323 BF B6 Turbo
zmierz napiecie na fajce jakie masz.tylko jakims miernikiem do 15kv,bo tanie mierniki mierza do 500v.moze kopulka palca rozdzileacza ma przebicie,stad marna iskra
Jak mi ten samochód podnosi adrenalinę. Wy też się trzęsiecie jak wychodzicie z auta? Bo mnie drżą ręce i cały jakiś roztrzęsiony.
https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... 0&t=115720
http://www.youtube.com/watch?v=ZhyGC3jS ... r_embedded
https://www.youtube.com/watch?v=jj-Hbid ... iwowarczyk
https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... 0&t=115720
http://www.youtube.com/watch?v=ZhyGC3jS ... r_embedded
https://www.youtube.com/watch?v=jj-Hbid ... iwowarczyk
w manualu są nominalne wartości rezystancji dla cewki i od tego chcę zacząć, z kopułką nic nie robiłem więc wątpię żeby ją szlag trafił tak bez przyczyny, ale będzie to jedna z kolejnych rzeczy, które sprawdzę jeśli moduł i cewka okażą się ok.
- Od: 13 gru 2008, 14:21
- Auto: Type R EP3 04' 245KM
Adriano_4G napisał(a):Trochę się wkurzyłem, bo składałem auto w tygodniu jedynie po to, żeby zdążyć na Borsk, a tu taki fuckup ... smutny
Lipa
Less roof, more fun

no dokładnie – lipa, tym bardziej że następna 1/4 w pobliżu dopiero we wrześniu, bo na gecko się nie wyrobię.
tak czy siak wpadnę jutro pokibicować, będę wiedział co straciłem.
co do masy itp. to faktycznie składałem auto wczoraj w nocy i na szybko więc mogłem coś pomieszać, ale dzisiaj obejrzeliśmy wszystko dokładnie i niestety raczej nie ma opcji żebym się pomylił – musiało coś paść.
tak czy siak wpadnę jutro pokibicować, będę wiedział co straciłem.
co do masy itp. to faktycznie składałem auto wczoraj w nocy i na szybko więc mogłem coś pomieszać, ale dzisiaj obejrzeliśmy wszystko dokładnie i niestety raczej nie ma opcji żebym się pomylił – musiało coś paść.
Adriano_4G sprawdzałeś kody błędów??
- Od: 24 cze 2006, 20:21
- Auto: Toyota Yaris Hybrid '19
nie, w sumie to zapomniałem o samodiagnostyce bo jeszcze nigdy tego w gtx'ie nie robilem – dobrze, że mi przypomniałeś – jutro sprawdzę.
Co ty byś beze mnie zrobił 
błędów na ECU brak – komp się wita zgodnie z procedurą i tyle mrugania, posprawdzałem jeszcze co mogłem ale bez rezultatu – jutro zadzwonię do Yakuzy w Toruniu i pogadam o ewentualnej możliwości uszkodzenia aparatu zapłonowego przy kręceniu na odpiętych fajkach, skończy się pewnie tak, że im go wyślę na testy i do ewentualnej naprawy.
Adriano_4G napisał(a):błędów na ECU brak – komp się wita zgodnie z procedurą i tyle mrugania, posprawdzałem jeszcze co mogłem ale bez rezultatu – jutro zadzwonię do Yakuzy w Toruniu i pogadam o ewentualnej możliwości uszkodzenia aparatu zapłonowego przy kręceniu na odpiętych fajkach, skończy się pewnie tak, że im go wyślę na testy i do ewentualnej naprawy.

jeżeli w Yakuzie powiedzą mi to samo to chyba zaryzykuję i kupię po prostu moduł, BratCukierka mnie zabije, bo już mi go raz wziął i po chwili oddawał bo się okazało że jednak jest iskra...

