Odłączaliście czujnik pedału sprzęgła?
www.mazdaspeed.pl
jacekasot napisał(a):80 km/h na 5-tym biegu się nie jeździ?Z przegubem do wymiany, ze świszczącymi łożyskami, z zapowietrzonym układem chłodzenia i cieknącą pompą?
![]()
lukasz2387 napisał(a):Dołącze do dyskusjiWydaje mi się(chyba)
że to może byc wina poduszek i po części sprzegłą. Bynajmniej tak przypuszczam że jest w moim samochodzie. Sprzęgła, wiadomo w naszych autach nie są pierwszej młodości i jakiś tam luz jest między tarczą a dociskiem. Mam na na myśli czas reakcji sprzęgła. W połączeniu z lekko uszkodzonymi poduszkami powoduje gwałtowne oddanie siły przełożenia biegu? Jeśli się mylę to mnie poprawcie, lub [tiit] mnie
noxes napisał(a):Szczelinę to i ja robiłem większą ale nie tps-em, a czujnikiem zamknięcia przepustnicy. Hmm trzeba by sprawdzić tps. Jakie powinien miec prawidłowe wskazanie na biegu jałowym czyli przepustnica zamknięta dla silnika FS.
lukasz2387 napisał(a):Dołącze do dyskusjiWydaje mi się(chyba)
że to może byc wina poduszek i po części sprzegłą. Bynajmniej tak przypuszczam że jest w moim samochodzie. Sprzęgła, wiadomo w naszych autach nie są pierwszej młodości i jakiś tam luz jest między tarczą a dociskiem. Mam na na myśli czas reakcji sprzęgła. W połączeniu z lekko uszkodzonymi poduszkami powoduje gwałtowne oddanie siły przełożenia biegu? Jeśli się mylę to mnie poprawcie, lub [tiit] mnie
zibi626 napisał(a):Czy ktoś już sobie poradził z tym problemem? Zauważyłem u siebie,że na LPG to szarpanie jakieś tam jest, ale wczoraj dla próby pojeździłem na PB i jadąc na 2-3 biegu i odpuszczeniu gazu tak szarpnęło,że myślałem, że wylecę razem z szybązupełnie jak początkujący kierowca, który nie umie operować sprzęgłem i gazem jednocześnie
![]()
Zastanawiam się jeszcze nad jednym...jeżdżąc na LPG miałem bak PB cały czas pełny. Z czasem jednak PB znika (nie wiem czy tak powinno być) i pomyślałem sobie,że może to paliwo co jest w baku jest jakieś...."stare" czy straciło swoje właściwości?? Moze tak być![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6