cwaniaq napisał(a):Szkoda mi tej madzi...
Zgadzam się z tobą cwaniaq
www.mazdaspeed.pl
człowieku, mi w dwulitrowym V6 zbija przy 7 krpm
Śliwa napisał(a):cwaniaq napisał(a):Szkoda mi tej madzi...
Zgadzam się z tobą cwaniaq
tomekrvf napisał(a):Niech sie kolega nie martwi... Mam manuala do Z5

Należy rozpatrzeć tutaj dwie sprawy:fazzi napisał(a):(...) Oczywiście auto nie zyskuje już mocy wraz ze wzrostem obrotów ale mimo to zawsze osiągnie większą prędkość i przy zmianie biegu na wyższy przebędziemy większą odległość w tym czasie, co podczas wyprzedzania ma czasami duże znaczenie.
korbowody
panewki
pierścienie
głowica (zwłaszcza wałki, krzywki, zawory, itp.)
również paski – im większe obroty silnika, tym paski szybciej się obracają, więc i szybciej zużywają.
no i oooczywiście skrzynia biegów.
GofNet napisał(a):Należy rozpatrzeć tutaj dwie sprawy:

Bliskocwaniaq napisał(a):A ty co ? Redaktor naczelny jakiejś gazety motoryzacyjnej ?
Wymiana termostatu
FRIKO (jestem/byłem tam moderatorem, ale forum zostało zhakowane i obecnie nie działa) – ponad tysiąc postów z czego kilkaset ciekawych (porady, rozwiązania, skrypty JavaScript, PHP, kody HTML, itp.)
ELEKTRODA – dosyć długo, ale mało pisuję (w dziale: Usterki Samochody)
FELEKTR – zawęzilem się do dywagacji na temat liczników elektrycznych.
Oooczywiście MazdaSpeed – jak wiadomo info o Mazdzie :–)
Nie, nie. Ależ wcale. Każdy przecież wie, że dociąganie silnika do 6.500 obr./min. nie jest katowaniem...luki5051 napisał(a):Nie bojcie sie nie katuje mojej madzi
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Friko było moim oczkiem w głowie, ale zostało zhakowane przez bodaj francuską grupę hakerów i od tego czasu administrator dał sobie spokój.
luki5051 napisał(a):Mam mazde od niedawna i wystraszyłem sie czemu tak sie dzieje dlatego zalozylem ten watek![]()
ja nie rozumiem po co ty ją tak kręcisz<szok> , ja tam nie wiem czy jakiś mój samochód kiedyś odcinał bo nigdy nie sadziło mi na dekielek , ale cóż Twoje auto twoje na remont pieniądze...
Mam mazde od niedawna i wystraszyłem sie czemu tak sie dzieje dlatego zalozylem ten watek
Nie wiem, czy wiesz, ale to nie ma znaczenia, czy kręcisz silnik na obciążeniu czy też na luzie. Ba, napiszę więcej. Na gazie, gdy nie działa odcięcie (przy większości tanich instalacji) kręcenie na luzie jest znacznie bardziej zgubne, niż przy obciążeniu. Po prostu tak wysokie obroty nie służą cywilnym silniką. Dlaczego? Przeanalizuj to:luki5051 napisał(a):Ja tylko na luzie probowalem osiagac takie obroty,nigdy na takich nie jezdzilem, mam rozum jeszcze!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości