Mazda Xedos 6 CA KF '92 – Kaszel91 – REBUILD
lakier z tabliczki miał się nijak do tego na aucie.
auto jest w kilku odcieniach i nie jest to typowy F6F, miał byc zbliżony do drzwi tak aby jakoś boki wyglądały a wyszło tak że jest 2 odcienie za jasny i za mało fioletowy,( ten lakier wpada w odcień fioletu.
Do końca tygodnia planuję podjechać z tym lakierem który umieszał aby go poprawił, no i od nowa malowanie.
auto jest w kilku odcieniach i nie jest to typowy F6F, miał byc zbliżony do drzwi tak aby jakoś boki wyglądały a wyszło tak że jest 2 odcienie za jasny i za mało fioletowy,( ten lakier wpada w odcień fioletu.
Do końca tygodnia planuję podjechać z tym lakierem który umieszał aby go poprawił, no i od nowa malowanie.
-
Benzin im Blut
- Od: 20 sty 2011, 00:16
- Auto: Mazda 323BG PN '94
Toyota Avensis T27 D4D '11- już wspomnienie
Mazda 626KL-ZE –> ;)
Mazda Xedos 6 KL-DE '99
slisman napisał(a):Ważne, że blacha będzie zdrowa, kolor da się później zmienić
A jak wrócisz zostaje ten kolor czy coś nowego?
I jeśli można zapytać – gdzie do roboty za granicę?
nie mialem kiedy nawet zajrzec do wlasnego watku...
Na chwile obecna zalokowalem sie w Szkockim Edynburgu. Piter walczy z Xedosem.
Po powrocie plan byl malowac cale auto na czarno, ale widzialem kilka mazd w kolorze takim jak moja, i coraz bardziej wacham sie nad zmiana.. Podoba mi sie tam ciemna szarosc...
"Jeżeli po zaparkowaniu auta pod domem nie obejrzysz się za nim idąc w kierunku domu, znaczy że wybrałeś nie to auto"
"(...)A zapytany dlaczego Xedos, odpowiedział:
-Jak to dlaczego? A czy jest jakikolwiek inny wybór dla ludzi chcących poważnie wyglądać ?"

-Jak to dlaczego? A czy jest jakikolwiek inny wybór dla ludzi chcących poważnie wyglądać ?"
- Od: 26 lut 2013, 00:31
- Auto: Xedos 6 2.0 V6 '93
Smiało moge powiedzieć że odbudowa blacharska zakończona.
Ogromu prac nie da się opisać. W skrócie i to wielkim powiem tyle że jeśli jakakolwiek rdza ostała się na aucie to jest to jakiś malutki purchelek lub nalot w niektórych miejscach pod maską.
Reszta zarazy, z progów nadkoli cczy podłogi została WYCIĘTA.
Nie mialem czasu na lepsze zdjecia bo wczoraj wrocilem z UK ale wstawiam cykniete kalkulatorem.
Tak prezentują sie juz niezle ustawione Xenony. Minimalnie sie roznią, ale to kwestia bedzie rozwiazana dzisiaj, jak zmienie druga przetwornica(jedna na starcie sie spaliła więc trza było ją podmienić)
Z rzeczy mechanicznych wpadły
Nowa pompa ABS, pompa hamulcowa, serwo + przewody = wkońcu działające hamulce z tyłu!!
Poduszki pod silnikiem
Akumulator w bagażniku
Zmodyfikowane CAI
Jak oswoje się troche z autem to napewno coś dodam..
Ogromu prac nie da się opisać. W skrócie i to wielkim powiem tyle że jeśli jakakolwiek rdza ostała się na aucie to jest to jakiś malutki purchelek lub nalot w niektórych miejscach pod maską.
Reszta zarazy, z progów nadkoli cczy podłogi została WYCIĘTA.
Nie mialem czasu na lepsze zdjecia bo wczoraj wrocilem z UK ale wstawiam cykniete kalkulatorem.
Tak prezentują sie juz niezle ustawione Xenony. Minimalnie sie roznią, ale to kwestia bedzie rozwiazana dzisiaj, jak zmienie druga przetwornica(jedna na starcie sie spaliła więc trza było ją podmienić)
Z rzeczy mechanicznych wpadły
Nowa pompa ABS, pompa hamulcowa, serwo + przewody = wkońcu działające hamulce z tyłu!!
Poduszki pod silnikiem
Akumulator w bagażniku
Zmodyfikowane CAI
Jak oswoje się troche z autem to napewno coś dodam..
"Jeżeli po zaparkowaniu auta pod domem nie obejrzysz się za nim idąc w kierunku domu, znaczy że wybrałeś nie to auto"

No nareszcie
Zawsze jak byłem u Piotra to coś przy niej działał. Trochę postała ale uważam, że było warto.
Nadkola wyprowadził książkowo
Zawsze jak byłem u Piotra to coś przy niej działał. Trochę postała ale uważam, że było warto.
Nadkola wyprowadził książkowo

