powerbass es-6c i wzmak magnat classic 360 PROBLEM
1, 2
Fiveopac nie wprowadzaj kolegi w błąd!! Ty miałeś S-6C, najtańszą serię, kolega ma ES-6C które słyszałem i montowałem u kolegi i basu to one mają wystarczająco.
Pozdrawiam,
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
no to masz ten zestaw czy wywaliłes
Zestaw sklada sie z :
1. pudełka
2. instrukcji
3. gwarancji
4. Kabelkow
5. Maskownic
6. Gniazd tweeterow
7. Tweetery
8. Woofery
9. Szbalon
10. blaszki i srubki
11. Naklejki PB
12. Woreczkow foliowych
Punkt nr 8 wymienilem na inny, spoza zestawu, wiec Tak, posiadam ten zestaw. Mama nadzieje, ze wyrazilem sie jasno za tym podejsciem.
Xionc napisał(a):Fiveopac nie wprowadzaj kolegi w błąd! Ty miałeś S-6C, najtańszą serię, kolega ma ES-6C które słyszałem i montowałem u kolegi i basu to one mają wystarczająco.
Oj kolego, wprowadzasz zamęt w gawiedź, sprzedalem tamten zestaw i mam teraz ten o ktorym jest mowa i o nim pisze.
Less roof, more fun

Fiveopac napisał(a):Wywal te woofery, kup cokowliek innego z magnesem np woofer buszmena i bedziesz mial 5x lepszy bas od PB.

W tej cenie s-6c jest ok, nie wiem co za towarzyszące miałeś klocki (czy wogóle wzmacniacz?) nie wiem jak zrobione drzwi. Wiem jedno jak dobrze zrobisz drzwi i dobierzesz dobre klocki (wzmacniacz przedewszystkim – bo pod radiem to faktycznie kiepsko grają) to nawet nieźle zagra ten zestaw. Nawet powiem, że dla początkujących z "niezłym wykopem".
A skoro przetestowałeś i ćwiczyłeś to chętnie u Ciebie posłucham te "buszmeny" skoro je tak polecasz
Więc nie rób przekretów i chociaż nie polecaj komuś "szitu"!! Bo jeszcze ktoś to zrozumie dosłownie
No to masz jakąś "kupę" poza głośnikami (jeżeli to ES-6c) obecnieFiveopac napisał(a):mam teraz ten o ktorym jest mowa i o nim pisze.
Fiveopac zaiwestuj w DLS r6a przy 2 zestawah nie powinno zabraknąć basu, a przynajmniej srednicy
<b>Była madzia 6 TT czyli traktor TOP ;D</>
arti.sa napisał(a):Fiveopac zaiwestuj w DLS r6a przy 2 zestawah nie powinno zabraknąć basu, a przynajmniej srednicy język
I zupelnie przypadkiem, masz je na zbyciu...
W tej cenie s-6c jest ok, nie wiem co za towarzyszące miałeś klocki (czy wogóle wzmacniacz?) nie wiem jak zrobione drzwi. Wiem jedno jak dobrze zrobisz drzwi i dobierzesz dobre klocki (wzmacniacz przedewszystkim – bo pod radiem to faktycznie kiepsko grają) to nawet nieźle zagra ten zestaw. Nawet powiem, że dla początkujących z "niezłym wykopem".
Serio? A co to jest wzmacniacz? Co to znaczy zgłuszac drzwi?
Zapraszam do Ornety na odsluch. Lamą nie jestem, drzwi sa wygluszone, wzmacniacz mam, radio tez mam (szok!), to co mam gra duzo lepiej niz seryjne woofery z zestawu. Taki sa fakty, uczulony jestem na glosniki, ktory wypluwaja sie w polowie glosnosci... z tego postu wynika, ze nie tylko ja zderzylem sie z kiepska jakosci dzwieku z tego przereklamowanego zestawu.
arti.sa napisał(a):Więc nie rób przekretów i chociaż nie polecaj komuś "szitu"! Bo jeszcze ktoś to zrozumie dosłownie oczko
Daruj sobie te teksty gosciu.
Less roof, more fun

