Jaksa napisał(a):bo z DPF-em nie kupie mazdy
Nie dziwię się. Też nienawidzę kiedy ktoś eksperymentuje moim kosztem.
BTW Co zrobiłeś z "trójką"?
www.mazdaspeed.pl
Jaksa napisał(a):[...]wpienia mnie jednak ruszanie ( w CR depniesz i odjezdzasz ) troszku inny moment , mysle ze jednostka 2,3 byłaby ok
Jaksa napisał(a):z DPF-em nie kupie mazdy
Maciej Loret napisał(a):To raczej benzynową 2.0 depniesz i odjeżdżasz – najlepiej weź stoper i zmierz oba autka.
Maciej Loret napisał(a):najlepiej weź stoper i zmierz oba autka.
Maciej Loret napisał(a):Pomiędzy 2,3 a 2,0 raczej wielkiej różnicy nie będzie.
Maciej Loret napisał(a):Jaksa napisał(a):[...]wpienia mnie jednak ruszanie ( w CR depniesz i odjezdzasz ) troszku inny moment , mysle ze jednostka 2,3 byłaby ok
Pierwsze primo. To raczej benzynową 2.0 depniesz i odjeżdżasz – najlepiej weź stoper i zmierz oba autka.
Riki napisał(a):w benzynie musisz dodać więcej gazu niż w dieslu.. (trzeba wprowadzić go na wyższe obroty) trochę inna technika która wymaga przyzwyczajenia..
zdzich44 napisał(a):Wg testów znalezionych w necie:
0-50km/h 2.0 141KM 3.1s, słabszy CD 121KM 3.5s i odpowiednio
0-100km/h 10.1s, 10,5s
Tak mówią liczby a wrażenia subiektywne są nieco inne.
Ponadto diesel przy 50km/h i 100km/h jest cichszy o 3dB.
Trójką jezdzi juz nowy włascicielbartosz51 napisał(a):, masz już 3 (mazdy)
A to czasem nie Twoja ?bartosz51 napisał(a):Jakąś zajefajną niebieską szóstkę na olsztyńskich blachach na "stole operacyjnym" mieliście
Jaksa napisał(a):A to czasem nie Twoja ? łoł Fotki robiłem przez parę dni , wybrałem te ktore widziałes , byc moze Twoja szóstka sie załapała ( ładna sztuka ) jak masz cos przeciwko to daj znac – podmienię fotkę na inną
Riki napisał(a):Jaksa miał na myśli sam moment ruszenia.. w benzynie musisz dodać więcej gazu niż w dieslu.. (trzeba wprowadzić go na wyższe obroty) trochę inna technika która wymaga przyzwyczajenia..
Riki napisał(a):w codziennej eksploatacji "jeździsz na stoper"?
Riki napisał(a): tj non stop pod red line?
Riki napisał(a):wolę już 2.0... (przynajmniej nie ma problemu z "braniem oleju")
Riki napisał(a):ale Panowie.. każde R4 to jeden....![]()
Maciej Loret napisał(a):Kilka razy miałem "przyjemność" jeździć Octavią TDi i Mondeo TDCi. Dwa czy trzy razy mi zgasły przy próbie ruszenia na skrzyżowaniu.
Maciej Loret napisał(a):7100rpm
Maciej Loret napisał(a):W trasie zdarza się.
zdzich44 napisał(a):diesel przy 50km/h i 100km/h jest cichszy o 3dB
Maciej Loret napisał(a):Jakiś udokumentowany przypadek?
Maciej Loret napisał(a):Bo tu na Forum żadnego nie spotkałem...
brii napisał(a):Bo dodam, że w serwisie w Częstochowie i w Katowicach stwierdzili, że trwałość układu z dwumasówką jest taka sama jak zwykłego pod warunkiem "właściwego użytkowania" i dlatego nie chcą wkładać normalnego zamachu
bartosz51 napisał(a):Wprost przeciwnie, bardzo mi miło
magicadm napisał(a):To chyba oni powinni Tobie powiedzieć
Riki napisał(a):w trasie preferuję ciszę... i tutaj diesel bije na łeb silnik benzynowy
Zgadzam sie ze diesel jest cichszy .....Summit napisał(a):kojarzyła mi się z permanentnym hałasem
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości