Wrażenia po zlocie

27-28 kwietnia 2013 r.

Postprzez Rafał_ » 28 kwi 2013, 21:03

@tomek@ napisał(a):A dokładnie chodzi o tą pseudo próbę torową która nawet w najmniejszym stopniu nie przypominała tego co było na ostatnich rykach ,zapisując się na zlot myśleliśmy że będzie to coś podobnego jak w Ułężu,że przyjeżdżając do Kąkolewa wyszalejemy się do bólu a tak naprawdę oprócz 1/4 mili nie było nic ciekawego.

Sporo osób tak myślało, a lotnisko dawało mega możliwości jeśli chodzi o oes. Miały być 3-4 przejazdy, były tylko 2 po 1min :( Zamiast szkolenia powinna być porządna próba torowa coś na styl Ryki '12 <ok>
Kaizen Sushi Racing Team Polub nasz FP :)
jarek.ZE
Klubowicz
CUP 2014 miejsce 3
CUP 2013 miejsce 2

Od: 25 lis 2008, 01:19
Auto: Mazda MX-5 NA B6 '93
Była:
Mazda3 BM PE 120KM '14
Rajdowe Clio F7P '91
Mazda mx-3 EC KLZE '91
Subaru Impreza WRX MY05
Mazda6 GG AJ '04

Postprzez Bartg » 28 kwi 2013, 21:07

Zgadzam się zupełnie co do próby torowej, jazda wokół trzepaka w zasadzie na jedynce i kawałek dwójki to trochę lipa jak na możliwości prezentowane przez lotnisko, dwa przejazdy po minucie też szału nie robiły, a umówmy się jazda przez godzinę slalomem po płycie jest na pewno pouczająca, ale mi się po 4 przejeazdach znudziło, kiedy czułem że i tak jadę na limicie przyczepności opon.
Moderator
CUP 2011 miejsce 3

Od: 23 sty 2008, 22:25
Auto: Volvo V50 2.4 '04
EX Premacy FS Sportive '02
EX 323 CBA Z5 '98

Postprzez loockas » 28 kwi 2013, 21:08

Przyglądałem się temu z boku i trudno się nie zgodzić. O ile osoby, które były pierwszy raz mogły się dobrze bawić, tak ja np pamiętając oes z ostatnich Ryk czułbym niedosyt. Pamiętajcie, że układ i przebieg tych konkurencji był zależny całkowicie od intruktorów. Nie wiem tez jakie jest Wasze zdanie, ale wg mnie nawierzchnia płyty też szału nie robiła. Na szczęście ja tylko po niej chodziłem :P
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Od: 6 maja 2007, 00:55
Auto: PaRHaTy
Ajonik
Kupra

Postprzez Piotr_ » 28 kwi 2013, 21:12

Także chciałbym wszystkim podziękować za miłe towarzystwo i wspaniale spędzony czas,czy to na lotnisku czy w ośrodku.Zlot ogólnie uważam za bardzo udany i po za hamownią pojawiło się wszystko co pojawić się miało <spoko> było kilka małych niedociągnięć ale jak to mówią nie myli się tylko ten co nic nie robi :P
Niemiły incydent zwieńczył zakończenie imprezy i jest mi z tego powodu niezmiernie przykro ale konsekwencje już zostały wyciągnięte i Gru został zbanowany na zawsze i ma zakaz pojawiania się na imprezach ogólnopolskich :|
Co do noclegów to za te pieniądze nie można wymagać nie wiadomo czego i ja nie mam zastrzeżeń.
Jutro może coś jeszcze skrobnę bo dzisiaj padam na twarz i nie sklecę już nic sensownego <spie>
Oby więcej takich imprez :D
XED
Zarząd – Członek Zarządu
CUP 2017 miejsce 2

Od: 28 paź 2010, 20:14
Auto: Było dużo mazd... jest łaciate turbo :D

Postprzez piwo » 28 kwi 2013, 21:18

jak dla mnie plyta lotniska nie byla najgorsza. co najwyzej brudna, porozrzucane jakies łajno na nawrocie oesu, czy szczatki opon. ale zasadniczo mnie to nie przeszkadzalo, wrecz sprawialo frajde (niekontrolowane poslizgi). co do szkolen byly ciekawe i przynajmniej dwoch z trzech instruktorow (najgorszy byl kierowca wyscigowy, ktory nic nie mowil madrego i tylko mowil to pojedzcie szybciej) dawalo dobre porady wiec sporo mozna bylo sie nauczyc. co do proby oesowej byly krotkie ale tresciwe. bledow mozna bylo w ciagu tej jednej minuty popelnic co niemiara. oczywiscie mi rowniez brakowalo okrazen co bylo widac po popelnionych bledach i tez najchetniej pojezdzilbym najpierw z 10 okrazen bez pomiaru, by potem dopiero wykonac 2 na czas.
jak dla mnie rozwiazanie jest jedno. meta i start w innym miejscu i cala trasa bezkolizyjna by moc jezdzic jeden za drugim i szalec (tak jak bylo w rykach). w sumie te lotnisko chyba by na to pozwolilo. wada takiego rozwiazania jest potrzeba duzo wiekszej obsady osob porzadkowych i trudnosci z mierzeniem czasu. cos za cos.
Jak mi ten samochód podnosi adrenalinę. Wy też się trzęsiecie jak wychodzicie z auta? Bo mnie drżą ręce i cały jakiś roztrzęsiony.
https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... 0&t=115720
http://www.youtube.com/watch?v=ZhyGC3jS ... r_embedded
https://www.youtube.com/watch?v=jj-Hbid ... iwowarczyk
Koordynator Zlotów

Od: 13 lut 2005, 13:05
Auto: Opel Speedster 2001r. B207r,930kg,LSD,RWD, RaceTCS,semislick,320KM
1/4: 12,394s
tor Poznań: 1m48,4s
tor Łódź 57,5s
Mazda 3 BM sedan 2014r.

Postprzez krzychsolt » 28 kwi 2013, 21:21

Również chciałem podziękować wszystkim za wkład w zorganizowanie zlotu i wszystkim uczestnika za fajnie spędzony czas. Z tym szkoleniem, po pierwsze wyszła troche lipa bo spora liczba ludzi myslała, że będą dwie grupy, ale to szczegół. Choć nie brałem w nim udziału to i tak twierdze, że szkoda było na niego tyle czasu poświęcić. A co do toru, to ja np. jestem bardzo zadowolony, fakt trochę krótki i za malo przejazdów, ale fajny dlatego, że nie był szybki i słabsze furmanki mogły w jakimś tam stopniu walczyc z mocniejszymi, a to jest bardzo ważne.
Forumowicz

Od: 2 mar 2010, 01:57
Auto: MX-6 GE

Postprzez mily200 » 28 kwi 2013, 21:22

WysoL napisał(a):Podziekowania dla MILEGO za mile spedzony czas. Pzdr zioom.

i wzajemnie
zloty mogły by być tygodniowe :)

Jutro naskrobie opinię
dziś tylko krótkie i zwięzłe wypowiedzi :P
Ostatnio edytowano 28 kwi 2013, 21:25 przez Anonymous, łącznie edytowano 1 raz
Forumowicz

Od: 1 gru 2006, 11:12
Auto: Seat leon i lodgy

Postprzez Waterlive » 28 kwi 2013, 21:24

Dołączam się do podziękowań.

Dobrze, że "afera" z domkami okazała się o wiele mniejsza niż na to wyglądało, bo jeszcze chwila i Xed wymeldowałby wszystkich z domków :D
Jeśli jesteśmy przy domkach, to albo ja miałem szczęście, albo należę do tych mniej wymagających.
My mieliśmy fajny domek, z łazienki nie obawiałem się korzystać, fakt w nocy upału nie było, ale pomimo, że należne do zmarzluchów to dało się wytrzymać i wyspać.
Grill na kolację tez był smaczny, małą wtopą był brak herbatki, a przewiani po lotnisku to troszkę byliśmy.
Śniadanie też było ok. Jajka na twardo, smaczny żółty serek i herbata w zupełności zaspokoiła mój głód do powrotu do domu.

Po opowieściach o zlocie w Rykach z przed dwóch lat, moim zdaniem pogoda była baaardzo w porządku. Ten niewielki przelotny deszcz, to pikuś ;) Fakt, że wiało dość mocno, ale może byłem dobrze ubrany i nie było tragedii.

Szkolenie również nie przypadło mi za specjalnie do gustu. Zdecydowanie bardziej podobało mi się w zeszłorocznych Rykach.

Co do wyścigów na 1/4 to mam nadzieję, że za trzecim razem uda się w końcu wszystkim w grupie utrzeć nosa ;)
Tym razem było baaardzo blisko. Myślę, że strata 0,01 sekundy do zwycięzcy jest do poprawienia <diabełek>

Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia w Czaplinku, bo i tam mam zamiar się wybrać :)

Aaa i w jeziorko o północy też było pełne uroku bo wybrałem się na spacer <glupek2>
Ostatnio edytowano 28 kwi 2013, 21:46 przez Waterlive, łącznie edytowano 1 raz
Dziękuję za kolejne zakopanie ważnego tematu.
Forumowicz

Od: 20 maja 2010, 00:04
Auto: Citroen Berlingo II 2.0 HDI 03'

Postprzez Mirek » 28 kwi 2013, 21:25

Dołączam do podziękowań dla wszystkich zaangażowanych w organizację zlotu, uczestników za rywalizację na torze oraz mile spędzony czas zarówno na lotnisku jak i w ośrodku.
Wyszło bardzo fajnie, nie ma się co czepiać bo jakieś niedociągnięcia zawsze wychodzą, najważniejsze że mieliśmy okazję świetnie się bawić z tak fantastyczną grupą ludzi jak Wy.
Szkoda tylko, że zabrakło pogody.
To tak na szybko bo też trochę zmęczony już dziś jestem ;)

rclmati napisał(a):podziekowania dla Millego i Mirka ( mam siniaki przez Ciebie hahaha ) za przejazdzki Mazdami

cholera nawet nie wiesz jak mnie wystraszyłeś jak zobaczyłem Twoje nogi latające pod sufitem w lusterku wstecznym hahaha teraz chyba będziesz już zapinał pasy, nawet wsiadając do "tatusiowozu" ;)

Eklerek323f napisał(a):spalanie rzędu 8.5l lpg/100km,

no ja powiem tak, mnie wczorajsze spalanie M6 w trasie troszkę zaskoczyło, zrobiłem ładny rekord <lol>
Forumowicz

Od: 7 kwi 2007, 22:55
Auto: Mazda 3 BM '14 / 3 BL '09 / 6 GG '02
były:
Mazda 6 GY '03 / 323F BA '96 / 323F BG '92 / 626 GD '89

Postprzez rclmati » 28 kwi 2013, 21:33

Mirek napisał(a):cholera nawet nie wiesz jak mnie wystraszyłeś jak zobaczyłem Twoje nogi latające pod sufitem w lusterku wstecznym hahaha teraz chyba będziesz już zapinał pasy, nawet wsiadając do "tatusiowozu" ;)

Spoko było :P Nie spodziewałem się testu łosia <lol>
Był X6 ,M6, A6 C6
Forumowicz

Od: 4 kwi 2012, 22:21
Auto: Daewoo Matiz 00'
Audi A6 C7 12'
VW Polo 10'

Postprzez Fasola » 28 kwi 2013, 21:33

WysoL napisał(a):Podziekowania dla MILEGO za mile spedzony czas.

Było kozacko :>
Fasola

Postprzez ravo » 28 kwi 2013, 21:39

Piwo napisałeś dokładnie to co chciałem przekazać :)

Jako, że niestety większość z nas jest amatorami i nawet o imprezach typu KJS tylko słyszało położyłem głównie wagę na szkolenie, większej próby torowej nie dało by się zorganizować dla tylu aut robiąc jednocześnie 1/4 mili. Uznałem, że podstawy są najważniejsze i szkolenie kierowców w trudnych sytuacjach wraz z radami instruktorów wyjdą nam na zdrowie. Dłuższa trasa ? z przejazdem 3 min ? 3,5 min razy 42 auta to 147 min razy 4 przejazdy daje równo 10h !! nie licząc zapoznania trasy. Mówię oczywiście o bezpiecznym starcie po zjechaniu zawodnika z trasy. Nawet jak by robiąc to na zakładkę to potrzeba by było 5h.
Tym którym było za mało zapraszam do Radomia lub Wrocławia, marzy mi się taki prawdziwy track day ale jak przychodzi co do czego chętnych jest mało.
Mi próba także nie przypadła do gustu ale już nie jestem w stanie ocenić czy dlatego, że za pierwszym razem zaorałem pole i w drodze powrotnej musiałem myć felgi bo nie dało się jechać a za drugim kręciłem bączki wokół własnej osi co w efekcie zaowocowało pokazaniem przez capazo kto tu rządzi hehe czy powodem była trasa na której nie dało się pokazać możliwości auta. Ale chyba o to chodzi by szanse były równe a ta trasa była w tym genialna, ukazywała od razu kto jest prawdziwym rajdowcem a nie "rajdowcem".

