Bo nie miałem wtyczki

Tak to wyglądało po zabiegu --->

Co do czujnika to musze go porównać z kilkoma innymi termometrami.
Jak na razie raz jest różnica 1*C,raz nie ma wcale a czasem 3*C więc nie wiem co myśleć.
Poczekamy-zobaczymy.
www.mazdaspeed.pl
89matthew89 napisał(a):Mam zamiar zamontować sobie wyświetlacz temp. zew. wiec dziś prześledziłem drogę od chłodnicy gdzie podpina się czujnik aż do wnętrza pod deskę rozdzielcza, lecz tam kable łącza sie w wieksza wiąze i nie da się tak porostu ich znaleźć . Byłby ktoś tak miły i posiadający zegarek z temperatura i powiedział mi co u niego dzieje się z 2 kabelkami zaznaczonymi na zdjęciu (czerwony, zółty z zielonym paskiem), to właśnie je podejrzewam ze są od czujnika, bo pod maska są takiego koloru oraz dlatego ze do kostki z jednej strony wchodzi 12 a wychodzi tylko 10 kabli wiec 2 piny wolne. jeżeli to te kable to powinny być skierowane do wiązki która idzie do białej kostki od wyświetlacza![]()
ps . nie chce mi się ciągnąc nowych kabli z pod maski
biała kostka(z kawałkiem szarego) znajduje się nad bezpiecznikami przy lewej stopie kierowcy
89matthew89 napisał(a): Termistor NTC 2.2K działa prawie idealnie chodź nadal myślę jak zabezpieczyć go przed wilgocią bez straty na dokładności pomiaru.
jhk5000 napisał(a):2. Jeżeli nie mamy czujnika temperatury możemy zastąpić go termistorem 2 kohm'y (ponoć zawyża temperaturę o 3 stopnie)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6