Podejrzewam, że już to zrobiłeś ale na wszelki wypadek sprawdź jeszcze WSZYSTKIE wtyczki w silniku czy są dobrze podpięte. Ja właśnie straciłem dwa dni głowiąc co się dzieje z moim padłem. Okazało się, że jedna wtyczka była niedokładnie dociśnięta i nie łączyła.
- Od: 12 wrz 2007, 18:42
- Auto: MG ZS 180 2002r. (kiedyś była Mazda 323F BG 1.8 dohc 168KM)
Jesli to modul to mozesz zastosowac zewnetrzny modul (takie mody z regoly robi sie w KL w probe bo tam moduly padaly jak muchy ) albo polutowac sobie modul albo zrobic na hei (o ile oczywiscie orginalny nie kosztuje kilka zlotcyh bo wtedy sie nie oplaca
Pozdrawiam
Pozdrawiam
2,5 v6 czarny
2.2 F2T czerwony
2.2 F2T czerwony
- Od: 20 lip 2005, 14:02
- Auto: Ford probe 2,5 V6
Ford probe F2T turbo + nitro
Jacek176, wszystkie wtyczki sprawdzałem po 10 razy, ogólnie w desperacji obejrzałem wszystko co mi tylko do głowy przyszło.
Quaki, właśnie wczoraj poczytałem trochę o tych zewnętrznych modułach w Probe przy okazji sprawdzania czy w jakiejś innej Maździe montowali taki sam, ale to chyba niepotrzebne komplikowanie sprawy, potem gdyby nie odpalał bym się zastanawiał czy może nowy moduł jest niesprawny.
Bratcukierka znalazł jakiś aparat z takim modułem jaki mi jest potrzebny za 100 zł, więc chyba skorzystam z tej opcji, nowy moduł po dobrym rabacie by mnie 300 zł kosztował.
W Yakuzie mi potwierdzili że mogłem spalić moduł odpinając fajki z aparatu i kręcac, także chyba nie mam co się zastanawiać, jak się okaże że dalej nie pali to się powieszę na kablach zapłonowych.
Quaki, właśnie wczoraj poczytałem trochę o tych zewnętrznych modułach w Probe przy okazji sprawdzania czy w jakiejś innej Maździe montowali taki sam, ale to chyba niepotrzebne komplikowanie sprawy, potem gdyby nie odpalał bym się zastanawiał czy może nowy moduł jest niesprawny.
Bratcukierka znalazł jakiś aparat z takim modułem jaki mi jest potrzebny za 100 zł, więc chyba skorzystam z tej opcji, nowy moduł po dobrym rabacie by mnie 300 zł kosztował.
W Yakuzie mi potwierdzili że mogłem spalić moduł odpinając fajki z aparatu i kręcac, także chyba nie mam co się zastanawiać, jak się okaże że dalej nie pali to się powieszę na kablach zapłonowych.
Adriano_4G napisał(a):Bratcukierka znalazł jakiś aparat z takim modułem jaki mi jest potrzebny za 100 zł, więc chyba skorzystam z tej opcji, nowy moduł po dobrym rabacie by mnie 300 zł kosztował.
W środę u niego będę znowu, bo będziemy padakę przewozić

Na elektrodzie mi z kolei piszą, że to cewka może być uszkodzona, a nie moduł i żeby to ją wcześniej podmienić.
Tyle że cewkę sprawdzałem multimetrem i rezystancja w normie wyszła, więc niby sprawna...
Tyle że cewkę sprawdzałem multimetrem i rezystancja w normie wyszła, więc niby sprawna...

podmień cewkę to będziesz wiedział 
Co za typ, na MS marudzi, na streetracing.pl marudzi, na elektrodzie marudzi, cholera wie gdzie jeszcze. Uwaliłeś moduł, kup drugi i wiecej nie sprawdzaj tak kompresji. Wujek lukster postawił ci jak zwykle diagnozę na dzień dobry a ty męczysz biednych ludzi na forach
PS Ja ciebie też
PS Ja ciebie też
'08-'11 Mazda Mx3 klze-T '94 370HP ET12,35@1,0bar
'11-'?? BMW e30 '90 m50b25 ???HP ET??,??@?,?bar :)
Boost is like a crack. Once you go up you won't wanna come down
'11-'?? BMW e30 '90 m50b25 ???HP ET??,??@?,?bar :)
Boost is like a crack. Once you go up you won't wanna come down
- Od: 28 wrz 2005, 07:23
- Auto: Mx3 k8
Mx3 klze
Mx3 klze turbo
E30 M50B25 '90 RIP
Afa Romeo 156 Sportwagon 1,9 jtd
Citroen C4 2.0HDI
nie lubię wywalać kasy w błoto, a jak kupię moduł i się okaże że niepotrzebnie to będę zły.
fora są od tego, żeby się na nich czegoś dowiadywać, a nie tylko chwalić jak wychodzi.
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
fora są od tego, żeby się na nich czegoś dowiadywać, a nie tylko chwalić jak wychodzi.
Adriano_4G cewka moze miec rezystancje oki ale przebicie miedzyzwojowe.A aparat zaplonowy wyciagales??Tam jest mozliwosc obrocenia o 180st?Albo moze w 3 roznych pozycjach da sie wlozyc palec rozdzielacza...
-
waldii