Co do ośrodka mhm jak by była ładna pogoda było by naprawdę bardzo ok za tą kasę ale zimno nam trochę psociło jak i na lotnisko tak i w ośrodku. Śniadanie i obiadokolacja jak najbardziej ok.

Z podziękowań wyręczył mnie tco i się pod nimi podpisuje :)
Było mi bardzo miło Was znowu zobaczyć, choroba jednak nie pozwoliła pobawić się dłużej i wypić Redsa hehe ale ważne, że udało mi się z Wami być.
italian boy
Zarząd – Vice Prezes

Od: 26 gru 2003, 13:24
Auto: Trophy & F1 R26

Postprzez Koci@k » 28 kwi 2013, 21:40

Fasola napisał(a):
WysoL napisał(a):Podziekowania dla MILEGO za mile spedzony czas.

Było kozacko :>

Owszem <rotfl>
Aśka
Koordynator ds. Klubowiczów

Od: 15 wrz 2011, 11:04
Auto: Grey Fūjin

Postprzez LadyM » 28 kwi 2013, 21:42

Gorzów również dojechał do domku :D
Dziękujemy organizatorom za przygotowanie całego zlotu. To był naprawdę miły weekend :)
10 godzin na lotnisku minęło bardzo szybko, pomimo złej pogody ( chociaż zawsze mogła być jeszcze gorsza :P ) klimat był bardzo gorący :D
Pierwszy raz startowałam na 1/4 mili i bardzo mi się to spodobało, do następnego zlotu przygotuję się jeszcze lepiej hihi
Co do noclegu....nie ukrywam, że się trochę zdenerwowałam faktem, gdzie nasza grupa z Gorzowa miała zarezerowany domek 5 osobowy a po przyjeździe okazało się, że jest on już zajęty przez 2 inne osoby... Na szczęście wszystko się wyjaśniło i dziękujemy za rozwiązanie tego problemu :)
Jedzonko...hmm no karkóweczka była pyszna :D reszta była "niedorobiona" ze śniadania najbardziej smakowała mi herbata <oczy>
Wieczór z karaoke był niesamowity :D Nie wiedziałam,że mamy tylu utalentowanych klubowiczów. Tutaj gratulacje dla Fasoli oraz pani w blond włosach :)
Wytańczyłam się chyba za wszystkie czasy i do dzisiaj czuje ból w kolanach po upadku podczas tańczenia(siniaki również już się pojawiły :| )
Jeżeli chodzi o sam nocleg to hmm było zimno ale bywało gorzej więc nie ma co narzekać.

Miło bylo Was poznać i jeszcze raz dziękuję wszystkim za miło spędzony weekend :)
Do zobaczenia w Czaplinku papa
www.radiotp.pl z pasji do muzyki :) Zapraszam
Forumowicz

Od: 30 cze 2012, 16:05
Auto: AUDI A3 1.6 FSI 116PS Wersja Sportback
2005r.

Postprzez Fasola » 28 kwi 2013, 21:45

LadyM napisał(a):gratulacje dla Fasoli oraz pani w blond włosach

e tam, to dla jaj wszystko :D
Ta Pani to klubowa ciężarówka (Lulu, Lulka) – w ciąży jest, że tak powiem :)
Fasola

Postprzez deejay27 » 28 kwi 2013, 21:49

Fasola dobrze śpiewał :)
Obrazek
Klubowicz

Od: 6 gru 2009, 12:35
Auto: Mazda Xedos 9 TA Kl 95 r. +LPG
Xedos 9 TA KL 99 r. LPG :)

Postprzez piwo » 28 kwi 2013, 21:53

bardzo dobrze.
klubowa ciężarówka
rowniez :) a dla kogo poszedl mikrofon?
Jak mi ten samochód podnosi adrenalinę. Wy też się trzęsiecie jak wychodzicie z auta? Bo mnie drżą ręce i cały jakiś roztrzęsiony.
https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... 0&t=115720
http://www.youtube.com/watch?v=ZhyGC3jS ... r_embedded
https://www.youtube.com/watch?v=jj-Hbid ... iwowarczyk
Koordynator Zlotów

Od: 13 lut 2005, 13:05
Auto: Opel Speedster 2001r. B207r,930kg,LSD,RWD, RaceTCS,semislick,320KM
1/4: 12,394s
tor Poznań: 1m48,4s
tor Łódź 57,5s
Mazda 3 BM sedan 2014r.

Postprzez gadula » 28 kwi 2013, 22:45

Również dziękuję za udaną imprezę na lotnisku :) A w szczególności dla Szyny za pomoc w ogarnięciu ćwiartki, oraz dla aLechu za dokarmianie :]
Przedstawiciel Podlasia

Od: 10 lip 2006, 23:30
Auto: GE6 KL, RF7J

Postprzez KUZAJ » 28 kwi 2013, 22:46

Mikrofonu nikt nie dostał <nie>
Kuba
Moderator

Od: 2 sty 2012, 23:33
Auto: Było:
VW Polo 6n 1.3 1995r.
Ford Probe 2.5 V6 DOHC 24 VALAVE 1994r
MX-6 2.5i-V6 DOHC 24-VALVE
1991r
Jest: BMW E46 M52TU25 1998r.

Postprzez Nightfall » 28 kwi 2013, 22:56

No to teraz cosik odemnie :D

Dziękuje wszystkim obecnym na zlocie za doborowe towarzystwo i mozliwość zapoznania,a przede wszystkim ludziom z Grupy Lubuskiej za mile spędzony czas :) .
Podziekowania dla Ravo i loockas'a za organizacje imprezy i pomoc w rozwiązaniu zaistnialych nieporozumień.
Jeśli chodzi o lotnisko to pomimo tego ze pogoda nas nie rozpieszczala to bylo świetnie <spoko> .Startowalem na 1/4 mili i tu podziękowania dla Tony Jareta – mojego godnego rywala.W rezultacie wyszło 2 miejsce także jak na pierwszy raz jestem bardzo zadowolony bo oprócz fajnego ścigania pozostaly mi nagrody oraz dyplom za co dziekuje Zarzadowi i Organizatorom.Pozdrowienia takze dla wszystkich Mazdowiczów posiadających 6.
Kwestia noclegów po przyjeżdzie do ośrodka rozwaliła mnie na lopatki.My z Gorzowa w 5 osob dostaliśmy domek 4 osobowy.Ale to pikuś w porównaniu z problemem Xeda – oni na 6 zarezerwowanych domków dostali 1.I tu podziękowania właśnie dla Xeda i loockas'a za szybkie rozwiązanie problemu.
Co do domków.... mieliśmy chyba jeden z apartamentowców :P -były drzwi do łazienki (i to z szybą),13 calowa niedzialająca plazma hahaha ,zero insektów i innych stworzeń które nie przebiłyby się przez sieci pajęczyn zwisajacych z sufitów <lol> .Jak Szyna trafnie zauważyl domki byly klimatyzowane :P bo wyjście rano z lóżka bylo rownoznaczne ze zdobyciem Mount Everestu.
Jedzonko na wieczornym Grillu oki.Do śniadania oprócz pseudo masla nie mam zastrzezeń.
Karaoke wypadlo bombowo -podziękowania dla Fasoli, Lulki, bractwa Buczosów oraz milego200.Jesteście nie do podrobienia!!!!!!!!
Wyrazy uznania dla mojej żony LadyM która rownież próbowala po raz pierwszy swoich sil na 1/4 i krecila czasy podobne do moich :D .

Juz sie nie mogę doczekać zlotu w Czaplinku.
Nightfallówna
Dum Spiro Spero.....
Klubowicz

Od: 11 lut 2013, 22:32
Auto: Mazda 6,kombi ,2006 rok, 2.0 diesel, Dpf out,chiptuning 130 KM/363 Nm,Phantom Blue