Felgi KFZ:

Opony 195/65/15 są naprawdę tanie, Barum Polaris 3 mają dobre recenzje, a cena za nówkę sztukę to ok. 165zł, bardziej markowe to ok. 200zł/szt. Ale to też zależy kto gdzie mieszka i ile jeździ – chociaż myślę, że siłą rzeczy zimą się tyle nie jeździ. Ja od tego roku z zimówek zrezygnowałem kompletnie (w 2011 roku jak kupiłem poprzedni samochód, od razu kupiłem zestaw na zimę – nowe felgi i opony ... i tak się złożyło, że w 2011 roku – zimą – ani razu nie jechałem po śniegu
A jeśli chodzi o Twoje wymienione opony, w poprzednim samochodzie miałem UG 8, na śniegu rewelacja, chociaż dzisiaj lekko tutaj posypało, ja na letnich i tragedii nie było.
Ja przymierzałem się do zakupu Dunlopów SP Winter Sport 4D, miały bardzo dobre recenzje, w testach wypadały jako ciche (ja uwielbiam ciszę), UG 8 takie ciche nie były, chociaż UG 9 mają dobrą "liczbę decybelową" – 69, aczkolwiek UG 8 miały taką samą – tak ogólnie, jak na opony, to niską – a jednak hałasowały, aczkolwiek ja mam naprawdę czuły słuch, na skutek tego, że od 10 lat sypiam w stoperach moje uszy tak ewoluowały, że słyszę, niestety, praktycznie wszystko (jak mi nawiew na pozycji 1 przeszkadza

Używane felgi to ja bym kupił tylko od osoby, której felgi zostały, po sprzedaży samochodu, od handlarza zawsze ryzyko, sam widzisz jak ładnie je kładzie na kamieniach.