No a co? Na tych zwrotkach od PB?Fiveopac napisał(a):to co mam gra duzo lepiej niz seryjne woofery z zestawu.
r6a też beee?Fiveopac napisał(a):I zupelnie przypadkiem, masz je na zbyciu...
arti.sa napisał(a):ES-6c nie mam!
Mysle, ze to na tyle w temacie z twojej strony.
Woofery z tego zestawu brzmia przy sredniej glosnosci jakby byly uszkodzone, brzeczą, harczą i golym uchem skychac, ze mialy byc glosnikami do komórek lub sluchawek ipoda tyle ze przez jakies niedopatrzenie trafily do pudelka glosniko przeznaczonych do auta.
Jedni lubia jak glosnik slodko i lagodnie nuci klaskanie rubika, inni lubia delektowac sie beatami na plycie shock value.
Jest to drugi zestaw PB na ktorym sie totalnie zawiodlem i jest on dowodem na to ze ich miejsce jest na biurku jako przycisk do dokumentów. No ale jak juz pisalem, nie wszyscy maja takie wymagania... ja w zyciu przerobilem kilka zestawow glosnikowych z sredniej polki i PB zamyka stawkę od dołu...
moze jak ostro obetniesz bass na filtrze, uzupelnisz go subwooferem to woofery sie nie będa wypluwały, ale niestety jako samodzielny zestaw majacy za zadanie w miare odzwierciedlac scene muzyczną nie spelnia swojej funkcji, chyab ze mamy jakies mile wspomanina z harczenia i podoba nam sie dzwiek konajacych memebran i cewek.
Less roof, more fun

Niestety es-6c to nie średnia półka.Fiveopac napisał(a):ja w zyciu przerobilem kilka zestawow glosnikowych z sredniej polki
Widocznie coś mam ze słuchem, akurat ten zestaw coś ma z "uniwersalności" jak widac zdania sa podzielone ale to dobrze bo coraz wiecej ludzi słucha zestawy zanim kupi i o to chodzi a nie kupować w ciemno a potem narzekać. Ważne też jest dobrać odpowiedni zestaw pod słuchaną muzę. Nie wpominam już o odpowiednim wygrzaniu i ułożeniu ale to powinien każdy wiedzieć ....Fiveopac napisał(a):Woofery z tego zestawu brzmia przy sredniej glosnosci jakby byly uszkodzone, brzeczą, harczą i golym uchem skychac, ze mialy byc glosnikami do komórek lub sluchawek ipoda tyle ze przez jakies niedopatrzenie trafily do pudelka glosniko przeznaczonych do auta.
Jedni lubia jak glosnik slodko i lagodnie nuci klaskanie rubika, inni lubia delektowac sie beatami na plycie shock value.
Oczywiście szefieFiveopac napisał(a):Mysle, ze to na tyle w temacie z twojej strony.
arti.sa napisał(a):Oczywiście szefie oczko
Five wystarczy.
Niestety es-6c to nie średnia półka.
Ciesze sie, ze sie w koncu zgadzamy bo masz zapewne na mysli dolną.
Widocznie coś mam ze słuchem, akurat ten zestaw coś ma z "uniwersalności" jak widac zdania sa podzielone ale to dobrze bo coraz wiecej ludzi słucha zestawy zanim kupi i o to chodzi a nie kupować w ciemno a potem narzekać. Ważne też jest dobrać odpowiedni zestaw pod słuchaną muzę. Nie wpominam już o odpowiednim wygrzaniu i ułożeniu ale to powinien każdy wiedzieć ....
Wiadomo, ze po czasie pierdzenie i harczenie przechodzi.... tak jak mazda ktore sie same naprawiaja np z dymienia na niebiesko...
Wiesz, dane mi bylo przejechaniem sie kilkoma autami, co wcale nie znaczy, ze wiem cokolwiek o ich eksploatacji....
Less roof, more fun

eh to juz nic nie wiem z tego fakt jest taki ze jedni mówia ze te glosniki maja i graja super jest bas graja bardzo czytso i ładnie niestety u mnie jest cos takiego jak pisze Fiveopac Woofery z tego zestawu brzmia przy sredniej glosnosci jakby byly uszkodzone, brzeczą, harczą" . i nie wiem o co w tym wszsytkim chodzi moze ma ktos ten zestaw i jest z okolic krakowa zebym mógł posluchac u kogo innego 
- Od: 11 sty 2008, 15:34
- Auto: Mazda 323F 1.5 16v DOHC
ja kupilem i zalozylem Powerbass ES-6L prawie to samo co ES-6C
wygluszylem drzwi, i powiem wam ze bas jest rewelacyjny, oczywiscie zasilam to wzmakiem
dzis wieczorkiem sklece poradnik amatorskiego wygluszania drzwi i montazu tych glosnikow z fotkami
co do tematu jak je pierwszy raz podlaczylem rowniez sie zalamalem, dopiero regulacja filtrami we wzmaku dala satysfakcjonujacy efekt
zapraszam na odsluch do Sosnowca
wygluszylem drzwi, i powiem wam ze bas jest rewelacyjny, oczywiscie zasilam to wzmakiem
dzis wieczorkiem sklece poradnik amatorskiego wygluszania drzwi i montazu tych glosnikow z fotkami
co do tematu jak je pierwszy raz podlaczylem rowniez sie zalamalem, dopiero regulacja filtrami we wzmaku dala satysfakcjonujacy efekt
zapraszam na odsluch do Sosnowca
1, 2