- Od: 17 gru 2012, 02:02
- Auto: XC70 Cross Country '01
Xedos 6 '92 KF
No żesz kur\/a Lubię to!
piękny jest, że aż będę płakał że na cykliczny nie dam rady przyjechać
za tydzień zrobimy kolejny cykliczny 

- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Jak sobie przypomnę ten samochód na początku... pajęczyny pod maską, plama oleju po każdym postoju, nadkola, których najpierw nie było, a potem były kwadratowe, potem jak się okazało podłoga, progi... Piotr kawał dobrej roboty odwalił. Jak pogłaszczesz wnętrze to będzie malina
Wiadomo, przydałby się nowy lakier na całym aucie, ale to tak cholernie drogie...
Xedos 6 '92 KF
Sesja zdjęciowa będzie konkretna...
wpadnij kiedyś do mnie na niedzielę 

- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
też przyznaję, że piotr odwalił kawał dobrej roboty, autko świetnie się prezentuje, także czekam na porządną sesję 

-
Keeper of the Art
- Od: 22 kwi 2012, 18:06
- Auto: Xedos 6 KF 98' – Sprzedany
Xedos 9 KJ 97' – Sprzedany
200SX SR20DET 89'
Jest parę nowych zdjęć.
Wygląda całkiem całkiem
Wygląda całkiem całkiem

-
Keeper of the Art
- Od: 22 kwi 2012, 18:06
- Auto: Xedos 6 KF 98' – Sprzedany
Xedos 9 KJ 97' – Sprzedany
200SX SR20DET 89'
Cieszę się że zebrany ogół z aprobatą przyjął 5-cio miesięczną walkę o odbudowę tego egzemplarza, zakończoną pomyślnie.
Co prawda jest kilka rzeczy do poprawki, między innymi nie dobrany lakier po raz 3-ci, tak jak napisali poprzednicy, jedynym wyjściem jest pomalowanie całego autka, bo jednak malowanie do słupka a nawet z przejściem jest trudne gdy sztukę tą kilka osób wcześniej wykonywało
Co do wydechu też mi się podoba chociaż w jednym miejscu nie są doszlifowane spawy – nie zdążyłem
Jest jeszcze kilka drobiazgów do dopieszczenia ale jest to kosmetyka w porównaniu z tym co zostało wykonane.
Przy okazji że wszystko było wyciągnięte z samochodu, zostało uprane, wyczyszczone a skóra dostała konserwację.
Przeniesienie Aku do bagażnika też było ciekawym eksperymentem
Jednak najlepsze co udało się wykonać to pancerne progi i podpasowanie podłogi z M3 oraz przednich błotników X6 na tył
Dwa mody które spodobały się mi niesamowicie to Xenony i dolot- napewno niedługo zagoszczą w czerowonej
Co prawda jest kilka rzeczy do poprawki, między innymi nie dobrany lakier po raz 3-ci, tak jak napisali poprzednicy, jedynym wyjściem jest pomalowanie całego autka, bo jednak malowanie do słupka a nawet z przejściem jest trudne gdy sztukę tą kilka osób wcześniej wykonywało

Co do wydechu też mi się podoba chociaż w jednym miejscu nie są doszlifowane spawy – nie zdążyłem
Jest jeszcze kilka drobiazgów do dopieszczenia ale jest to kosmetyka w porównaniu z tym co zostało wykonane.
Przy okazji że wszystko było wyciągnięte z samochodu, zostało uprane, wyczyszczone a skóra dostała konserwację.
Przeniesienie Aku do bagażnika też było ciekawym eksperymentem
Jednak najlepsze co udało się wykonać to pancerne progi i podpasowanie podłogi z M3 oraz przednich błotników X6 na tył
Dwa mody które spodobały się mi niesamowicie to Xenony i dolot- napewno niedługo zagoszczą w czerowonej

-
Benzin im Blut
Mazda 626KL-ZE –> ;)
Mazda Xedos 6 KL-DE '99
W najblizszym czasie machnie się short shifta i zmieni gałke zmiany biegów oraz wpadną wkońcu heble z M6 

Właśnie dzwonił Piotr, moje i Twoje już wypiaskowane 
Xedos 6 '92 KF
Kuby nie szły do piaskowania, twoje poszły, będę miał podgląd co facet potrafi, czy warto mu powierzyć inne graty typu felgi z delikatnego stopu do piaskowania/szkiełkowania.
Ale myślę że powinien sobie poradzić, chociaż widziałem już felgi po bombardowaniu- krater na kraterze...
W gałce zmiany biegów będzie trzeba odpowiednią śrubę zainstalować albo nagwintowana tuleję aby to nie latało, mieszek trzeba zmienić i oczywiście SS
Ale myślę że powinien sobie poradzić, chociaż widziałem już felgi po bombardowaniu- krater na kraterze...
W gałce zmiany biegów będzie trzeba odpowiednią śrubę zainstalować albo nagwintowana tuleję aby to nie latało, mieszek trzeba zmienić i oczywiście SS

-
Benzin im Blut
Mazda 626KL-ZE –> ;)
Mazda Xedos 6 KL-DE '99