No wiec tak, auto finalnie w srode trafiło do mechanika i okazało sie tak jak podejrzewałem że strzeliła linka, wiec problem biegow juz naprawiony

regulacje fotela tez znajomy mechanika elektryk naprawił, wiec to dwie rzeczy pozytywne

Mniej pozytywne jest to, że po włozeniu zawiasu przod podobno stoi duzo wyzej

sprezyny jak wyszło po numerach jakis czas temu sa do GH.. ale poniewaz przod V6 wazy sporo wiecej niz standardowej GG/GY to postanowiłem zaryzykowac. Kupiłem specjalnie amory utwardzone pod obnizenie, ktore podobno sa tak robione by tył był troche twardszy a przez to przod siadał nizej i zrownywał sie z tyłem ale chyba jednak przod GH nawet z lzejszym silnikiem od mojego jest sporo ciezszy.. No nic zobaczymy jak to sie ulozy po kilku dniach i bedziemy dalej myslec

Opcja 1, najmniej chciana – powrot do seryjnych sprezyn, opcja 2 – tył seryjny a przod na tych eibachach ale tu nie jestem przekonany co do bezpieczenstwa, wiec mało prawdopodobna.., opcja 3, najbardziej prawdopodobna – zostanie tak jak jest i bede szukał samych sprezyn przednich od 2.0 lub 2.3 GG/GY na ktorych przod powinien mocniej siasc, tak jak sie to dzieje w przypadku wsadzania ich do wersji z klekotem). W kazdym razie do amorow wpadły nowe osłony, odbojniki oraz mocowania tychze amorow, wiec praktycznie cały zawias teraz juz jest naprawde nowka w tym aucie i oby nic juz nawet minimalnie nie pukało
Oprocz powyzszego zabrałem sie od razu za temat silnika i zlikwidowanie wyciekow oleju, ktory planowałem ogarnac juz po zakupie auta ale stale cos wypadało. Wymieniona została więc uszczelka miski olejowej, bo dłuzszy czas mocno juz puszczała. Natomiast zdjagnozowane jako przyczyna wyciekow pod maską rozwalone uszczelki pod obiema pokrywami zaworow podobno dosłownie rozpadły sie mechanikowi w rekach.. I teraz jest problem bo nie mozemy nigdzie namierzyc ich zamiennikow (te co przyszły do tej pory nie pasowały) mimo posiadania numerow oryginałów, a oemy natomiast maja dosc sroga cene (po 2 stowki za sztuke..) i wolałbym jednak znalezc jakies dobre zamienniki bo i tak te wszystkie rzeczy co robie teraz przy aucie dadza mi po kieszeni..
Moze ktos majacy V6 juz wymieniał te uszczelki i moze mi pomoc gdzie szukac? albo ktokolwiek ma namiar na sklep, ktory moze je miec?
Przy okazji rozgrzebania pod maską wymienione sa tez swiece, żeby miec juz z nimi spokoj na lata oraz została sprawdzona kompresja, ktora wyszła podobno bardzo dobrze/rowno, wiec to tez na plus

Został jeszcze egr do przeczyszczenia, bo jak ostatnio sprawdzalismy z Danmazda na spocie to pokazywało jego błąd a ja podczas jazdy juz od jakiegos czasu czułem poszarpywania miedzy 1,5 a 2 tys obrotow, wiec wszystko wskazuje, że to on jest ich sprawca.