zigu18 napisał(a):Żeby chociaż w połowie Mazdy były tak zabezpieczone..
dokładnie ...
www.mazdaspeed.pl
suze napisał(a):Jaki silnik wybrać benzynowy? ( Mój faworyt 1.8 MZR
suze napisał(a):które bardziej polecacie 121? 136? 143?
suze napisał(a):Korozja jest naprawdę taka zabójcza?
suze napisał(a):Czy tylko dla mnie jest ciężko jest zobaczyć różnice przed i po FL?
suze napisał(a): Na co zwracać uwagę przy zakupie?
suze napisał(a):4. Czy tylko dla mnie jest ciężko jest zobaczyć różnice przed i po FL?
suze napisał(a):3. Korozja jest naprawdę taka zabójcza? Można jakoś zabezpieczyć nie wiem woskiem czy czymś?
loockas napisał(a):suze napisał(a):4. Czy tylko dla mnie jest ciężko jest zobaczyć różnice przed i po FL?
Na pierwszy rzut oka różnice to przede wszystkim inna deska (konsola środkowa), przeważnie inna kolorystyka szmacianych foteli, wyraźnie inny zderzak przedni i o ile pamiętam skrzynia 6b w każdej wersji silnikowej (na pewno w 2.0PB i w dieslach). Ktoś kiedyś pisał o innych kołach dwumasowych w dieslach, ale może coś pokręciłem. Pewnie jest jeszcze kilka różnic, ale to szukaj już na forum technicznym
Ja kupiłem auto z 12.2005 roku trzy miesiące temu i wydałem około 1000 zł na eksploatację i drugie tyle na opony. Więc można trafić na zadbane auto, tylko trzeba mieć szczęście lub zaufać specjalistom (prawdziwym tym polecanym z forum), ja na razie miałem szczęście.( oc i wymiana eksploatacyjna to inny fundusz)
2.0 Benzyna
lepiej jest kupić auto tańsze powiedzmy za 13-15 tysięcy
Jakie są +/– koszty naprawy silnika w wer. 2.0
zawieszenia ( powiedzmy że zawieszenie do remontu? czy rezerwując 5-7 tysięcy na części
slisman napisał(a):-ostatecznie, biorąc pod uwagę problemy z rudą, kupiłbyś jeszcze raz ten samochód?
Wilson napisał(a):przyznam że auta z przedziału do 15 tysięcy, brałem pod uwagę jako jednostki do mniejszego lub większego remontu
Szukaj aut które są już jakiś czas użytkowane w PL i nie daj sobie wmówić że mają one "zniszczone" zawieszenie, bo to zwyczajna bujda.Wilson napisał(a):zacznę poszukiwania od rynku rodzimego
Grzyby napisał(a):slisman napisał(a):-ostatecznie, biorąc pod uwagę problemy z rudą, kupiłbyś jeszcze raz ten samochód?Duże TAK (gdybym potrzebował takiego "małego" auta W zasadzie w tym aucie tylko blachy są słabe, reszta jest bardzo OK.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości