MegaZlot Ryki 2017 – wątek dyskusyjny.

1-3 września 2017

Postprzez malutka » 2 sie 2017, 21:41

A ja przy ostatnich porządkach trafiłam na taki oto artykuł :)
Rok 2006 – wtedy spaliśmy dwa dni pod chmurką, nie było mowy o cateringu, z gadżetów to były tylko naklejki na szybę, wieczorem bawiliśmy się przy muzyce puszczonej z samochodów, a zwycięzcy dostawali puchar i dyplom.
Zobaczcie jak dużo się zmieniło :) i przestańcie się licytować. Po co te nerwy? Coś to zmieni?

Ile musi być załóg żeby zlot się odbył?
Załączniki
IMG_20170802_212753.jpg
Obrazek
good girls go to heaven bad girls go everywhere...
bad girl ;)
Forumowicz

Od: 6 maja 2006, 12:20
Auto: マツダ MX-6 2.0 FS '92

Postprzez bercikspeed » 2 sie 2017, 21:57

malutka napisał(a):Po co te nerwy? Coś to zmieni?

Jak na moje to właśnie nic nie zmieni a może tylko pogorszyć,jak bym był nowym forumowiczem i chciał bym pojechać na zlot po przeczytaniu tego wątku grubo bym się zastanawiał
Klubowicz

Od: 2 wrz 2010, 14:09
Auto: 626 GE 2.0 96
Rx-8 High Niuter

Postprzez loockas » 2 sie 2017, 22:11

No, mnie się odechciało.
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Od: 6 maja 2007, 00:55
Auto: PaRHaTy
Ajonik
Kupra

Postprzez malutka » 2 sie 2017, 22:15

Loockas nie pierdziel :)
Obrazek
bad girl ;)
Forumowicz

Postprzez zemoj » 2 sie 2017, 22:52

Ja yebie czy przed każdym zlotem musimy przechodzić przez tą gównoburzę? :| Słaby PR dla klubu i słaba zachęta dla potencjalnych uczestników zlotu.

Dla mnie są 3 opcje podejścia do zlotów:

a) Akceptuję cenę i charakter danego zlotu, ogólnie rzecz biorąc toleruję warunki i w związku z tym -->
BIORĘ UDZIAŁ w zlocie.

b) Uważam, że jest za drogo / nie odpowiada mi charakter imprezy / nie zadowalają mnie warunki noclegowo-żywieniowe / mam zastrzeżenia co do organizacji, natomiast nie mam czasu / chęci / możliwości załatwić niczego lepiej ani taniej i w związku z tym --> NIE BIORĘ UDZIAŁU w zlocie oraz NIE KOMENTUJĘ co mi nie odpowiada.

c) Uważam, że jest za drogo / nie odpowiada mi charakter imprezy / nie zadowalają mnie warunki noclegowo-żywieniowe / mam zastrzeżenia co do organizacji, jednak mam wiele dobrych pomysłów jak pomóc pewne rzeczy poprawić, jestem w stanie załatwić coś taniej oraz mam czas i chęci, żeby to zrobić i w związku z tym --> MÓWIĘ co mi nie odpowiada, BIORĘ ZADEK DO ROBOTY i pomagam w organizacji lepszego zlotu.

Żadnego innego podejścia nie zrozumiem.

Odrobina szacunku ludziom, którzy mimo powtarzającego się cyklicznie biadolenia, chcą nam te imprezy dalej organizować, jednak się należy.
z kropką nad z
Klubowicz

Od: 4 sty 2010, 22:12
Auto: Jest: MX-5 NC 2.5 + M5 CR

Było: MX-3 B6-D, 626 GF FS, 6 GY L3, Lancer CX_3A, 323F BA Z5, Maxima A32 VQ30, Logo, Ave T22 2.0

Postprzez loockas » 2 sie 2017, 23:13

zemoj ta dyskusja na pewno nie jest o tym, że komuś warunki zlotu nie pasują. Ale w tej przepychance mógł zginąć wątek przewodni :)

btw. punkt C jest jak najbardziej trafiony, ale to wymaga zaangażowania obu stron. I nie, nie na 4 tygodnie przed zlotem, bo się gorąco zrobiło. Cały wątek organizacyjny odbywa się w gronie osób funkcyjnych. Nikt z klubowiczów/forumowiczów nie wie o potencjalnych problemach, nie zna powodów dla których wyszło opóźnienie w zapisach itd. Jestem tutaj 10 lat i kto mnie zna ten wie, że dla tego klubu zrobiłbym wiele. Gdyby zaistniała realna potrzeba pomocy, to bym na pewno pomógł. Natomiast obrażanie się po kilku słowach krytyki która została wywołana lekko prowokacyjnym postem Xeda :) jest imho dla mnie przykre. Ja chętnie pomogę ale nie na zasadach jakie napisała Asia z których wynika, że ktoś ma się zając tematem na który organizatorzy mają delikatnie mówiąc wywalone :)

ps. Gdybym 3 godziny temu dostał dostęp do bazy, mailing już by poszedł do ludzi. Moja propozycja jest wciąż aktualna i tak siedzę przed komputerem większość wieczoru i dnia. Mogę pomóc też przy fejsie chociaż nie jestem zbyt biegły w obsłudze tego portalu. Ale w wydarzeniu MegaZlot Ryki MS Cup ewidentnie brakuje aktywności.

Za uszczypliwości wobec Asi przepraszam. Na zlocie chętnie pogadam i wyjaśnię niejasności do końca.
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Ajonik
Kupra

Postprzez Koci@k » 3 sie 2017, 02:03

Loockas, naprawdę nie chodzi o to, że ktoś ma wywalone na coś, dlatego napisałam, że sama kiedyś poruszałam wśród organizatorów temat dzieciaków na zlocie :) Przecież wszystkim zależy, żeby każdy wyjechał ze zlotu zadowolony. Wyszło jednak, że naprawdę trudno będzie ogarnąć jeszcze atrakcje dla dzieciaków, ale nic nie stoi na przeszkodzie (moim zdaniem) by ktoś wyszedł z inicjatywą i wtedy łatwiej razem coś zorganizować. Razem w sensie rodzice+wsparcie organizatorów .
Ja się loockas nie gniewam i mam nadzieję, że Ty również :) Uszczypliwości wyszły z obu stron zapewne, ale myślę, że to dlatego, że jednak na forum nie wszystko idzie idealnie wyjaśnić co się ma na myśli, na żywo zawsze pozytywniej :)
Aśka
Koordynator ds. Klubowiczów

Od: 15 wrz 2011, 11:04
Auto: Grey Fūjin

Postprzez francesco_franco » 3 sie 2017, 08:34

Koci@k napisał(a): jednak na forum nie wszystko idzie idealnie wyjaśnić co się ma na myśli, na żywo zawsze pozytywniej :)

No to co? Wypadałoby się teraz spotkać w Rykach i wódki napić :D Pisałem Wam wcześniej, że "face to face" najlepszą formą przekazu :D
Obrazek
Forumowicz

Od: 27 lip 2014, 20:41
Auto: Mazda3 BK Y6 2006 140KM/330Nm Winning Blue

Postprzez ravo » 3 sie 2017, 08:45

Dobra koniec tej dziecinady
Loockas zajmiesz się promowaniem zlotu ? FB MEJLING ?? brakuje nam Koordynatora promocji
Grzyb zajmiesz się na zlocie opieką i atrakcjami dla dzieci ? zapłacę za Twój wjazd i konkurencje ok ?

Jak można być takimi nudziarzami i zrzędami przez tyle lat Boże to nie nawet te same teksty ale to nawet te same osoby.

Poważnie pisałem z propozycjami
italian boy
Zarząd – Vice Prezes

Od: 26 gru 2003, 13:24
Auto: Trophy & F1 R26

Postprzez loockas » 3 sie 2017, 08:52

Już naprawdę nie chodzi o te zabawy dla dzieci (a na pewno nie mnie, nie biorą swoich :P). Niepotrzebnie dyskusja zeszła na ten wątek. Temat jest o czymś innym. Skupmy się dlaczego zapisy kuleją i co można zrobić by to poprawić. Co mogę na już zrobić napisałem wyżej. Jak coś trzeba więcej, to chętnie pomogę.

Nie lubię tylko jak każdą dyskusję gdzie ktoś ma inne zdanie od drugiego sprowadza się do "gównoburzy". Powoduje to imho, że osoba która ma coś do powiedzenia woli się na wszelki wypadek więcej nie odzywać. Zanim się kogoś sprowadzi do roli hejtera, to przeczytajmy cała dyskusję, nie tylko dwa ostatnie posty. Forum jest od dyskutowania, a przynajmniej powinno być. Ja osobiście cenię to, że ktoś ma swoje zdanie i potrafi je uargumentować. Większość aktywnych osób zna się od wielu lat i potrafi po postach wywnioskować jaki jest ton wypowiedzi. Po to co roku dyskutujemy przed/po zlotem by poprawiać niedociągnięcia. Błędów nie popełnia tylko ten co nic nie robi – tak mówią :)

