gregorb napisał(a):Jaki jest producent i model tej anteny ?
zaraz sprawdze bo nie pamietam:) ale w niedziele na kacu przed meczem...to moze potrwac ;–)
www.mazdaspeed.pl
mr_t napisał(a):(...) Obiegowe opinie mówią o niesamowitej wręcz awaryjności francuzów (ja sam wcześniej miałem Renówkę). Tylko że francuzy z którymi miałem doczynienia nie sypały się(...)
gregorb napisał(a):Jaki jest producent i model tej anteny ?
mr_t napisał(a):Mam 14 tys. Problem jest z 2 i 1. Niestety nieraz nie chce wejść szybko 2, jest to max wkurzające jak potrzebuję szybko włączyć się do ruchu i tracę cenne sekundy bo 2 nie chce wejść. Generalnie przy Maździe nauczyłem się że potrzebuję więcej wolnego żeby włączyć się do ruchu. No i nieszczęsna redukcja do 1 przy korkach, mimo upływu km nadal nie wchodzi. W sumie to specjalnie się nie szarpię przy tym, wole stanąć i wrzucić 1 niż rozwalić skrzynię biegów.
Już kilka razy samochód dosyć niebezpiecznie uciekł mi tyłem, w tym 2x stanął bokiem. Tył wyrzuciło na zewnątrz łuku skontrowałem i chciałem dodać gazu żeby wyciągnąć przód – wtedy nagle TCS się obudziło i mi przyhamowało przednie koła, chwilę później stałem bokiem w miejscu.
////
Jazda spod świateł... no właśnie. Światła, długa prosta, lekko pod górkę a dalej most. Meganem pod mostem jechałem max 170, mazda troche ponad 160...
sroka napisał(a):Z zainteresowaniem czytam kolejne posty mr_t. Mam zupełnie inne wrażenia po dwóch miesiącach jeżdżenia moją trójką.
mcbeth napisał(a):sroka napisał(a):Z zainteresowaniem czytam kolejne posty mr_t. Mam zupełnie inne wrażenia po dwóch miesiącach jeżdżenia moją trójką.
Twoja '3' to 1.6 benzyna. Jego, to 2.0 diesel. Zupełnie inny silnik, skrzynka, rozkład mas.
O '3' z silnikiem 1.6 w tym wątku pisałem ja – miałem ją jako autko zastępcze przez 3 tygodnie.
sroka napisał(a):Nie życze sobie, żeby mr_t ryzykował moje życie w celu testowania swoich aut i chwalenia się tym na forach. Przepraszam za obcesowość, ale bezmyślność niektórych kierowców jeży włosy na głowie.
pabl0 napisał(a):[...]w pelni się z Tobą zgadzam, też sobie tego nie życzę. Polskie drogi się do tego nie nadają. Tym bardziej że z postów mr_t można wywnioskować co do charakteru jazdy kierowcy. Gdzieś w innym wątku napisał że opony zimowe starczają mu na 1-2 sezony ... no comments ...
pabl0 napisał(a):sroka napisał(a):Nie życze sobie, żeby mr_t ryzykował moje życie w celu testowania swoich aut i chwalenia się tym na forach. Przepraszam za obcesowość, ale bezmyślność niektórych kierowców jeży włosy na głowie.
sroka w pelni się z Tobą zgadzam, też sobie tego nie życzę. Polskie drogi się do tego nie nadają. Tym bardziej że z postów mr_t można wywnioskować co do charakteru jazdy kierowcy. Gdzieś w innym wątku napisał że opony zimowe starczają mu na 1-2 sezony ... no comments ...
mr_t napisał(a):Tak czy inaczej wątek dotyczy Mazdy 3, jej zachowania się na drodze i tego jak się ona prowadzi, a nie mojego stylu jazdy.
DeadlY napisał(a):(...) a tak w ogole to nie kupuje sie samochodow na F...... Fordow, Fiatow i francuskich ;–)![]()
sroka napisał(a):Żadnych kłopotów ze skrzynią, jedynką zsynchronizowana idealnie, wchodzi podczas toczenia się bez problemu, dwójką – też wchodzi idealnia
mr_t napisał(a):Powiedział fan marki która należy do Forda, ma w sobie trochę podzespołów z Forda i z francuskich (PSA) samochodów też.
pabl0 napisał(a):sroka w pelni się z Tobą zgadzam, też sobie tego nie życzę. Polskie drogi się do tego nie nadają.
mr_t napisał(a):A Wy tacy święci jesteście? Zawsze zgodnie z przepisami?
pabl0 napisał(a):Zgadzam się chociaż w Polsce takich miejsc gdzie można bezpiecznie "przycisnąć" jak na lekarstwo.
mr_t napisał(a):Powiedział fan marki która należy do Forda, ma w sobie trochę podzespołów z Forda i z francuskich (PSA) samochodów też.
Summit napisał(a): Jak ktoś jeździ dużo to zjeździ opony w jeden sezon.
Summit napisał(a):Niedługo będzie jeszcze mniej. Wczoraj w dzienniku chwalili się że będzie 1500 nowych fotoradarów, a systemem będzie zarządzał centralny komputer, który sprawi że 100% sfotografowanych dosięgnie kara. Nie pojeździmy sobie już.
mr_t napisał(a):kierowca nie będzie karany punktami karnymi, bo to może tylko policja
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości