Wisniaus napisał(a):Hmmm u mnie prawie 40 000 km na LPG i śmiga aż miło,nie było nigdy żadnych objawów aby sie nie lubił 2.3 z LPG.A u mnie w mieście cena za litr 2.27 zł.Zobaczymy kiedy ten 2.3 padnie od gazu ale mysle ze lepiej na tym wyjde jak na DIESEL'u z DPF'em,dwumasà,wtryskami,turbami,itd.
Jestem dokładnie tego samego zdania. Przyznam, że przez długi czas oglądałem diesel'e, ale po wielu opiniach na forach i po opiniach znajomych, którzy mieli M6 ON szybko się z tego wyleczyłem. Nie twierdzę, że to samo zło, ale gdy ktoś choć trochę nie dbał to czekają wtedy tylko kosztowne awarie, za duże ryzyko trafienia niedobrego egzemplarza, stąd decyzja o zakupie benzyny.
Znam też przypadki korzystania z diesel'i innych marek od użytkowników, którzy zakupili samochód w salonie, wszystko przez kilka lat było ok, tankowanie i spalanie ON oczywiście mniejsze, ale cóż z tego jak potem padły wtryski, pompa itp. za wiele tysięcy, całe oszczędności na ropie legły w gruzach – oczywiście to nie jest żadna definicja diesel'a, ale tak się może po prostu zdarzyć.
Żeby było jasne nie jestem przeciwnikiem diesel'i, ale bałbym się kupić 7-8 letni samochód tym bardziej z bardziej podejrzanym przebiegiem (wiadomo jak to w Polsce z diesel'ami).
Jak znajdę trochę czasu to opiszę instalację, wrzucę fotki z bagażnika i spod maski.