Ropa przy filtrze powietrza
Strona 1 z 1
Witam wszystkich. Drodzy koledzy i urzytkownicy madzi 2.0 90km. ostatniao zauwazylem ze w mojej madzi przy wiltrze powietrza pokazala sié ropa. Moze ktos wie gdzie molo dojs do rozszczelnienia
Ostatnio edytowano 2 maja 2016, 13:08 przez Yard, łącznie edytowano 1 raz
Powód: nie krzyczymy na siebie (pisanie wielkimi literami)
Powód: nie krzyczymy na siebie (pisanie wielkimi literami)
Co znaczy przy filtrze? W środku, czy na zewnątrz przy obudowie? Zdjęcie by się przydało.
Auto mam dos krótko wczesiej miałem.doczynienia tylko z benzyna. Wyciek jest prawie 2 miesiące na początku pomyślałem że poprzedni właściciel coś rozlal ale zaczęło się to delikatne powiekszac . Jakoś parę dni temu wróciłem z małej wycieczki i wtedy stwierdziłem wonchajac ta ciecz że to ropa ale mogę się mylić.
siema ponownie. troszke wiécej wiem na temat tego wycieku. wycieka dokladnie z wiázek elektrycznych
.Jedyne miejsce jakie jeszcze znalazlem mokre od ropy to jakis czujnik przy pompie zakonczony czerwona wtyczka

zawór TCV przecieka, zajrzyj też do kompa w nogach pasażera.
Nie powinno być żadnego problemu.
Poczytaj, od Opla jest tańszy a w używkę raczej bym nie szedł bo prędzej czy później wszystkie będą ciekły (chyba że z pewnego źródła)
Witam. zamowilem juz nowy orginalny tanie to nie bylo ale mysle rozwiaze problem z wyciekajaca ropa. czekam terez tylko na mechanika jak wruci z wakaci zeby mi to zalozyl. samemu jakos sie boje ze sie zapowietszy. dzieki za pomoc i pozdrawiam
Strona 1 z 1