Dopisano 03 sie 2017 8:55:

ravo napisał(a):Poważnie pisałem z propozycjami

Ravo, ale ja już to proponowałem. I napisze to 3-raz. Tak, chętnie się tym zajmę. Poproszę o nakierowanie na bazę do maili i wyjaśnienie po krótce w jaki sposób obecnie to robicie – od lat nie jestem funkcyjnym :) Co do FB to musze mieć chyba uprawnienia do fanpage. Dodajcie mnie i działam. Mam tysiące zdjęć z różnych zlotów, może warto niektóre pokazać światu? :)

Zakładamy cały czas, że problemy z zapisami są realnie dwa. Ludzie nie wiedzą jeszcze o zlocie i do nich trzeba dotrzeć. Oraz ludziom się nie chce na niego jechać i trzeba ich do tego przekonać.
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Ajonik
Kupra

Postprzez Norreca » 3 sie 2017, 09:03

loockas napisał(a):Nie lubię tylko jak każdą dyskusję gdzie ktoś ma inne zdanie od drugiego sprowadza się do "gównoburzy". Powoduje to imho, że osoba która ma coś do powiedzenia woli się na wszelki wypadek więcej nie odzywać. Zanim się kogoś sprowadzi do roli hejtera, to przeczytajmy cała dyskusję, nie tylko dwa ostatnie posty.

jakie to fajne.... znowu gdzies to widzialem... ale ! lepsza jest zabawa jak sie widzi tylko to co chce sie widziec... znowu gdzies to widzailem juz...

Ja moge jedynie pomoc w zakresie pokazania takiego zlotu tu w DE dla niemcow (Mazda club ofc.) ale obawiam sie iz im to nie bedzie pasowac bo oni maja innne podjescie troszke.
sa dwie grupy zapalencow co sie sciagaja i rodzinne grupy co z grilem tylko jada.
dla pierwszej bedzie pewnie za malo jazdy a dla drugiej bedzie za malo ludzi do rozmawiania i integracji po niemicku :)

ale moge zapytac jak chcemy... to juz do organizatorow nalezy decyzja.
Obrazek
Klubowicz

Od: 10 sty 2013, 13:17
Auto: Była:
Mazda 3 BK Y6 ‘07 1.6
Mazda 3 BL R2 '10 2.2
Mazda MX-5 NC '08 2.0
Jest:
MPS BL3 '13 2.3

Postprzez loockas » 3 sie 2017, 09:08

Norreca napisał(a):jakie to fajne.... znowu gdzies to widzialem... ale ! lepsza jest zabawa jak sie widzi tylko to co chce sie widziec... znowu gdzies to widzailem juz...

Czepiasz się cały czas tej czaterii. Daj jej szansę, to specyficzne miejsce dla nudziarzy i sabotażystów tego klubu. Tam nikt nie pisze na poważnie, nikt się tam nie kocha, nikt nie nienawidzi. Miejsce do wywalania pustych myśli i spędzania wolnego czasu z ludźmi którzy mają w miarę podobne zainteresowania, a niestety z racji odległości nie mają okazji do częstego spotykania się przy piwie. Przyjdź tam jeszcze raz, wrzuć na luz i zobaczysz, że tam na swój sposób może być fajnie :P Najważniejsze, to nie przejmować się tym co tam ktoś pisze :) Dlatego co 1000 stron czateria jest kasowania, a posty nie wliczają się do licznika. Ot, zwykły śmietnik w dziale HP :)
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Ajonik
Kupra

Postprzez brii » 3 sie 2017, 09:27

loockas napisał(a):ludziom się nie chce na niego jechać i trzeba ich do tego przekonać.

IMHO – szkoda czasu na tą grupę. Wydaje mi się, że zloty tego klubu nie są imprezami komercyjnymi gdzie zależy organizatorom na jak największej frekwencji. Ściąganie tłumu na siłę powoduje, że zjawia się wielu ludzi którzy nie wiedzą czego oczekują od zlotu a część z nich będzie miała potem pretensje...
Trusted computing – Yes or No?

Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Forumowicz

Od: 9 sty 2005, 23:46
Auto: Endek / Kupisiontes / Smark EV / iczy

Postprzez loockas » 3 sie 2017, 09:32

Siur. Trochę źle to ująłem. Chodziło mi o ludzi, którym kolejny zlot w Rykach się przejadł i nie spodziewają się po nim niczego szczególnego. A czasami się można zaskoczyć. Pamiętam takie zloty w niedawnych czasach gdzie po latach nie obecności pojawił się np Loczek, Porek i inne niegdyś gwiazdy tego klubu. Zlot pod względem integracyjnym zmienił swoje oblicze o 180 stopni :)

Z drugiej strony jeżeli zlot faktycznie zależy w tej chwili od frekwencji, to każda zapisana osoba jest istotna.
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Ajonik
Kupra

Postprzez ravo » 3 sie 2017, 10:20

Norreca tutaj na pewno się wyjeżdża w Ulezy jest jeden z najlepszych OSow do tego 1/4. Jeżdżenia będzie pełno.
Grilla też zrobią bo to lotnisko położą się na trawie czy polansują optycznym tuningiem.
Uważam że Ryki to idealny zlot no każdy znajdzie coś dla siebie.
Jeśli dla kogoś jest za drogo albo jest za mało atrakcji to nie jest to miejsce dla niego.
Martwił bym się jak by mówiły to osoby które korzystają z takich imprez cały rok A nasz zlot to jedna z nich ale jak jakiś głos jest negatywny A ta osoba nie jeździ na takie imprezy to znaczy że ma mała wiedzą i nie interesuję go takie spędzanie czasu
italian boy
Zarząd – Vice Prezes

Postprzez loockas » 3 sie 2017, 10:25

Jak zwykle nikt nie wie o co chciałeś napisać :P
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Ajonik
Kupra

Postprzez TheMonster » 3 sie 2017, 10:26

Loockas, zapewne chodzi o to ze jak mniej ludzi to konieczna by była korekta ceny, a to by wiązało się z burza, ze jak to tak dlaczego i wgl.
Pamietajmy ze ktoś wynajmuje obiekt za jakaś określona kwotę i tyle, organizator musi tak wszystko skalkulować by nie dopłacić do interesu.
Jeśli chodzi o spamowanie cz coś to jeśli się do czegoś przydam to chętnie pomogę ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem
Tomasz W.
Przedstawiciel Pomorza
Moderator

Od: 22 lis 2015, 15:59
Auto: Seat Tarraco 1.4 e-HYBRID

Postprzez ravo » 3 sie 2017, 10:31

heheh w dodatku pisałem na telefonie w przerwie jogurtowej :P

to w pkt.
1. Ryki są idealne dla upalaczy – jeden z najlepszych OS + 1/4 mili
2. Ryki są idealne da nudziarzy hehe (oczywiście żartobliwie ) – jest lotnisko grille, koce, baseny, laski, piękne auta, piwo, muzyka
3. Jeśli ktoś uważa, że jest mało atrakcji i jest za drogo to na przykładzie Grzyba wiem, że takie osoby nie powinny znajdować się na takich imprezach i nie są one dla nich. Jeśli usłyszał bym taki głos od kogoś kto odwiedza 5-8 takich imprez w roku i w porównaniu z nimi nasz zlot jest ble to wtedy ok, trzeba się grubo zastanowić co źle robimy. Ale wymyślanie atrakcji dla dzieci to już jakieś przegięcie – osobiście o nich marzę ale nie wpadł bym komuś kazać coś takiego robić a jak bym takie chciał i głośno o tym mówił to sam bym je zorganizował, szczególnie, że Grzyby nie korzystają z atrakcji moto więc mieli by na to czas.
italian boy
Zarząd – Vice Prezes

Postprzez loockas » 3 sie 2017, 10:38

Domyśliłem się :P Ravo ma specyficzny słowotok. Na dodatek jak zapomni używać przecinków, to jego wypowiedzi można rozumieć na X sposobów. 10 lat się uczę go czytać, coraz lepiej mi idzie :)

Nie jestem za obniżaniem ceny. Pisałem to już, że cena za lotnisko jest bardzo dobra. Zwróciłem uwagę tylko na ceny noclegów, bo znam ten ośrodek i jego standard. Pamiętam też zarzuty ludzi z ubiegłego roku. Ostatnio Ravo sam narzekał, ze Pixers Ring dał za drogą ofertę na zlot. Imho nie była taka zła. Wolałbym kasę zapłacić za dobry obiekt niż ośrodek. Skoro wpływu na to nie mamy, to ok. Dla mnie EoT.

p.s. Jakby to ode mnie zależało, to wróciłbym do pierwszego noclegu na lotnisku :P
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Ajonik
Kupra

Postprzez malutka » 3 sie 2017, 10:46

Piątkowy nocleg na lotnisku miał swój niepowtarzalny klimat :) I plusa pod postacią, że nie trzeba było z rana się nigdzie śpieszyć :)

Ale nie odpowiedzieliście na moje pytanie – ile załóg musi się zapisać żeby zlot się odbył?
Obrazek
bad girl ;)
Forumowicz