Zdzirson napisał(a):Miałem podobnie i też jak kolega wyżej pisał od plaka :/
Pomogło wd40
to od razu skorzystam z okazji i zapytam
www.mazdaspeed.pl
Zdzirson napisał(a):Miałem podobnie i też jak kolega wyżej pisał od plaka :/
Pomogło wd40
mmarcis4 napisał(a):Zebrałem dzisiaj siły żeby wyczyścić przepustnicę.
Kali2k napisał(a):po podłaczeniu wszystkiego nie wyskoczył Ci check engie?
Kali2k napisał(a):po podłaczeniu wszystkiego nie wyskoczył Ci check engie? Ja oddałem do czyszczenia w autojaksie i po podłączeniu tylko przekręcili kluczyk wyleciał check. chwilkę na komputer i śmiga jak dzika
mmarcis4 napisał(a): jedynie z dolnym wężem od chłodzenia przepustnicy miałem problem z jego ściągnięciem bo kiepski dostęp tam jest
Arkadius 73 napisał(a):trzeba od razu było zrobić by-pass czyli połączyć dwie rurki wchodzące i grzejące dodatkowo przepustnicę łącznikiem miedzianym , miałbyś zimniejszą tb czyli lepsza reakcja na gaz kolego
wiem co mówię i ile to daje , szczególnie latem
Maniekvip napisał(a):No ciekawe hmmm
Latem lepsza reakcja na gaz a co się dzieje zimą
Arkadius 73 napisał(a):tb to widzę że jest pikuś ale ile nagaru siedzie na zaworach i popychaczach to już możesz wnioskować
Dopisano 13 mar 2014 18:04:Maniekvip napisał(a):No ciekawe hmmm
Latem lepsza reakcja na gaz a co się dzieje zimą
a dlaczego w poliftach zlikwidowano to ustrojstwo po drugie nic się nie dzieje bo ma by-pass od 4 lat
po któreś tam była na to serwisówka
a tak wogóle to ja się nie znam rób jak chcesz
Maniekvip napisał(a):
A odłączyli akumulator do czyszczenia?
Bo coś mi świta że mmarcis4 odłączył.
mmarcis4 napisał(a):całkiem inna bajka.Ruszanie i ogólna jazda (zmiana biegów) jest dużo płynniejsza,obroty ładnie płynnie schodzą i ogólnie jest banan na twarzy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości