Mazda6 GY L3 '06 by NIEBO!™ 2,3l 166KM SportWagon 220V LPG
W oryginalnym zderzaku poliftowym (non-aero) na samym dole jest doczepiony czarny plastik. Przynajmniej w brytyjskich M6.
- Od: 7 kwi 2014, 13:44
- Auto: Jest: Grey Fūjin '03
Było: Mazda6 Tamura '07
Tak to wygląda. Nie masz tego u siebie?
Nie patrz na to zaznaczone czerwonym kółkiem. Zdjecie z Googli.

Nie patrz na to zaznaczone czerwonym kółkiem. Zdjecie z Googli.

- Od: 7 kwi 2014, 13:44
- Auto: Jest: Grey Fūjin '03
Było: Mazda6 Tamura '07
NIEBO! napisał(a): na razie jestem po stronie LPG, a wypalić zawory można też na PB Póki co wolę jechać nad morze za 100zł niż za 200zł
No i właśnie wrócilem znad morza a dokladnie Jastrzebia Gora.I zgadnijcie jaki mialem koszt przejazu w jedna strone z tarnowa do Jastrzebiej Gory tj 670 km???? A no za 150 zł

70 000 km na LPG i zero problema.Czy posiadacze DIESLA maja jakies pytanka????

-
WisniaUs
A u mnie tylko ...
Bardzo Ci dziękuję dobrzyn22! Potwierdziłeś moje przypuszczenia, że opona XL jest zastosowana u mnie ze względu na większą moc, czyli sprawy przeniesienia napędu itd, niż ze względu na masę auta i jego ładowność, bo to pewnie bez zmian jest. No i też potwierdziłeś pozostałe rozmiary, z których w ogóle wziąłem poprzednie wywody! Dzięki
Dzięki Mr_Bartek
Nie wiedziałem o istnieniu tego elementu, bo od kiedy jest w moich rękach to tego nie miała – jakoś u innych wcześniej się nie dopatrzyłem, może ze względu na różnorodność zderzaków przedlift, polift, areo, mps, hameryka diesel benzyna i Bóg wie co jeszcze
Teraz wyszukałem na allegro poliftowe europy i rzeczywiście jest coś takiego – stąd otwory w moim zderzaku.
http://allegro.pl/zderzak-przod-przedni ... 42204.html
http://allegro.pl/mazda-6-lift-05-zderz ... 50991.html
Ale szczerze powiem, że nie wygląda to jakoś imponująco, gdy zaczyna się tak w środku. To już bardziej mi się podobała moja Home Made.

I przy tym pozostanę
– trochę ją zmodyfikuję i dokręcę na stałe przy okazji lakierowania zderzaka
Oj będzie się działo w ciągu trzech najbliższych tygodni 
Bardzo Ci dziękuję dobrzyn22! Potwierdziłeś moje przypuszczenia, że opona XL jest zastosowana u mnie ze względu na większą moc, czyli sprawy przeniesienia napędu itd, niż ze względu na masę auta i jego ładowność, bo to pewnie bez zmian jest. No i też potwierdziłeś pozostałe rozmiary, z których w ogóle wziąłem poprzednie wywody! Dzięki
Mr_Bartek napisał(a):Tak to wygląda. Nie masz tego u siebie?
Dzięki Mr_Bartek

Teraz wyszukałem na allegro poliftowe europy i rzeczywiście jest coś takiego – stąd otwory w moim zderzaku.

Ale szczerze powiem, że nie wygląda to jakoś imponująco, gdy zaczyna się tak w środku. To już bardziej mi się podobała moja Home Made.
I przy tym pozostanę

- Od: 5 mar 2013, 22:47
- Auto: Była skośnooka: Honda Civic Noblesse '95 1.3 75KM
Była skośnooka:
Mazda6 GY L3 '06 220V :) Jest.. Das Auto :)
Czekamy na efekty 
-
& Marta
- Od: 25 kwi 2014, 11:37
- Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08
Cześć!
Dzisiaj przyszło do mnie trochę gadżetów i ... sami zobaczcie
BYŁO:
JEST
:
WYSZŁO EXTRA!!
PORÓWNANIE:
BYŁO:
JEST
:
PORÓWNANIE:
I wydawać by się mogło, że jest super extra bomba czad ... i pewnie by tak było, gdybym nie był oszołomem i nie zrobił jak to zwykle u mnie bywa porównania
podczas pracy.
Znów zobaczcie:
Kicha, co? No i na dobicie film ukazujący feler:
Poświęciłem się i nagrywałem film i zdjęcia (jak widać) w deszczu.
Różnice, choć zauważalne, nie są aż tak duże jak dwie godziny wcześniej, gdy była pełnia słońca! Tym sposobem, że nie wymieniłem żarówek parami i chciałem porównania, jestem parę dyszek w plecy
i mam mokre plecy 
Może jeszcze kiedyś porównam z firmowymi OSRAM DIADEM – chyba, że ktoś już takie porównanie – rzetelne – zrobił. Chętnie to zobaczę. Na tył chyba nie warto zachodu jednak przód gdyby porządnie świecił to bym się zdecydował. Przed "niefirmówkami" w każdym razie przestrzegam.
Tymczasem wróciły pomarańczka
, bo to są jednak ważne światła sygnalizacyjne i widoczność w tym przypadku jest dla mnie najważniejsza.
. Skutecznie wyleczyłem się też z przyciemniania kloszy.
Mam nadzieję, że reszta gadżetów będzie lepszej jakości... ale o tym wkrótce.
P.S. Gdyby mimo wszystko ktoś jednak chciał (np. do zabawki dla dziecka sprawdzą się idealnie
) to chętnie sprzedam za pół ceny (info PW) ... macie czas do namysłu do jutra – w przeciwnym wypadku lądują w koszu 
Dzisiaj przyszło do mnie trochę gadżetów i ... sami zobaczcie
BYŁO:
JEST

WYSZŁO EXTRA!!

PORÓWNANIE:
BYŁO:
JEST

PORÓWNANIE:
I wydawać by się mogło, że jest super extra bomba czad ... i pewnie by tak było, gdybym nie był oszołomem i nie zrobił jak to zwykle u mnie bywa porównania

Znów zobaczcie:
Kicha, co? No i na dobicie film ukazujący feler:
Poświęciłem się i nagrywałem film i zdjęcia (jak widać) w deszczu.
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)

Może jeszcze kiedyś porównam z firmowymi OSRAM DIADEM – chyba, że ktoś już takie porównanie – rzetelne – zrobił. Chętnie to zobaczę. Na tył chyba nie warto zachodu jednak przód gdyby porządnie świecił to bym się zdecydował. Przed "niefirmówkami" w każdym razie przestrzegam.
Tymczasem wróciły pomarańczka

Mam nadzieję, że reszta gadżetów będzie lepszej jakości... ale o tym wkrótce.
P.S. Gdyby mimo wszystko ktoś jednak chciał (np. do zabawki dla dziecka sprawdzą się idealnie
Była skośnooka:
Listonosz jutro dostarczy mi OSRAM DIADEM. Więc jak chęci i czas dopiszą to postaram się wrzucić jakiś materiał ukazujący różnice.
True
NIEBO! napisał(a):bo to są jednak ważne światła sygnalizacyjne i widoczność w tym przypadku jest dla mnie najważniejsza.
True
- Od: 8 kwi 2012, 13:05
- Auto: M6 GG LF-DE '06
Nie ma tego co by na dobre nie wyszło, znajdziesz coś lepszego 

-
& Marta
MazdaSpeed 3 BK '08
Czekam z niecierpliwościąPrzemysław napisał(a): postaram się wrzucić jakiś materiał ukazujący różnice.

Była skośnooka:
wyglądają świetnie, dopóki nie świecą
a co to za brzydki uszczerbek na tylnym zderzaku?
aaa i dawaj te więcej gadżetów 

To pokazuje, że nie ma lekko i że chodzimy ciemną doliną, a żeby osiągnąć cel to czasem trzeba zabłądzićandryjan napisał(a):To pokazuje, że takie przeróbki lepiej sobie podarować.
TRUErafalmazda6 napisał(a):wyglądają świetnie, dopóki nie świecą![]()
Ooooo ... zauważyłeś. Pamiątka z wakacjirafalmazda6 napisał(a):a co to za brzydki uszczerbek na tylnym zderzaku?![]()

rafalmazda6 napisał(a):aaa i dawaj te więcej gadżetów

...cierpliwości

Była skośnooka:
NIEBO! napisał(a):Jakiś pechowy ten sierpień dla tego działu
właśnie widzę
NIEBO! napisał(a):...cierpliwości
ech... no dobra
Oj 2 elementy nie ładnie 
-
& Marta
MazdaSpeed 3 BK '08