Mazda6 (GG / GY) – Szybkie pytania – WAŻNA INFORMACJA, STR.313
Witam!
Panowie na zimnym silniku słychać klekot chyba dwumas natomiast na ciepłym klekotu juz nie słychac
ile może jeszcze wytrzymać moje koło ? I co sadzicie o tym zestawie (zaznaczam ze nie wiem jaki olej był wcześniej lany do silnika)http://allegro.pl/mazda-6-di-komplet-filtry-olej-dexelia-5w30-5l-dpf-i3718312936.html
Panowie na zimnym silniku słychać klekot chyba dwumas natomiast na ciepłym klekotu juz nie słychac
ile może jeszcze wytrzymać moje koło ? I co sadzicie o tym zestawie (zaznaczam ze nie wiem jaki olej był wcześniej lany do silnika)http://allegro.pl/mazda-6-di-komplet-filtry-olej-dexelia-5w30-5l-dpf-i3718312936.html

- Od: 3 gru 2013, 15:27
- Auto: Mazda 6
2002r
2.0 CiTD 121km
fotelik dostaniesz tylko z rynku wtórnego i tylko w DE (ja na polskich aukcjach takiego nie znalazłem). BTW. wygląda ohydnie, w kolorowe kółka.
Witam, od jakiegoś czasu mam następujący problem: przy gwałtownym przyśpieszeniu auto nie ma ciągu, obrotomierz gwałtownie przyśpiesza. Dzieje się to na 3 biegu czasami, zaś na 4 dość często (powyżej 2500 obrotów. Nawet w tej sytuacji dłużnej przetrzymałem pedał gazu i usłyszałem terkotanie od strony silnika. Czyt to EGR? Dużo przewertowałem wątków z tym związanych, lecz nie znalazłem takich samych objawów. Wymieniłem już przewody podciśnienia, brak wycieków w IC, ,,grucha'' z turbo działa właściwie przy zgaszonym silniku i odpalonym. Nie dymi przy przyśpieszaniu. Czy elektrozaworki się czyści (możne są zabrudzone? Co ciekawe auro zbiera się rewelacyjnie na 1, 2, czasem 3 biegu. Można spokojnie je podciągnąć do czerwonego zakresu obrotomierza. Jak przyśpieszam delikatnie na 3 i 4 biegu to jest ok. Nie sprawdzałem jeszcze błędów z kompa. Może ktoś się spotkał z podobnymi objawami? Dziękuję za sugestie.
No właśnie wiem
wychodzi na to, że ten grill będzie pasował, jest nawet zdjęcie na zderzaku z polifta.
Cholera, żebym go chociaż na ebay'u w uk znalazł.
Cholera, żebym go chociaż na ebay'u w uk znalazł.
-
Zdzirson
kliza777 napisał(a):...... (przy wymianie żaróweczek klimatronika) ....
Po odkręceniu gałki lewarka i zdjęciu osłoy zaraz gałkę nakręcić z powrotem na kilka gwintów .
Ostatni to robiłem i juz wiem skąd te dziwne rysy na konsoli

-
MACIEK

- Od: 26 paź 2013, 10:27
- Auto: Mazda 6 GY RF-7J '07 GEJSZA by em_dzej