Kolego spróbuj też dokręcić nic raczej na tym nie stracisz bo albo ci przestanie albo nie. Sprawdź tylko potem czy ci się grzać nie będzie. Jak ucichnie to będziesz happy a jak będzie coś się dziać to wtedy je wymienisz
www.mazdaspeed.pl
lukasssss1 napisał(a):Temat trochę odpuściłem, bo po dokręceniu (tak myślę) skrzypienie tak jakby ustało. Tak jakby bo w niedzielę jak jechałem do Bstoku przy dojechaniu do skrzyżowania usłyszałem to znowu ale było dużooo ciszej. Po mieście jest teraz cisza, czasami jak się wsłucham i nie mam włączonego radia to można coś usłyszeć, ale tylko sporadycznie (chyba że to już wyczulenie na tym punkcie i mam tylko takie wrażenie) ludzie się nie oglądają wiec jest cicho. Teraz przy skręcaniu czasami słyszę szorowanie co przyprawia o szybsze bicie serca, ale to szorowanie koła o zmarznięty śnieg na chlapaczuŁożysko kontroluje czy się nie grzeje czy koło luzów nie ma, ale jest
Teraz będę miał sesje i dużo wolnego czasu więc jak tylko dorwę półośkę to przy wymianie zobaczę w jakim stanie jest łożysko i jak dobiorę je w sklepie to odrazu wymienię dla świętego spokoju wtedy wyeliminuje już je na dobre
![]()
Kolego spróbuj też dokręcić nic raczej na tym nie stracisz bo albo ci przestanie albo nie. Sprawdź tylko potem czy ci się grzać nie będzie. Jak ucichnie to będziesz happy a jak będzie coś się dziać to wtedy je wymienisz
http://speedy.sh/65Rck/mazda.jpg
lukasssss1 napisał(a):No to kolego gratuluje, że w końcu się udało mam nadzieje i ci tego życzę żebyś już nigdy tego nie usłyszał
Normalnie aż to samo zrobię u siebie w pt jak wrócę do domu, może u mnie też jest tam syf i będę miał spokój na dłużejMocno wstukałeś przegub w stronę skrzyni ? Nakrętkę dokręciłeś na maxa czy zostawiłeś jakiś luz ? Nie grzeje ci się teraz ?
lukasssss1 napisał(a):Będę musiał sprawdzić u siebie też czy nie jest tam zasyfione skoro u Ciebie to pomogło, bo u mnie dziś koło dało o sobie znowu znaćprzy skręcie w lewo zaczyna coś szorować, prosto i w prawo nic się nie dzieje, tylko jak w lewo troszkę skręcę zaczyna wydobywać się dźwięk..
scrabi napisał(a):hej i jak wymieniłeś łożysko i przegub?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 2 gości