Mam taki problem, miejsca gdzie się przykręca łapę sprężarki czyli te 4 otwory nie mają gwintu . Nie wiem czy zgniły czy ich tam nie było , otwór niby na śrubę 10 , lecz u mnie wchodzi bez wkręcania czy można to prze gwintować na 12

www.mazdaspeed.pl
Marek 161BD081 napisał(a):trzydziech napisał(a):ktoś pisał, że białe obudowy są bez filtra a czarne z filtrem
Raczej odwrotnie!
Zdarza się jednak, że w białych obudowach może brakować "wejścia" na filtr, które można wyciąć – temat opisywany już na Forum.
Piotrek_Legnica napisał(a):Trzeba ściągać zderzak?
Rafcio.s napisał(a):Jednak cos mnie pokusilo zeby sprawdzic przed zalozeniem przelot popietrza z nim i bez niego, co sie okazuje filtr BARDZO zmniejsza przeplyw powietrza
Pewnie dlatego jest on tak rzadko w naszych M
Rafcio.s napisał(a):Mysle jednak ze gdyby filtr byl przed wiatrakiem na podszybiu (tak mam w galaxy) to przelot nie byl by zakorkowany.
Rafcio.s napisał(a):Ja go nie zakladam, chyba ze mnie uswiadomicie inaczej
Marek 161BD081 napisał(a):Wysoce prawdopodobne, że nagrzewnicę i parownik klimy masz już na tyle zabite śmieciami, że założenie filtra mocno tłumi przepływ powietrza.
Marek 161BD081 napisał(a):A jaka to różnica czy filtr jest na ssaniu czy tłoczeniu wentylatora?
W obu przypadkach tak samo się może pozatykać. Fakt, że śmiecie w przypadku jak w mazdach muszą przelecieć między łopatkami wentylatora ale to tak samo potrafi zapchać filtr.
Rafcio.s napisał(a):W obudowie jest miejsce na wyciecie tylko srodkowej czesci jesli chodzi o wymiane filtra, dwoch bocznych sie nie wymienia ? sadzac po budowie obudowy ?
Rafcio.s napisał(a):Oringi – 100zl
Piotrek_Legnica napisał(a): u mnie w Legnicy to 200zł za nabicie od podstaw chcą:/
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości