One nie tyle ze sa powypalane tylko tłoki zaczeły walic o głowicePiotr_ napisał(a):Jak myślisz...od czego mógły się stopić tłoki

www.mazdaspeed.pl
One nie tyle ze sa powypalane tylko tłoki zaczeły walic o głowicePiotr_ napisał(a):Jak myślisz...od czego mógły się stopić tłoki
Piotr_ napisał(a):Nie ma takiej możliwości, to jest silnik bezkolizyjny.
Z tego co oczywiście widzę na zdjęciu, to pokruszyły się tłoki...i to właśnie jego odłamki klepały o głowicę.
Już mam nowy tłok do niej zaraz opisze wszystkoczarek1991 napisał(a):Kojot ma czasami na sprzedaz rozne KLe, popytaj tu: http://kojotmagazine.pl/ albo tu: https://www.facebook.com/kojotgarage/info/?tab=page_info
A więc tak co do tego wszystkiego zostałem poinformowany przez mojego mechanika ze silnik był robiony na sztukę żeby został kupiony przez kogoś kto to naprawi i trafiło na mnie więc nie wiem czemu tak mnie wszyscy krytykujecie jak by to była całkowicie moja wina. Każdy kto posiadał ten samochód wiadomo co nim robił a że coś w końcu się posypało to chyba normalne...a że mnie trafiło na mnie mówi się trudno...nic wieczne nie jest prawda ? .... Co do samochodu dziś dowiedziałem się bardzo dużo i wygląda to tak.Koci@k napisał(a):Mam wątpliwości czy właściciel wgl zaznajomił się jaki to silnik , jak funkcjonuje itd. Szkoda bo takie rodzynki się szanuje...a z tego co słyszę to chyba tak nie jest. Powodzenia tak czy inaczej
Bo_Lo napisał(a):Na amerykańskim forum mx6 ktos sprzedaje takie tloki .
Nówki sa na stronce wiseco.com 699dolarow komplet wiec nie ma tragedii
rafał88 napisał(a):Niezły burdelWpakuj tłoki do KLde i tez bedzie
Dziwne ,ze tak popekały, czyżby stukowe
Jak bardzo głowice są zjechane?? Zebys po 20-40kkm znow nie miał takiego kuku
![]()
Niestety nie rozumiem tez czego tak po nim jedziecie... Sam Piotr dawałes temu silnikowi ostro w piz..e , nastepny własciciel tez pewnie nie rozczulał sie na pedałem gazu.
Dzialaj mlody i powodzenia w uzdrowieniu![]()
rafał88 napisał(a):Niestety nie rozumiem tez czego tak po nim jedziecie
młody323fba napisał(a):rafał88 napisał(a):Niestety nie rozumiem tez czego tak po nim jedziecie... Sam Piotr dawałes temu silnikowi ostro w piz..e , nastepny własciciel tez pewnie nie rozczulał sie na pedałem gazu.
Dzialaj mlody i powodzenia w uzdrowieniu![]()
Głowice są w dobrym stanie akurat o dziwoale tłoki idą od KL-ZE bo to już nie było by rasowe KLZE jak robić to porządnie i dziękuje za miłe słówka chociaż ktoś mnie rozumie
!
honda2911 napisał(a):Jakby od początku było sprwane wszystko tpmtak szybko nie zmienaiłoby właściceili
Koci@k napisał(a):honda2911 napisał(a):Jakby od początku było sprwane wszystko tpmtak szybko nie zmienaiłoby właściceili
Lubię takie gadanieXed nigdy auta długo nie ma bo się szybko nudzi. Zawsze robi pod swój gust i sprzedaje-z reguły kolegom , z których jeszcze żaden nie narzekał
A obecny właściciel samuraja przed kupnem dzwonił nie raz do Xeda i pytał o stan auta i został o wszystkim poinformowany (o tych rzeczach, o których Xed wiedział) także nie wiem skąd wgl Wasze dywagacje na ten temat i teorie wyssane z palca. Pamiętajcie, że po Xedzie auto miało jeszcze jednego właściciela
Już na samym początku tego tematu młody323fba pisał, że to czy tamto nie gra więc doskonale wiedział, że auto wymaga jakiegoś wkładu finansowego i że trzeba je doprowadzić do stanu na tip-top stąd moje wcześniejsze komentarze oraz Piotra, że pałował auto...w którym jak sam wiedział nie wszystko działa jak powinno i mogło to być przyczyną takiej a nie innej sytuacji teraz
Logiczne nawet
![]()
Jak z częściami? Udało się coś znaleźć?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości