Xenocyd napisał(a):Jednak podjedz na buraczana
dr lipke napisał(a):z czystym sumieniem mogę polecić usmiech

tak zrobię, dzięki
Xenocyd napisał(a):Najlepiej ze swoimi czesciami
już mam

www.mazdaspeed.pl
dr lipke napisał(a):wymieniałem rozrząd na buraczanej w lutym + duuużo innej roboty i do tej pory jest wszystko ok, więc z czystym sumieniem mogę polecić
Szukam dobrego serwisu mazdy w okolicach trojmiasta. Głównie potrzbuję sprawdzić komp, a poza tym muszę zrobić "coś" aby zaczęła jeździć na benzynie ( na razie jeżdże tylko na gazie)
JeSs napisał(a):Doświadczenia z ASO Mazda Jaremko Wrocław NGATYWNE NIE POLECAM
Wrocław – AutoArt Jaremko ul. Mińska 41a
Wymiana oleju w silniku,...........
NIE POLECAM.
peteros1 napisał(a):Hmm, zadziałała niewidzialna ręka tego wątku?
Ktoś kto jest odpowiedzialny za serwis stwierdzil ze za duzo moze stracic – tu nie chodzi o ten olej ( pewnie juz smaruje inna magistralepeteros1 napisał(a): zadziałała niewidzialna ręka tego wątku?
chomik626 napisał(a):Witam, ZDECYDOWANIE NIE POLECAM warsztatu:
4. Toyota serwis aut Japońskich
ul. Nasypowa 24
50 – 087 Wrocław
tel: 071 793 00 87
fax: 071 793 00 85
http://www.japanserwis.pl
Z diagnostyki ABS wynikało u mnie (z migania kontrolką) – że są błędy 11,12,14,14.
Pojechałem do nich na naprawę ABS w mojej 626 GE 1.8i 1995r. Diagnostyka miała kosztować 50zł, odbieram samochód i dowiaduje się, że robił to sam szef, i że będzie kosztować 85zł. O wystawienie paragonu nawet nie spytali. Powiedzieli, że uszkodzony jest komputer sterujący, i że jest ro razem z pompą i się tego nie podejmują. Dali mi namiary na jakiegoś magika pod wrocławiem i powiedzieli, że ma do nich przedzwonić, to powiedzą co dokładnie pokazał komputer. (Mi powiedzieli tylko, że jest bład komputera i pewnie to jakieś zwarcie w nim.
Po przestudiowaniu w domu Workshop Manuala, oraz zajrzeniu pod maskę okazuje się, że sterownik ABS nie jest w tym modelu razem z pompą, tylko w kabinie w okolicach pod kierownicą.
Zadzwoniłem do nich z pytaniem, jak to w końcu jest z tą diagnostyką (rozmawiałem z szefem) i słyszę w telefonie jak krzyczy do któregoś z pracowników (tu pada imię – nie pamiętam) "jak to było w tej 626 gdzie jest komputer od abs-u", i w tle słyszę – że chyba przy pompie... pozostawie to bez komentarza.
Po zrobieniu zworki w gnieździe serwisowym wybłyskałem sobie błędy: 11/12/13/14 – wykasowałem je (10x pedał) i po przejechaniu się okazało się , że został już tylko 12 i 15.
a więc NAWET NIE WYKASOWALI STARYCH BŁĘDÓW.
Dalej już było standardowo – zdiąłem koło, spojrzałem za piastę – zębatka z abs-u była zsunięta – zdjąłem blok z klockami i tarczę hamulcową – nabiłem zembatkę , ponownie wykasowałem błędy – ABS działa bez problemu.
PODSUMOWUJĄC:
OSZUKALI MNIE, ŻE ZROBILI DIAGNOSTYKĘ, NIE UMIELI MI NAWET ODPOWIEDZIEĆ, GDZIE W MOIM AUCIE JEST KOMPUTER OD ABS-U, SKASOWALI MNIE NA 85 ZŁ BEZ DOWODU ZAPŁATY, STAWIAJĄC DIAGNOZĘ – ŻE PADNIĘTY JEST KOMPUTER , A TAK NAPRAWDĘ ZSUNIĘTA BYŁA ZĘBATKA PRZY JEDNYM KOLE, I NAWET NIE WYKASOWALI STARYCH BŁEDÓW Z ABS.
Czuje się okradziony bo zapłaciłem za usługę, która nie została wykonana.
Jaksa napisał(a):tu nie chodzi o ten olej ( pewnie juz smaruje inna magistrale oczko )
JeSs napisał(a):nie wiem czy smaruje inną magistrale
Dokładnie.JeSs napisał(a):ważne, że mój silnik jest smarowany świeżym olejem
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość
Przedstawiciele Regionów, Moderatorzy Opinie i Poradniki