powerbass es-6c i wzmak magnat classic 360 PROBLEM

Wszystko o modyfikacjach i budowie nagłośnień naszych aut.

Postprzez Xionc » 13 maja 2008, 07:51

Fiveopac nie wprowadzaj kolegi w błąd!! Ty miałeś S-6C, najtańszą serię, kolega ma ES-6C które słyszałem i montowałem u kolegi i basu to one mają wystarczająco.
Pozdrawiam,
Xionc Krzysztof :)

Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
statusTest
Forumowicz

Od: 2 cze 2004, 23:25
Auto: Mazda CX-7 2.3T AT AWD '08

Postprzez Fiveopac » 13 maja 2008, 08:03

no to masz ten zestaw czy wywaliłes :>

Zestaw sklada sie z :
1. pudełka
2. instrukcji
3. gwarancji
4. Kabelkow
5. Maskownic
6. Gniazd tweeterow
7. Tweetery
8. Woofery
9. Szbalon
10. blaszki i srubki
11. Naklejki PB
12. Woreczkow foliowych

Punkt nr 8 wymienilem na inny, spoza zestawu, wiec Tak, posiadam ten zestaw. Mama nadzieje, ze wyrazilem sie jasno za tym podejsciem.

Xionc napisał(a):Fiveopac nie wprowadzaj kolegi w błąd! Ty miałeś S-6C, najtańszą serię, kolega ma ES-6C które słyszałem i montowałem u kolegi i basu to one mają wystarczająco.

Oj kolego, wprowadzasz zamęt w gawiedź, sprzedalem tamten zestaw i mam teraz ten o ktorym jest mowa i o nim pisze.
Less roof, more fun
Obrazek
Forumowicz
CUP 2017 miejsce 3
CUP 2018 miejsce 3

Od: 25 kwi 2005, 20:07
Auto: MX5 NC 2.5T
RX8 R3

Postprzez arti.sa » 13 maja 2008, 08:07

Fiveopac napisał(a):Wywal te woofery, kup cokowliek innego z magnesem np woofer buszmena i bedziesz mial 5x lepszy bas od PB.
<lol>
<lol> <lol> <lol> <lol>

W tej cenie s-6c jest ok, nie wiem co za towarzyszące miałeś klocki (czy wogóle wzmacniacz?) nie wiem jak zrobione drzwi. Wiem jedno jak dobrze zrobisz drzwi i dobierzesz dobre klocki (wzmacniacz przedewszystkim – bo pod radiem to faktycznie kiepsko grają) to nawet nieźle zagra ten zestaw. Nawet powiem, że dla początkujących z "niezłym wykopem".

A skoro przetestowałeś i ćwiczyłeś to chętnie u Ciebie posłucham te "buszmeny" skoro je tak polecasz :P
Więc nie rób przekretów i chociaż nie polecaj komuś "szitu"!! Bo jeszcze ktoś to zrozumie dosłownie ;)

Fiveopac napisał(a):mam teraz ten o ktorym jest mowa i o nim pisze.
No to masz jakąś "kupę" poza głośnikami (jeżeli to ES-6c) obecnie :D

Fiveopac zaiwestuj w DLS r6a przy 2 zestawah nie powinno zabraknąć basu, a przynajmniej srednicy :P
<b>Była madzia 6 TT czyli traktor TOP ;D</>
Forumowicz

Od: 31 sie 2007, 13:47
Auto: 9-5 aero 260hp, M2 DE 86hp

Postprzez Fiveopac » 13 maja 2008, 08:38

arti.sa napisał(a):Fiveopac zaiwestuj w DLS r6a przy 2 zestawah nie powinno zabraknąć basu, a przynajmniej srednicy język

I zupelnie przypadkiem, masz je na zbyciu...
W tej cenie s-6c jest ok, nie wiem co za towarzyszące miałeś klocki (czy wogóle wzmacniacz?) nie wiem jak zrobione drzwi. Wiem jedno jak dobrze zrobisz drzwi i dobierzesz dobre klocki (wzmacniacz przedewszystkim – bo pod radiem to faktycznie kiepsko grają) to nawet nieźle zagra ten zestaw. Nawet powiem, że dla początkujących z "niezłym wykopem".

Serio? A co to jest wzmacniacz? Co to znaczy zgłuszac drzwi? :|
Zapraszam do Ornety na odsluch. Lamą nie jestem, drzwi sa wygluszone, wzmacniacz mam, radio tez mam (szok!), to co mam gra duzo lepiej niz seryjne woofery z zestawu. Taki sa fakty, uczulony jestem na glosniki, ktory wypluwaja sie w polowie glosnosci... z tego postu wynika, ze nie tylko ja zderzylem sie z kiepska jakosci dzwieku z tego przereklamowanego zestawu.

arti.sa napisał(a):Więc nie rób przekretów i chociaż nie polecaj komuś "szitu"! Bo jeszcze ktoś to zrozumie dosłownie oczko

Daruj sobie te teksty gosciu.
Less roof, more fun
Obrazek
Forumowicz
CUP 2017 miejsce 3
CUP 2018 miejsce 3

RX8 R3

Postprzez arti.sa » 13 maja 2008, 09:29

Fiveopac napisał(a):to co mam gra duzo lepiej niz seryjne woofery z zestawu.
No a co? Na tych zwrotkach od PB? ;) To ja już nic nie rozumiem, napewno bym nie zostawił tych zwrotek i tweterów a do nich dobierał wofery :|
Fiveopac napisał(a):I zupelnie przypadkiem, masz je na zbyciu...
r6a też beee?
Forumowicz

Postprzez Fiveopac » 13 maja 2008, 09:36

arti.sa pytanie z kategorii kolory: masz ten zestaw czy nie?
Less roof, more fun
Obrazek
Forumowicz
CUP 2017 miejsce 3
CUP 2018 miejsce 3

RX8 R3

Postprzez arti.sa » 13 maja 2008, 09:44

Fiveopac napisał(a):masz ten zestaw czy nie?
Pogubiłem się który?
Forumowicz

Postprzez Fiveopac » 13 maja 2008, 09:52

arti.sa napisał(a):Pogubiłem się który?

A o ktorym jest temat?
Less roof, more fun
Obrazek
Forumowicz
CUP 2017 miejsce 3
CUP 2018 miejsce 3

RX8 R3

Postprzez arti.sa » 13 maja 2008, 10:14

ES-6c nie mam! Lecz nie oznacza, że ich nie miałem, słuchałem, montowałem...
Forumowicz

Postprzez Fiveopac » 13 maja 2008, 10:34

arti.sa napisał(a):ES-6c nie mam!

Mysle, ze to na tyle w temacie z twojej strony.

Woofery z tego zestawu brzmia przy sredniej glosnosci jakby byly uszkodzone, brzeczą, harczą i golym uchem skychac, ze mialy byc glosnikami do komórek lub sluchawek ipoda tyle ze przez jakies niedopatrzenie trafily do pudelka glosniko przeznaczonych do auta.
Jedni lubia jak glosnik slodko i lagodnie nuci klaskanie rubika, inni lubia delektowac sie beatami na plycie shock value.
Jest to drugi zestaw PB na ktorym sie totalnie zawiodlem i jest on dowodem na to ze ich miejsce jest na biurku jako przycisk do dokumentów. No ale jak juz pisalem, nie wszyscy maja takie wymagania... ja w zyciu przerobilem kilka zestawow glosnikowych z sredniej polki i PB zamyka stawkę od dołu...
moze jak ostro obetniesz bass na filtrze, uzupelnisz go subwooferem to woofery sie nie będa wypluwały, ale niestety jako samodzielny zestaw majacy za zadanie w miare odzwierciedlac scene muzyczną nie spelnia swojej funkcji, chyab ze mamy jakies mile wspomanina z harczenia i podoba nam sie dzwiek konajacych memebran i cewek.
Less roof, more fun
Obrazek
Forumowicz
CUP 2017 miejsce 3
CUP 2018 miejsce 3

RX8 R3

Postprzez arti.sa » 13 maja 2008, 10:57

Fiveopac napisał(a):ja w zyciu przerobilem kilka zestawow glosnikowych z sredniej polki
Niestety es-6c to nie średnia półka.
Fiveopac napisał(a):Woofery z tego zestawu brzmia przy sredniej glosnosci jakby byly uszkodzone, brzeczą, harczą i golym uchem skychac, ze mialy byc glosnikami do komórek lub sluchawek ipoda tyle ze przez jakies niedopatrzenie trafily do pudelka glosniko przeznaczonych do auta.
Jedni lubia jak glosnik slodko i lagodnie nuci klaskanie rubika, inni lubia delektowac sie beatami na plycie shock value.
Widocznie coś mam ze słuchem, akurat ten zestaw coś ma z "uniwersalności" jak widac zdania sa podzielone ale to dobrze bo coraz wiecej ludzi słucha zestawy zanim kupi i o to chodzi a nie kupować w ciemno a potem narzekać. Ważne też jest dobrać odpowiedni zestaw pod słuchaną muzę. Nie wpominam już o odpowiednim wygrzaniu i ułożeniu ale to powinien każdy wiedzieć ....

Fiveopac napisał(a):Mysle, ze to na tyle w temacie z twojej strony.
Oczywiście szefie ;)
Forumowicz

Postprzez Fiveopac » 13 maja 2008, 11:33

arti.sa napisał(a):Oczywiście szefie oczko

Five wystarczy.
Niestety es-6c to nie średnia półka.

Ciesze sie, ze sie w koncu zgadzamy bo masz zapewne na mysli dolną.
Widocznie coś mam ze słuchem, akurat ten zestaw coś ma z "uniwersalności" jak widac zdania sa podzielone ale to dobrze bo coraz wiecej ludzi słucha zestawy zanim kupi i o to chodzi a nie kupować w ciemno a potem narzekać. Ważne też jest dobrać odpowiedni zestaw pod słuchaną muzę. Nie wpominam już o odpowiednim wygrzaniu i ułożeniu ale to powinien każdy wiedzieć ....

Wiadomo, ze po czasie pierdzenie i harczenie przechodzi.... tak jak mazda ktore sie same naprawiaja np z dymienia na niebiesko...

Wiesz, dane mi bylo przejechaniem sie kilkoma autami, co wcale nie znaczy, ze wiem cokolwiek o ich eksploatacji....
Less roof, more fun
Obrazek
Forumowicz
CUP 2017 miejsce 3
CUP 2018 miejsce 3

RX8 R3

Postprzez jErEk1987 » 13 maja 2008, 22:58

eh to juz nic nie wiem z tego fakt jest taki ze jedni mówia ze te glosniki maja i graja super jest bas graja bardzo czytso i ładnie niestety u mnie jest cos takiego jak pisze Fiveopac Woofery z tego zestawu brzmia przy sredniej glosnosci jakby byly uszkodzone, brzeczą, harczą" . i nie wiem o co w tym wszsytkim chodzi moze ma ktos ten zestaw i jest z okolic krakowa zebym mógł posluchac u kogo innego ??
Obrazek
Forumowicz

Od: 11 sty 2008, 15:34
Auto: Mazda 323F 1.5 16v DOHC

Postprzez kulca » 14 maja 2008, 11:12

ja kupilem i zalozylem Powerbass ES-6L prawie to samo co ES-6C
wygluszylem drzwi, i powiem wam ze bas jest rewelacyjny, oczywiscie zasilam to wzmakiem
dzis wieczorkiem sklece poradnik amatorskiego wygluszania drzwi i montazu tych glosnikow z fotkami :)

co do tematu jak je pierwszy raz podlaczylem rowniez sie zalamalem, dopiero regulacja filtrami we wzmaku dala satysfakcjonujacy efekt
zapraszam na odsluch do Sosnowca :)
Forumowicz

Od: 9 sty 2008, 00:38
Auto: Mazda 6 GY 2.0 RF-7J 143KM