Problem z gasnącym silnikiem – Mazda 626 GE
witam
mam mały problem moze ktos mi pomoze.
Kupiłem 626 95r po dzwonie. silnik 1.8 16v. Autko mam juz zrobione tylko mam z nim mały problem. a mianowicie.
pali od pierwszego razu, ale gdy sie zagrzeje gasnie i nie mozna jej zapalic.
zachowuje sie tak na gazie i na benzynie. moze ktos sie juz spotkał z takimi objawami.
za pomoc z gory dziekuje.
pozdrawiam michał
mam mały problem moze ktos mi pomoze.
Kupiłem 626 95r po dzwonie. silnik 1.8 16v. Autko mam juz zrobione tylko mam z nim mały problem. a mianowicie.
pali od pierwszego razu, ale gdy sie zagrzeje gasnie i nie mozna jej zapalic.
zachowuje sie tak na gazie i na benzynie. moze ktos sie juz spotkał z takimi objawami.
za pomoc z gory dziekuje.
pozdrawiam michał
-
Gość
Prosimy o lepsze opisywanie tematów i czytanie regulaminu
A tak wogóle to wątek do warsztatu a nie na ogólny
A tak wogóle to wątek do warsztatu a nie na ogólny
Mam problem z gasnącym silnikiem podczas jazdy. Problem obiawia się w ten sposób, że samochód zaczyna szarpać po czym gaśnie. Nie da się go od razu odpalić (tylko kręci). Trzeba poczekać ok 5min i wszystko wraca do normy. Nie muszę chyba mówić jaki to uciążliwy problem – dziś zgasł mi w tunelu koło Zachodniego...
Wracając do tematu: kable, świece, filtr gazu, powietrza nowe. Czy może być to spowodowane silniczkiem wolnych obrotów albo immobilzerem? Jakieś inne sugestie?

- Od: 8 wrz 2005, 21:51
- Auto: TT
m4rcin napisał(a): Czy może być to spowodowane silniczkiem wolnych obrotów albo immobilzerem?
Jeżeli już to immo...
Sprawdzałeś czy jest iskra na świecy?
Lepiej 5 minut później niż 50 lat za wcześnie...
zabezpieczenie termiczne wzmacniacza zapłonu...aparatowi należy się "lifting"
a czy w momencie jak zaczyna szarpać wariuje również obrotomierz?
na czym polega kombinacja w kwocie 100 PLN?
tomekrvf napisał(a):Za około 700 PLN na ori albo 100 PLN z kombinacją
na czym polega kombinacja w kwocie 100 PLN?
a zbadaj czy wężyk od elektrozaworu EGR(vent) jest podłączony do obudowy filtra powietrza i czy jest drożny.ostatecznie ściągnij wężyk z zaworu EGR,zaślep go i pojeździj jakiś czas,zobaczymy co będzie...
Ten kod wywala w co drugiej mazdzie ( V6 )m4rcin napisał(a):Prawdopodobnie jest to właśnie zawór egr. Komputer wywalił mi jego błąd.
Stawiam na ....
newbie napisał(a):...aparatowi należy się "lifting"
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Miałem identyczny problem gasł mi podczas jazdy i później nie mogłem odpalić silnika ani na benzynie ani na gazie trzeba było odczekać 5-10 min żeby go uruchomić. Zmieniłem przewody, swiece, kopułke, palec rozdzielacza i nic, mechanicy twierdzili, że to prawdopodobnie komputer, moduł, cewka itd. Pomoc znalazłem na forum. Okazało się że silnik "zalewał" się gazem, spadła jedna membrana z takiej małej dźwigienki i to był prawdopodnie powód. Kup zestaw regeneracyjny do parownika koszt około 100zł, wymien membrany i wszystkie uszczelki. Mojemu autu pomogło i teraz śmiga jak nigdy dotąd. Powodzenia
Pozdrawiam
- Od: 8 gru 2005, 23:48
- Auto: BG1,6AT/ 323 BJ DiTD 00r.
Potwierdzam opinie dot. aparatu zapłonowego.
Sam to przetestowałem na własnej skórze i portfelu niestety.
Objawy bez mała książkowe – długo to on już nie pożyje.
Sam to przetestowałem na własnej skórze i portfelu niestety.
Objawy bez mała książkowe – długo to on już nie pożyje.
widze ze koledzy ferruja wyroki dosc pospiesznie przyczyn moze byc kilkadziesiat nawet wlasnie EGR ja mam taki silnik i tak mialem ale jesli po zgasnieciu nie ma iskry to na 99.9% aparat i widze ze koledzy dosc drogo licza za zastepczy aparat ja zrobilem sam swoj za jakies 60zl (niecale jesli sie nie myle)
Pozdrawiam
Pozdrawiam
2,5 v6 czarny
2.2 F2T czerwony
2.2 F2T czerwony
- Od: 20 lip 2005, 14:02
- Auto: Ford probe 2,5 V6
Ford probe F2T turbo + nitro