Mazda 323F BG B6 '92 TWR / FOHA / Ori GT by zawisza gruszka
Teraz licza tylko na ori, nowych czesciach. Kiedys mogli liczyc na zamiennikach i tak robili ale Sad Najwyzszy zdecydował, ze tak dluzej byc nie moze i sa zmuszeni liczyc na ori.
- Od: 22 sty 2012, 16:09
- Auto: Jest: 6 MPS L3-VDT
Była: 323F BA KL
Gdzie znajda to juz inna sprawa. Ceny katalogowe w takim Audatexie czy Info-Ekspercie dla ori części są i wg nich będą wyliczać.
- Od: 22 sty 2012, 16:09
- Auto: Jest: 6 MPS L3-VDT
Była: 323F BA KL
Wizyta u lakiernika ustalona . W maju Madzia jedzie na kompleksowe leczenie . Walczę jeszcze z ubezpieczalnią przez agenta bo on się lepiej ode mnie na tym zna
. Tak więc kto śledzi wątek musi uzbroić się w cierpliwość :–) . Na pewno cały pakiet będzie malowany pod kolor . I napewno będę musiał zmienić spojler bo jest popękany i lakiernik stwierdził że jest nie uratowania . A jak nie znajdę spojlera to będzie bez 

Oczywiście . Dziś poszedłem do garażu aby wymienić łapę skrzyni biegów po wymianie stanąłem nad moja kochaną bagietką , popatrzyłem na nią i stwierdziłem że pozostanie ona utrzymana w czystym , klasycznym stylu :–) Więc nowy znaczek ustąpił staremu , kierownica MOMO ustąpiła miejsca oryginalnej kierce a wielka dwu rurka zastąpiona została oryginalnym tłumiczkiem :–) pod maską również totalna seria ...wszystkie mody weeeek ! Jutro zabieram się za zdejmowanie naklejek i emblematów GT. Tylne lampy przyciemnione zostaną zastąpione zwykłymi a na blendzie z powrotem zagości napis 323f :–) . Usunę też spojler tylnej klapy. simple and clean 
Korzystając z pięknej słonecznej pogody , Madzia otrzymała kompleksowe spa :–) . Woskowanie lakieru , czyszczenie wnętrza i polerka pod maską , a co tam :–) zasłużyła sobie 

Woskowanie na wiosnę musi być
Jaki wosk używasz?? Bo efekt nawet fajny. I gdzie zdjęcia z pod maski

Jaki wosk używasz?? Bo efekt nawet fajny. I gdzie zdjęcia z pod maski
Moje autko : http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=312&t=135174

Używam wosku Prestone , jak dla mnie najlepszy wosk . Łatwo się go rozprowadza i poleruje . Można stosować go na rozgrzaną karoserię i naprawdę długo utrzymuje się na karoserii.
Dziś musiałem znaleźć sposób na zacieki z wapna które powstają przez nieszczelny dach w garażu . Ratunkiem okazał się cilit kamień i rdza
usuwa zacieki idealnie i nie niszczy lakieru . Może ktoś ma podobny problem w swoim wozidełku to będzie wiedział jak je usunąć 
Dziś musiałem znaleźć sposób na zacieki z wapna które powstają przez nieszczelny dach w garażu . Ratunkiem okazał się cilit kamień i rdza

dobrze, że miałeś wosk na madzi to kamień tak mocno się nie wbił w lakier
Efekt na zdjęciach bardzo fajny. Mazda jak nówka wygląda. Ale zdjęcia pewnie nie oddają pełnego efektu
Efekt na zdjęciach bardzo fajny. Mazda jak nówka wygląda. Ale zdjęcia pewnie nie oddają pełnego efektu
Moje autko : http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=312&t=135174

Koledzy pomóżcie ! Podczas jazdy bagietą z górki , na podskokach i przy skręcaniu w prawo szarpie mi silnik i to w takim stopniu , że nie mal że gaśnie . Czym może to być spowodowane . Dodam , że dziś wymieniłem filtr paliwa czy mogło coś się uszkodzić , wpaść jakiś syf do przewodu paliwowego ?
Ostatnio edytowano 17 kwi 2016, 11:34 przez aBartez, łącznie edytowano 1 raz
Miałem ponad 10L. Wczoraj zalałem ponad połowę i tak się nie działo bo powoli jechałem . Dziś się przejadę i zobaczę . Po wymianie filtra w ogóle nie mogłem jej odpalić . Zanim zaskoczyła musiałem 4 razy chyba kręcić . Poprzednim razem też miała ciężko odpalić po wymianie bo to oczywiste że zanim pompa napompuje paliwa to troszkę minie ale nigdy nie paliła tak ciężko jak wczoraj