Mieczyslaw napisał(a):jak chcesz oszczedzac skrzynie ot co chwila wrzucasz D a pozniej N albo P wiec nie meczysz mogi tylko reke
Jak chcesz oszczedzic skrzynie i reke to przestan tak robic. Ciagla zmiana cisnienia w skrzyni jej nie sluzy.
www.mazdaspeed.pl
Mieczyslaw napisał(a):jak chcesz oszczedzac skrzynie ot co chwila wrzucasz D a pozniej N albo P wiec nie meczysz mogi tylko reke
Mieczyslaw napisał(a):no to ja nie wiem, kazy mowi innaczej. ja z koleii slyszalem ze jak sie stoi na swiatlach, w korku to powinno sie, wrecz trzeba wrzucic albo na P albo an N bo na D jezdzisz a nie stoisz przeciez i przez to wlasnie skrzynia sie niszczy
STEffAN napisał(a):Troche glupot Ci nagadali. można sobie w korku N wrzucac, bo zaoszczedzi to 0.01 litra paliwa, ale na pewno nie jest to czynność która zauważalnie przedłuża żywotnośc skrzyni automatycznej.
daniel_w napisał(a):Jak chcesz oszczedzic skrzynie i reke to przestan tak robic. Ciagla zmiana cisnienia w skrzyni jej nie sluzy.
Mieczyslaw napisał(a):ale i tak wole manuala ;0
STEffAN napisał(a):Fakt faktem, mam starego automata i spod swiatel mi manuale wyjezdzaja o dlugosc auta, ale juz po 50 metrach mam ich o dlugosc auta za sobą hyhyhy
Mieczyslaw napisał(a):mam u siebie manuala a starsi forda focusa w automacie. powiem Wam tak, ja mam 90KM a w focusie jest 136 ja spod swiatel biore tego focusa jak chce
hamowanie silnikiem – brakuje zwlaszcza jak czlowiek jedzie po serpentynach na lpg a reduktor potrafi zgasic auto
darryd napisał(a):a od czego masz przelozenia w skrzyni 3, 2...
darryd napisał(a):moc silnika to nie wszystko, sprawdz jeszcze mase pojazdow jakie maja i przede wszystkim obwód calego koła. ja tez dostaje w pupę z moim V8 z "pierdziawkami" typu honda crx pomimo ze maja silnik prawie trzy razy mniejszy pojemnoscia, ale jaka jest roznica? ja mam 250KM, oni chyba 160 jak pamietam, ale moje auto wazy prawie 2 tony a srednica calego kola z opona jest tak duza, ze chcac przelozyc ja do crxa musialbym jeszcze maske wyciac zeby sie zmiescilo...dlaczego tak jest? komfort....nie porownuj osiagow aut roznej klasy...
qlesh napisał(a):Gdzieś kiedyś usłyszałem od właściciela bmw 528
Puhcio napisał(a):MT – 6.9 s / 100 km/h, v-max 245 km/h
AT – 7.2s / 100 km/h, v-max 240 km/h
Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 5 gości