątek na ten temat.
Swego czasu ja też się w to bawiłem
KLIK. Co prawda zrobiliśmy to trwalej, bo z wykorzystaniem pistoletu i kompresora, ale z puszkami też mam doświadczenie i jak wiadomo wychodzi to równie dobrze. Nie żałuj warstw – trzy obficie położone to minimum, ja skłaniałbym się ku pięciu, jeśli to ma być zwarta struktura na zimowe warunki.
Ile puszek? To zależy od rozmiaru felgi, sposobu nakładania etc. Myślę, że 6szt. to może być punkt wyjścia, ale nie dam sobie ręki uciąć że jak się wciągniesz i wprawisz w sztuce nie będziesz pomykał po kolejne. Ja zawsze brałem na zapas. Jeśli dodasz do tego glossifier to licz z 8szt.
K2 się nada, a ja polecam PlastiLak – dobre bo polskie
Nie zapomnij dobrze przygotować felg (dekontaminacja, odtłuścić), to podstawa. Jeśli będziesz potrzebował wskazówek to pisz PW.
Co do auta, to ilekroć zaglądam do działu trójek to na te widoki sentyment się budzi. Śliczna sztuka, niech dobrze się prowadzi a Tobie życzę wytrwałości w działaniach