Raz na pół roku trzeba by odświeżyć temat
To tak przytargany dawca kilku gratów, min. z oryginalnymi przyciemnianymi szybami j-spec, jak i 4ws, no magla od e-spec brakuje, ale mam nadzieję, że niedługo będzie.
A do swojego dziś przełożyłem fotel pasażera j-spec i dzięki temu mam teraz z pamięcią fotel kierowcy, no i dziury nie ma na siedzisku.
Co ciekawe to w j-spec jest na pasażera czujnik zapięcia pasów, czego u mnie w e-spec nie ma.
W dawcy była jeszcze dojazdówka, widać że oryginalna i chyba nigdy nie używana

A tak zawsze woziłem zimówkę, albo letnią w zależności od pory roku.
Plastik nad dojazdówką dałem, trochę popękany, ale trytytki załatwiły sprawę

W swoim miałem taką drewnianą dyktę zamiast plastiku i nie wiem które to oryginalne, ale pewnie plastik.
W dawcy jeszcze jest 'diament' na masce, mam teraz 2 i 3 diamenty kapsle, mam 7 już łącznie

I teraz zastanawiam się czy maski czarnej do swojego nie przełożyć i klapy bagażnika, bo są właściwie w idealnym stanie, a moje to jakby lekko to ująć są ch..owe

no ale to jeszcze pomyślę, czy taki przekolorowany będzie mi pasował.
Brakuje teraz już tylko kierownicy trójramiennej z diamentem, niklowanych nakładek na progi i spojlera MS, jadę chyba do szumkiego i wyrwę mu ten spojler w nocy zanim sprzeda auto, no chyba że poda grzecznie adres kupującego

Edit:
Tak w ostatnich 1-2 miesiącach wymieniony olej na GULF 5W30, filtr oleju ASHIKA, filtr powietrza Max Gear (nie wymieniany 2 lata

), nowe świece Denso K16TT, stare też te były i zrobiły na LPG 44 000km i po wymianie żadnej różnicy nie czuję

wymieniony olej w skrzyni K2 75W90 GL-5, niestety na zgrzytanie pierwszego biegu nie pomogło, ale trochę jakby lżej biegi wchodzą na zimnym, a pierwszy bieg synchronizuję drugim i dzięki temu nie zgrzyta

Uszczelniłem jeszcze tunele wentylacyjne uszczelką gąbową, ścianki, zapadki czy co tam w tyk tunelach i nagrzewnicach jest, starą gąbkę wykruszyłem, ale niestety klimę rozpinałem no i znowu trzeba nabić i nie wiem czy dobrze skręciłem, bo by odkręcaniu nagrzewnicy klimy tak jakby gwint się zerwał i nie wiem czy szczelne po skręceniu jest.