Relacje i wrażenia ze zlotu

Postprzez pressgirl » 26 maja 2008, 09:29

Gapcio napisał(a):Oficjalnie oswiadczam ze juz wiecej nie pije

pozwolę również się pod tym podpisać ..
wszystko jest iluzją, pływamy w mydlanych bańkach
Forumowicz

Od: 3 paź 2007, 09:30

Postprzez Kelly » 26 maja 2008, 09:31

pressgirl napisał(a):Kelly – buziaki za pomoc przy 1/4, już przez chwilę czasem nie wiedziałam co się dzieje ... <lol>

Press ja też chwilami nie wiedziałam co i jak ;)
ObrazekObrazekObrazekObrazekhello world..ObrazekObrazekObrazek
Początkujący

Od: 14 mar 2007, 21:10

Postprzez Kelly » 26 maja 2008, 09:32

Gapcio napisał(a): bo musze klucz od pokoju wyslac :P

hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha
ObrazekObrazekObrazekObrazekhello world..ObrazekObrazekObrazek
Początkujący

Od: 14 mar 2007, 21:10

Postprzez zipek » 26 maja 2008, 09:40

...rewelacja ... zrobię wszystko żeby pojawić się z moją obecną na kolejnym zlocie
mimo pewnych przeszkód atmosferycznych to uważam że był po prostu czad
pozdrawiam wszystkich których poznałem i nie poznałem i tych których jeszcze poznam <ganja>
Forumowicz

Od: 19 sie 2007, 22:24

Postprzez faraonka30 » 26 maja 2008, 09:49

Sqbi napisał(a):To był mój pierwszy zlot z wami i muszę powiedzieć ze byłem mocno zaskoczony, niestety na niekorzyść.
Ponieważ byłem pierwszy raz na czymś takim to spodziewałem sie wszystkiego tak jak było opisane na forum wcześniej. Niestety jednak okazało sie ze jak dla mnie był totalny brak organizacji! Ledwo sie załapałem na Car Audio które było w trakcie z 1/4 mili. Nie będę sie rozpisywał o sposobie oceniania tej konkurencji kto był ten wie. Nie jestem też pewnien czy była ta konkurencja "Najpiękniejsza seria" może ktoś mi napisze czy była w końcu.
Poślizgi we wszystkim były duże no mogło być skoro sprzęt pomiarowy nawalił itd ale kto jest za to odpowiedzialny?
Także podsumowując zlot to dla mnie był 3/6 natomiast jeżeli chodzi o ludzi i klimat to daje 6/6 Pogoda nie dopisała niestety ale klimat który panował na zlocie a szczególnie w chacie warmińskiej bardzo to tuszował

Powiem krótko,kolego życze powodzonka jak będziesz przygotowywał Zlot!!
Pogoda nie dopisała,ale wiesz mi "mi było diabelnie gorąco" od biegania.
Sprzęt nawalił to fakt ale jest coś takiego jak system "pucharowy" i tym uratowały dziewczyny pressgirl i Kally sytuacje,oraz Bimbak,Brat Cukierka ,i pare innych osób -dzięki kochani.Były wskazane osoby,które miały poprowadzić 1/4 mili od początku do końca-to nie była moja "działka".
Stojąc na wjeżdzie nie mogłam jednocześnie pilnować slalomu i 1/4 mili ale w grucie rzeczy tak wyszło.

Według mnie "moje dziecko Orneta"wtajemniczeni wiedzą o co chodzi uważam za duży Sukces Warmii i Mazur.Bardzo dzękuje Wszystkim którzy garneli się do pomocy,CZYNNIE pomagali-Wielkie Dzięki :) .
Dziękuje za ciepłe słowa jakie usłyszałam na czele i od właściciela Hotelu,zastępcy Burmistrza,moich kochanych duszyczek pełnych wyrozumiałości i chęcia udzielenia pomocy.
Dziękuje za śliczne kwiatki :) oraz za to,że było Was tak wielu,za wspólnie spędzony czas.

Ja i MazFarao byliśmy dopiero około północy w domku bo i nasze pociechy musieliliśmy odebrać.Pozdrowionka :) .
Forumowicz

Od: 8 wrz 2005, 14:29
Auto: Mazda 323f BA , 1,5l , 95r Smoczyca :)

Postprzez Dyziek » 26 maja 2008, 10:00

Cukierek napisał(a):Dyziek Twój pokaz był atrakcją wieczoru! hahaha

No i własnie tego sie boje hahaha hahaha
Ostatnio edytowano 26 maja 2008, 10:02 przez Dyziek, łącznie edytowano 1 raz
Forumowicz

Od: 15 mar 2006, 23:05

Postprzez Mev » 26 maja 2008, 10:02

pressgirl napisał(a):pozwolę również się pod tym podpisać ..

A świstak siedzi... ;)

Musieli byśmy Cię nie znać, aby w to uwierzyć <lol>
f*ck
Forumowicz

Od: 7 sie 2005, 14:16
Auto: Mercedes CLS '18
Range Rover Sport
Fiat 500

Postprzez wronx » 26 maja 2008, 10:03

Gapcio napisał(a):zna ktos adres do tego hotelu

http://www.klobukhotel.pl/
Ostatnio edytowano 26 maja 2008, 10:14 przez wronx, łącznie edytowano 1 raz
function over fashion
Forumowicz

Od: 15 sty 2008, 11:37
Auto: MX-3 KLZE

Postprzez pressgirl » 26 maja 2008, 10:06

Mev napisał(a):A świstak siedzi...

świstak padł ......
Mev napisał(a):Musieli byśmy Cię nie znać, aby w to uwierzyć

zakładać się nie będę :D po prostu tak i .. tyle :)
wszystko jest iluzją, pływamy w mydlanych bańkach
Forumowicz

Od: 3 paź 2007, 09:30

Postprzez Mev » 26 maja 2008, 10:08

pressgirl napisał(a):świstak padł ......

I to kilka razy :P

pressgirl napisał(a):po prostu tak i .. tyle

A ja po prostu nie wierzę :P
f*ck
Forumowicz

Od: 7 sie 2005, 14:16
Auto: Mercedes CLS '18
Range Rover Sport
Fiat 500

Postprzez siewi » 26 maja 2008, 10:14

Mi sie bardzo podobalo... :) To moj pierwszy i nie ostatni zlot...
Jedyne co mnie zniesmaczylo to1/4 ale coz zlosliwosc rzeczy martwych :|
Pozdrowienia dla organizatorow i wszystkich obecnych do zobaczenia na nastepnym zlocie........... <jupi>
Forumowicz

Od: 14 gru 2007, 00:35
Auto: Suzuki Grand Vitara XL7, 2002, 2.7 V6

Postprzez Green » 26 maja 2008, 10:38

gratuluje ekipie calej za organizacje czasem trzeba troszke cierpliwosci widac ze na maxa sie postarali. jeszcze raz ukłon z mojej strony :]
Obrazek
Forumowicz

Od: 18 lip 2007, 10:26
Auto: Mazda 323 BG GT

Postprzez marcinkosky » 26 maja 2008, 10:47

faraonka30 napisał(a):Były wskazane osoby,które miały poprowadzić 1/4 mili od początku do końca-to nie była moja "działka".

pomijajac fakt ze sprzet nawalil (coz zdarza sie ;) ) to organizacja troszke nawalila... bo ja mialem 1 przejazd-wygrany i zostalem skreslony.... ale to wszystko zostalo zrekompensowane przez to ze Dyzka udalo mi sie objechac <faja> szkoda ze nikt nie nagrywal tego bo koncowka byla zajebiaszcza poprostu <jupi> <diabełek>
a impreza wieczorna w moim odczuciu wymazala niedociagniecia ktore byly na lotnisku :)

faraonka30 wielki szacunek Ci sie nalezy za organizacje calego zlotu :) i oczywiscie dla wszystkich innych (ktorych nie bede wymienial z osobna zeby nikogo nie pominac) ktorzy Ci pomagali
V40 dCi – TATUSIOWOZ :) – było
Mondeo mk IV TDCI KOMBI :) – było
Focus mk2 TDCI sedan :) – było
Auris TS HSD :)
Forumowicz

Od: 26 paź 2005, 15:14
Auto: Prius P2

Postprzez bodi » 26 maja 2008, 11:00

oznajmiam ze ja i brat dotarlismy do domu cali i zdrowi ;) niestety po przyjezdzie padlem <lol>

a teraz tak:
– wielkie dzieki dla ekipy ktora byla w osrodku w Ornecie bardzo fajnie bylo spedzic tyle czasu z wami jestescie zajebisci ;)
– szczegolne dla Grzybka za dokarmianie mnie i brata wielki <uklon>
– kolejne podziekowania dla organizatorow zlotu za tak rewelacyjna impreze i dla wszystkich z ktorymi rozmawialem pilem i sie bawilem ;)

do zobaczenia na nastepnym zlocie a moze i wczesniej <piwo>
Obrazek
Forumowicz

Od: 16 wrz 2007, 20:55
Auto: Mazda 6 GH

Postprzez Magdalena » 26 maja 2008, 11:07

Lilu napisał(a):uhhhuuu ... andariel .... kontynuuj prosze usmiech heheh bo zapowiada sie ciekawie usmiech .. heheh wiedziałam ze Arczi jest szalony .. ale widze ze go nie doceniałam zeby heheheheh

powiem tylko tyle,że stół jeszcze jest cały po tańcach Zanetki i ArcziArtura. Mam to nawet na zdjęciach <diabełek> :P

Dyziek nie ma się czego wstydzić, widok był niezapomniany :P <lol>
Ruda czarownica
Forumowicz

Od: 11 lut 2008, 00:17
Auto: 323 P/Małe czarne

Postprzez lukster » 26 maja 2008, 11:16

Do dziś czuję skutki sobotniej zabawy. Wielkie podziękowania dla organizatorów, już wiem jak trudnym przedsięwzięciem jest zorganizowanie zlotu. Bawiliśmy się świetnie.
To mój pierwszy zlot. Moja żona wkońcu zrozumiała, dlaczego musi konkurować z samochodem. Już marudzi że chce do Borska :D Mam nadzieję, że tam również będzie mogła być ze mnie dumna ;)
Poznałem mnóstwo nowych ludzi, wypałiłem hektolitry paliwa, wychlałem również sporo ;P
Impra na korytarzu w hotelu była konkret.
Hamburgerowóz roxx ! :D
Gapcio zameczki chodzą jak ta lala !! :D
waldii mam te twoje fotki rozwodowe, dać na forum czy odrazu mailem do oleńki? :D:D

Spotykam się z opiniami, że nie warto się rozczulać nad przebiegiem 1/4 mili bo to tylko zabawa itp. Otóż jest wiele osób, które traktują takie zawody bardzo poważnie. Po to wydajemy kupę siana na modyfikacje i spędzamy noce w warsztatach, żeby w takich zawodach uczestniczyć. Nie mam wielkich pretensji, że w Ornecie nie wyszło ale chciałbym żeby zostały wyciągnięte wnioski. W kuluarach mówiło się, że wielu ze startujących jest w stanie na kolejny zlot wyłożyć dodatkowe kilka $ żeby wynająć profesjonalny sprzęt pomiarowy. System pucharowy przy 1/4 mili to nieporozumienie, ale cóż mogliśmy zrobić.
Czy ktoś oprócz mnie dostał za 1 miejsce puchar? Jeśli nie to chętnie dowiem się dlaczego. Jakoś dziwnie to wyszło, ja na lotnisku, reszta na imprezie. Róbmy to w przyszłości bardziej profi, pamiętajmy że dużo osób przyjechało TYLKO na lotnisko i ma prawo być rozczarowana.

Tak czy siak VIVAT MAZDASPEED ! <jupi>
'08-'11 Mazda Mx3 klze-T '94 370HP ET12,35@1,0bar
'11-'?? BMW e30 '90 m50b25 ???HP ET??,??@?,?bar :)
Boost is like a crack. Once you go up you won't wanna come down
Forumowicz

Od: 28 wrz 2005, 07:23
Auto: Mx3 k8
Mx3 klze
Mx3 klze turbo
E30 M50B25 '90 RIP
Afa Romeo 156 Sportwagon 1,9 jtd
Citroen C4 2.0HDI

Postprzez Adaś » 26 maja 2008, 11:21

Luki1010 napisał(a):Czy ktoś oprócz mnie dostał za 1 miejsce puchar? Jeśli nie to chętnie dowiem się dlaczego

Luki1010 ten puchar był ufundowany przez Urząd Miasta a nie klub i dlatego na lotnisku to sie odbyło
Forumowicz

Od: 8 paź 2004, 16:11
Auto: 323F BA Japan Muscle V6

Postprzez bodi » 26 maja 2008, 11:22

Luki1010 napisał(a):Impra na korytarzu w hotelu była konkret.

najlepszy byl ten ochroniarz co ganial nas z latarka hahaha hahaha hahaha
Ostatnio edytowano 26 maja 2008, 11:23 przez bodi, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Forumowicz

Od: 16 wrz 2007, 20:55
Auto: Mazda 6 GH

Postprzez PARTYBOY » 26 maja 2008, 11:23

Sqbi napisał(a):Nie jestem też pewnien czy była ta konkurencja "Najpiękniejsza seria" może ktoś mi napisze czy była w końcu

Można się czepiać o wiele rzeczy ale wcześniej oceńmy samych siebie :]
Od dawna było opisane do kogo trzeba się zwracać po info o konkurencjach.
Na listę CarAudio zgłosiło się kilka osób, a jak konkurencja się rozpoczęła to nagle zaczęli się pojawiać kolejni i następni.
Tylko ja zgłosiłem się na listę do "serii" i tak jakoś konkurencja nie została przeprowadzona z braku zadeklarowanych.
To już nie jest winą organizatorów, że uczestnicy zlotu zapomnieli o pewnym porządku i zamiast zgłosić się po informacje to ścigali się w chaosie między wymytymi, zaparkowanymi samochodami zasypując je tumanami kurzu i piachu, jednocześnie ignorując kompletnie tubylców korzystających z toru na slalom czy wjeżdżających na tor na 1/4 mili. Jacyś rowerzyści wciąż kręcili się mniędzy ciasno zaparkowanymi Madziami, stali na torze powrotu z wyścigów. Już pomijając niektóre Madzie zaparkowane przy starcie na slalom. Nikt nie reagował na dzieci kręcące się po lotnisku. @Faraonka nie mogła się rozdwoić, a gdyby ktoś chciał to zauważyłby, że wciąż była w ruchu i coś załatwiała. Przy licznych wjazdach nie było nikogo, wszyscy chcieli być na liniach startów do konkursów, a @Faraonka prócz pilnowania bezpieczeństwa miała mnóstwo innych spraw organizacyjnych na głowie. Aby dojechać do toru na ćwiartkę trzeba było minąć namioty. Dlaczego nikt nie zareagował jak obcy wjeżdżali na teren zlotu? Gdyby zdarzyło się nieszczęście to tłumaczylibyśmy, że organizatorzy są winni? To był nasz wspólny zlot i odrobina wspólnego wysiłku by nie zaszkodziła. Nie było mi szkoda nie stać bezczynnie na lini startu na ćwiartkę i pojechałem pilnować aby niezrzeszeni nie wjeżdżali na tor podczas dwóch ostatnich konkursów. Dziękuję @Grizzliemu za dotrzymanie towarzystwa ;)
Nieliczni wiedzieli, że trzeci pas do powrotu nie jest tylko po to by nie spowodować wypadku ale też aby nie przejeżdżać przez fotokomórkę co też mogło deorganizować pracę obsługującego aparaturę.
Zlot był dobrze zaplanowany. Wynikło kilka komplikacji ale ogólnie duży plus dla organizatorów za ambitne podejście i fajne spotkanie. Narzekanie nic nie pomoże, lepiej wyciągnąć naukę na przyszłość i zamiast egoistycznie stać przy swojej furze zapytajmy organizatora o co kaman i czy nie można pomóc, a impreza przebiegnie sprawniej i bezpieczniej.
Jedzenie było rewelacyjne. Warunki noclegowe pierwsza klasa. Duży strzeżony parking. Świetna muza i wspaniali ludzie. Wielkie dzięki za gościnę :]
@Grzyby – nie stresuj się. Ekipa z Kujaw zamieniała tablicę swoim ziomkom wzajemnie. Ktoś po imprezie podłapał pomysł i trochę niedelikatnie potraktował pozostałych. Ja sam odwróciłem tablice u @88ET i jakoś rano jak mu o tym powiedzieliśmy to nie srał ogniem. Fakt, że niszczenie jest niefajne i to trochę przegięcie ale te ramki kosztują od 5 do 10zł ;)
Ostatnio edytowano 26 maja 2008, 22:17 przez PARTYBOY, łącznie edytowano 1 raz
Forumowicz

Od: 14 paź 2007, 19:09
Auto: był FORD PROBE 2 2.0 16V HIGHLIGHT

jest FORD PROBE 2 2,5 v6 GT

jest MAZDA 3 2.0 MZR 2010 USA

Postprzez Grzyby » 26 maja 2008, 11:27

Luki1010 napisał(a):Czy ktoś oprócz mnie dostał za 1 miejsce puchar?

Na lotnisku dostałeś tylko Ty.

Luki1010 napisał(a):Jeśli nie to chętnie dowiem się dlaczego. Jakoś dziwnie to wyszło, ja na lotnisku, reszta na imprezie.

Ponieważ akurat ten puchar ufundował burmistrz Ornety i o ile dobrze kojarzę to na lotnisku przy wręczeniu był obecny wiceburmistrz.
Zawsze nagrody/dyplomy klubowe są wręczane na części imprezowej po lotnisku.
Obrazek
d.pa
Forumowicz

Od: 3 paź 2004, 23:09
Auto: Peugeot 508 Hybrid4 '13
Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK