tomeq83 napisał(a):Czy schowek od strony pasażera jest podświetlany?
Tak.
www.mazdaspeed.pl
ZOOMik napisał(a):a co jest niestety powszechnie praktykowane (moderatorzy nie reagują!), to "pakowanie" wszystkiego jak popadnie do tych nieszczęsnych "szybkich pytań"
tomeq83 napisał(a):@: trochę pogrzebałem jak wyjąć schowek i był nawet temat na forum o tej lampceviewtopic.php?f=114&t=117684
KMBak napisał(a):Ja nie reaguję? Ja? No fakt... Za krótko jestem. :–)
KMBak napisał(a):Aha, Zoomik, może jak są PDFy to załączaj je do postów – bo wiesz linki dziś są, a jutro mogą być nieaktywne...
Tytan napisał(a):kupujemy żarówkę typu LED z popularnym trzonkiem W5W, montujemy i zapominamy już o tym podświetleniu.
Tytan napisał(a):Odradzam montaż żarówek typu W5W jako podświetlenie schowka !
Po pierwsze żarówka która tkwi tam jako fabryczna ma tylko taki sam trzonek montażowy jak popularne W5W natomiast jej moc nie jest taka jak W5W czyli 5W ale coś w okolicach 3W nie pamiętam dokładnie bo już jakiś czas temu ją wymieniłem.
Po drugie co istotniejsze nie wiem czy Koledzy wiedzą ale podświetlenie schowka pali się cały czas gdy mamy zapalone światła główne podobnie jak całe podświetlenie deski rozdzielczej Bardzo mnie to osobiście dziwi, że Mazda nie zastosowała dodatkowego wyłącznika który uruchamiałby podświetlenie tylko w chwili otwarcia schowka tak jak robią to inni producenci. Efektem braku tego rozwiązania jest szybkie przepalanie się tej nieszczęsnej żarówki i mocne grzanie się oprawki. Gdy zastosujemy więc żarówkę o mocy 5W (W5W) zamiast fabrycznej 3W będzie się jeszcze bardziej grzała i jeszcze szybciej się przepali. Bedziemy mieć szczęście jeśli czegoś nie przypali przy okazji np. oprawki
Mamy więc dwa rozwiązania albo zamawiamy taką żarówkę jak fabryczna w serwisie bo nigdzie indziej nie da się jej kupić o takiej mocy albo wybieramy najmądrzejsze rozwiązanie kupujemy żarówkę typu LED z popularnym trzonkiem W5W, montujemy i zapominamy już o tym podświetleniu.
Zyskujemy w ten sposób
– oprawka mniej się grzeje – charakter oświetlenia LED
– zamieniamy moc 3W na ok 1W – mniejsze zużycie prądu
– teoretycznie żarówka powinna wytrzymać do końca eksploatacji samochodu
– naprawde ładnie to wygląda jak cały schowek podświetlony jest na biało LEDEM
Co do stosowanie LEDów w postojówkach stanowczo odradzam. Wiem pokusa jest i wygląd fajny jest ale policja i diagności też są
ZOOMik napisał(a):drevny napisał(a):Witam,Tytan napisał(a):zamawiamy taką żarówkę jak fabryczna w serwisie bo nigdzie indziej nie da się jej kupić o takiej mocy
Nie jest to prawdą…W3W, czyli odpowiednik W5W, ale o mocy 3 W jest ogólnodostępnyTytan napisał(a):Co do stosowanie LEDów w postojówkach stanowczo odradzam. Wiem pokusa jest i wygląd fajny jest ale policja i diagności też są
Mogą być.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości