autko zostało umówione w serwisie Mazdy w Rzeszowie na wymianę wadliwych inflatorów poduszek powietrzych TAKATA w sobotę 29 kwietnia. Przewidywany czas wymiany to około 60min

www.mazdaspeed.pl

Napisz potem czy się zmieściliPrzewidywany czas wymiany to około 60min

NIEBO! napisał(a): Geniek (po długiej przerwie nieobecności na forum) zainspirował mnie trochę tą lawetą – tego bym nie chciał podróżując z rodziną...
NIEBO! napisał(a):Napisz potem czy się zmieściliGeniek napisał(a): Przewidywany czas wymiany to około 60min

Okazało się, że zsunął się jeden z wężyków od podciśnienia (albo cuś takiego). W każdym razie po jego nasunięciu wielbłąd się nie pokazuje. To ten zaznaczony na czerwono.
Geniek napisał(a):Dzięki WisniaUS za pomoc w tej sprawie
a tak to jak skasowałem zrobiłem np. 300km i sie zapalił, po jakims czasie zgasł cheack engine i tak w kółko laba napisał(a):Majster też miałem taki błąd tylko w dieslu, odpiąłem wszystkie kostki od solenoidów, przeleciałem spreyem do czyszczenia styków, powkładałem z powrotem, skasowałem błędy i od paru lat ciszaa tak to jak skasowałem zrobiłem np. 300km i sie zapalił, po jakims czasie zgasł cheack engine i tak w kółko
Z tego co pamiętam też byl p2009
Sterowanie zaworkiem powróciło. Przez kolejne 3 dni wielbłąd sie już nie pojawił. Trochę to kosztowało ale warto było. Pozostało jeszcze raz podjechać do nich bo miałem ze sobą tylko jeden kluczyk i muszą jeszcze doprogramować mi drugi. 

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości