Mazda 323F BA KL-ZE '95 White Samurai

BJ / BA / EC / BG / BF / BW / BD / BV

Postprzez młody323fba » 16 mar 2016, 07:06

Piotr_ napisał(a):Jak myślisz...od czego mógły się stopić tłoki :>
One nie tyle ze sa powypalane tylko tłoki zaczeły walic o głowice <cisza>
Forumowicz

Od: 21 sty 2016, 19:58
Auto: mazda 323f ba 2.5 klze

Postprzez Piotr_ » 16 mar 2016, 07:27

Nie ma takiej możliwości, to jest silnik bezkolizyjny.
Z tego co oczywiście widzę na zdjęciu, to pokruszyły się tłoki...i to właśnie jego odłamki klepały o głowicę.
XED
Zarząd – Członek Zarządu
CUP 2017 miejsce 2

Od: 28 paź 2010, 20:14
Auto: Było dużo mazd... jest łaciate turbo :D

Postprzez Bo_Lo » 16 mar 2016, 08:45

Na amerykańskim forum mx6 ktos sprzedaje takie tloki .
Nówki sa na stronce wiseco.com 699dolarow komplet wiec nie ma tragedii
Boźe,daj mi cierpliwość,bo jak mi dasz siłę,to ich wszystkich rpzp...le
Godzilla is coming...
Klubowicz

Od: 5 lis 2007, 19:59
Auto: bylo:
BF,BG,BJ,subaru impreza,Premacy
jest:
Mazda 5,323f BA BP+T :D
MX5 NB

Postprzez czarek1991 » 16 mar 2016, 09:25

Kojot ma czasami na sprzedaz rozne KLe, popytaj tu: http://kojotmagazine.pl/ albo tu: https://www.facebook.com/kojotgarage/info/?tab=page_info
Forumowicz

Od: 22 sty 2012, 16:09
Auto: Jest: 6 MPS L3-VDT
Była: 323F BA KL

Postprzez Koci@k » 16 mar 2016, 09:43

Mam wątpliwości czy właściciel wgl zaznajomił się jaki to silnik , jak funkcjonuje itd. Szkoda bo takie rodzynki się szanuje...a z tego co słyszę to chyba tak nie jest. Powodzenia tak czy inaczej :)
Aśka
Koordynator ds. Klubowiczów

Od: 15 wrz 2011, 11:04
Auto: Grey Fūjin

Postprzez młody323fba » 16 mar 2016, 18:36

Piotr_ napisał(a):Nie ma takiej możliwości, to jest silnik bezkolizyjny.
Z tego co oczywiście widzę na zdjęciu, to pokruszyły się tłoki...i to właśnie jego odłamki klepały o głowicę.

Pewnie tak no niestety :/

Dopisano 16 mar 2016, 17:37:

czarek1991 napisał(a):Kojot ma czasami na sprzedaz rozne KLe, popytaj tu: http://kojotmagazine.pl/ albo tu: https://www.facebook.com/kojotgarage/info/?tab=page_info
Już mam nowy tłok do niej zaraz opisze wszystko :)

Dopisano 16 mar 2016, 17:47:

Koci@k napisał(a):Mam wątpliwości czy właściciel wgl zaznajomił się jaki to silnik , jak funkcjonuje itd. Szkoda bo takie rodzynki się szanuje...a z tego co słyszę to chyba tak nie jest. Powodzenia tak czy inaczej :)
A więc tak co do tego wszystkiego zostałem poinformowany przez mojego mechanika ze silnik był robiony na sztukę żeby został kupiony przez kogoś kto to naprawi i trafiło na mnie więc nie wiem czemu tak mnie wszyscy krytykujecie jak by to była całkowicie moja wina. Każdy kto posiadał ten samochód wiadomo co nim robił a że coś w końcu się posypało to chyba normalne...a że mnie trafiło na mnie mówi się trudno...nic wieczne nie jest prawda ? .... Co do samochodu dziś dowiedziałem się bardzo dużo i wygląda to tak.
Zostanie kupiony nowy tłok jak tłok dojdzie to będziemy robić dalej przy aucie dodatkowo madzia dostanie nowe pierścienie nowe panewki głowice idą do sprawdzenia + szlif całego silnika zostanie usunięta na stałe instalacja gazowa dostanie nowy dolot,będzie założony separator oleju wymienimy również pompę wspomagania, tuleja na wahaczu przednim tyle jak na razie. Więc zanim zaczniecie mnie krytykować wszyscy to pierw pomyślcie bo nie po to był zakładany temat na tym forum chyba że panuje tutaj takowa atmosfera... bo prawda jest taka że gdybym nie szanował tego samochodu zostałby on sprzedany w takim stanie jakim jest... dziękuje pozdrawiam ! :)

Dopisano 16 mar 2016, 17:59:

Bo_Lo napisał(a):Na amerykańskim forum mx6 ktos sprzedaje takie tloki .
Nówki sa na stronce wiseco.com 699dolarow komplet wiec nie ma tragedii

Dziękuję za przydatne informacje :) z tego co wiem to mój mechanik ma niby załatwić nowy tłok :) !
Forumowicz

Postprzez rafał88 » 16 mar 2016, 21:02

Niezły burdel :| Wpakuj tłoki do KLde i tez bedzie ;) Dziwne ,ze tak popekały, czyżby stukowe ?? Jak bardzo głowice są zjechane?? Zebys po 20-40kkm znow nie miał takiego kuku ;)

Niestety nie rozumiem tez czego tak po nim jedziecie... Sam Piotr dawałes temu silnikowi ostro w piz..e , nastepny własciciel tez pewnie nie rozczulał sie na pedałem gazu.

Dzialaj mlody i powodzenia w uzdrowieniu ;) <spoko>
Obrazek
Forumowicz

Od: 8 mar 2010, 19:20
Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium

Postprzez młody323fba » 16 mar 2016, 22:19

rafał88 napisał(a):Niezły burdel :| Wpakuj tłoki do KLde i tez bedzie ;) Dziwne ,ze tak popekały, czyżby stukowe ?? Jak bardzo głowice są zjechane?? Zebys po 20-40kkm znow nie miał takiego kuku ;)

Niestety nie rozumiem tez czego tak po nim jedziecie... Sam Piotr dawałes temu silnikowi ostro w piz..e , nastepny własciciel tez pewnie nie rozczulał sie na pedałem gazu.

Głowice są w dobrym stanie akurat o dziwo :) ale tłoki idą od KL-ZE bo to już nie było by rasowe KLZE jak robić to porządnie i dziękuje za miłe słówka chociaż ktoś mnie rozumie :) !
Forumowicz

Postprzez mx-3lover » 16 mar 2016, 22:46

Zgadzam się z Tobą, akurat tłoki są największą różnicą pomiędzy DE/ZE. Znasz już konkretną przyczynę awarii?
und CRX fan
Forumowicz

Od: 2 kwi 2011, 23:58
Auto: Mazda MX-3 EC KL-ZE '93
Toyota Yaris I 1SZ-FE

Postprzez lukasmank » 16 mar 2016, 23:13

Współczuję bardzo, ale jak zrobisz to będziesz wiedział co masz i nie będziesz się już obawiał, że...

Mój telefon pisze to co on chce a nie Ja
Forumowicz

Od: 12 mar 2016, 21:22
Auto: Mazda 6 gy
2003
2,0 141 benzyna

Postprzez Koci@k » 16 mar 2016, 23:25

rafał88 napisał(a):Niestety nie rozumiem tez czego tak po nim jedziecie

Dlatego że wiedział, że silnika nie doprowadził do stanu na tip-top i robił to co Xed napisał wyżej. Nie porównuj tego jak Xed użytkował to auto bo wtedy jednak problemów nie było i sprzedane zostało w dobrym stanie. Po nikim nie jadę tylko zwyczajnie nie pochwalam i tyle :) I wiadome, że w końcu mogło się coś spierniczyć...dlatego życzę powodzenia, gdyż cieszyłby mnie fakt, że autem ktoś jeździ a nie stoi pod krzakiem :)
Aśka

Postprzez rafał88 » 16 mar 2016, 23:57

Aha czyli bylo wiadome, ze to padło tylko kwestia czasu az sie rozkraczy??? <co?>

Wg mnie wina nie lezy po stronie mlodego i tyle.
Obrazek
Forumowicz

Od: 8 mar 2010, 19:20
Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium

Postprzez adamowski10 » 17 mar 2016, 11:10

Piękne auto, szkoda, że masz takie problemy z nim – ale jak już dojdziesz do ładu to masz piękne cudeńko <serduszka> powodzenia! :)
Forumowicz

Od: 21 lis 2014, 00:27
Auto: Mazda 323f BA, 1.8, '95

Postprzez Bartg » 17 mar 2016, 11:22

Może się tajemnica szybkiego przechodzenia z rąk do rąk wyjaśniła ;) Ktoś sprzedał z przeczuciem, że zaraz silnik może być do remontu, nie takie historie ten kraj widział. Trzymamy kciuki za reanimację bo warto <spoko>
Moderator
CUP 2011 miejsce 3

Od: 23 sty 2008, 22:25
Auto: Volvo V50 2.4 '04
EX Premacy FS Sportive '02
EX 323 CBA Z5 '98

Postprzez sebekle » 17 mar 2016, 20:57

mnie to wygląda jakby coś wpadło na ten gar i wyśrutowało go łącznie z odłamaniem tłoka. albo odłamany kawałek tłoka wyśrutował resztę. przynajmniej nagaru na głowicy nie ma jak na reszcie cylindrów :D
Forumowicz

Od: 1 mar 2014, 02:28
Auto: Mazda 626 GF FS +automat+lpg 1998r.

Postprzez honda2911 » 17 mar 2016, 23:02

Jakby od początku było sprwane wszystko tpmtak szybko nie zmienaiłoby właściceili
tak jak mx 3 Reeisa był do sprzedania za 5 a teraz nowy właściciel chce sprzedać za 6,5 a jak napisałem że podobno dół silnika co roboty to on odpisał że gora jest zrobiona to ja odpowiedziłem że tzk ale prze poprzedniego właściciela to jego odp. Brzmiała : że nie musze kupować
Forumowicz

Od: 16 lis 2011, 13:35
Auto: mazda mx3 1,8 bp supercharger
audi a6 c5 2,4
Leon cupra4

Postprzez witek » 17 mar 2016, 23:06

Kolejna forumowa "perełka" ;) Widać przecież że chłopak nie zawinił, silnik był już na wykończeniu.
artysta-kombinator
Forumowicz

Od: 18 paź 2013, 19:38
Auto: Jest:
Mazda RX-8 231HP
Było:Mazda MX-3 "Precidia" KL V6
Mazda MX-5 NB

Postprzez czarek1991 » 18 mar 2016, 09:51

młody323fba napisał(a):
rafał88 napisał(a):Niestety nie rozumiem tez czego tak po nim jedziecie... Sam Piotr dawałes temu silnikowi ostro w piz..e , nastepny własciciel tez pewnie nie rozczulał sie na pedałem gazu.

Głowice są w dobrym stanie akurat o dziwo :) ale tłoki idą od KL-ZE bo to już nie było by rasowe KLZE jak robić to porządnie i dziękuje za miłe słówka chociaż ktoś mnie rozumie :) !

Specyfika tego forum, a raczej niektorych ludków ;) Dobrze, ze pakujesz tłok od ZE, tym bardziej, ze planujesz wymienic tylko jeden (?), wiec bylby inny od pozostalych pieciu <glupek2> A pozostałe tłoki w porządku?
Forumowicz

Od: 22 sty 2012, 16:09
Auto: Jest: 6 MPS L3-VDT
Była: 323F BA KL

Postprzez Koci@k » 18 mar 2016, 16:44

honda2911 napisał(a):Jakby od początku było sprwane wszystko tpmtak szybko nie zmienaiłoby właściceili

Lubię takie gadanie <lol> Xed nigdy auta długo nie ma bo się szybko nudzi. Zawsze robi pod swój gust i sprzedaje-z reguły kolegom , z których jeszcze żaden nie narzekał :) A obecny właściciel samuraja przed kupnem dzwonił nie raz do Xeda i pytał o stan auta i został o wszystkim poinformowany (o tych rzeczach, o których Xed wiedział) także nie wiem skąd wgl Wasze dywagacje na ten temat i teorie wyssane z palca. Pamiętajcie, że po Xedzie auto miało jeszcze jednego właściciela ;) Już na samym początku tego tematu młody323fba pisał, że to czy tamto nie gra więc doskonale wiedział, że auto wymaga jakiegoś wkładu finansowego i że trzeba je doprowadzić do stanu na tip-top stąd moje wcześniejsze komentarze oraz Piotra, że pałował auto...w którym jak sam wiedział nie wszystko działa jak powinno i mogło to być przyczyną takiej a nie innej sytuacji teraz :) Logiczne nawet :)
Jak z częściami? Udało się coś znaleźć?
Aśka

Postprzez młody323fba » 19 mar 2016, 19:51

Tak planuje wymienić jeden tłok, reszta tłoków jest w dobrym stanie ciężko dorwać jedna sztukę każdy sprzedaje komplety ;p Wiadomo autko robię z tego względu bo mam wielki sentyment do niego ;) w ogóle jakiś ''paprak'' kto to robił nałożył blaszki na panewki –.– dużo jest do roboty przy aucie chciałem robić jeszcze całą wiązkę przy aucie ale nie jestem wstanie bo łapa w gipsie heh ;) o wszystkim będę informował :)))

Dopisano 19 mar 2016, 18:57:

Koci@k napisał(a):
honda2911 napisał(a):Jakby od początku było sprwane wszystko tpmtak szybko nie zmienaiłoby właściceili

Lubię takie gadanie <lol> Xed nigdy auta długo nie ma bo się szybko nudzi. Zawsze robi pod swój gust i sprzedaje-z reguły kolegom , z których jeszcze żaden nie narzekał :) A obecny właściciel samuraja przed kupnem dzwonił nie raz do Xeda i pytał o stan auta i został o wszystkim poinformowany (o tych rzeczach, o których Xed wiedział) także nie wiem skąd wgl Wasze dywagacje na ten temat i teorie wyssane z palca. Pamiętajcie, że po Xedzie auto miało jeszcze jednego właściciela ;) Już na samym początku tego tematu młody323fba pisał, że to czy tamto nie gra więc doskonale wiedział, że auto wymaga jakiegoś wkładu finansowego i że trzeba je doprowadzić do stanu na tip-top stąd moje wcześniejsze komentarze oraz Piotra, że pałował auto...w którym jak sam wiedział nie wszystko działa jak powinno i mogło to być przyczyną takiej a nie innej sytuacji teraz :) Logiczne nawet :)
Jak z częściami? Udało się coś znaleźć?

Ja nie narzekam na Xeda to nie jest jego wina... obwiniam tylko poprzedniego właściciela dlaczego taką szajkę zrobił w silniku a tym bardziej dlaczego mnie nie poinformował od razu zaczął bym działać z tym wszystkim i pewnie całość by inaczej wyglądała ;) a co do części znalazłem komplet tłoków lecz nie ukrywam chciałbym kupić jeden taniej by to wyszło a tym bardziej że teraz L4 i nie za bogato jest jak będzie tłok to wtedy już madzinka będzie robiona jak na razie czekamyy pozdrawiam :)
Forumowicz