Cześć powiem tak ... każdy mechanik w swoim mniemaniu zna się najlepiej i to na wszystkim

! a na forum możesz poczytać co z tego później wynika ... byłem w kilku warsztatach, które zaopatrywały się tylko w JC i każdy mechanoir twierdził że nie ma lepszych zamienników od tych z JC ... jak jest naprawdę każdy z nas wie

ja poszedłem za radą Qbassa i kupiłem zestaw:
Pierścienie TP [Teikoku] , pełen zestaw uszczelek z uszczelniaczami (TACOMA) Zrobiłem szlif gniazd oraz planowanie, acha zrobiłem jeszcze rozrząd (paski napinacz rolka i sprężynka) plus pasek do klimy i alternator.Za wszystkie części zapłaciłem około 850 zł z przesyłką w
HIPOLU POLECAM (zamawiasz do 17:00 to rano następnego dnia masz na wycieraczce

). To jest najlepszy w/g mnie zestaw naprawczy jaki można obecnie dostać (poza oryginalnym ale nawet nie chcesz wiedzieć ile kosztują same pierścienie

)
POCZYTAJ NA FORUM TEMAT PIERŚCIENIE Robiłem wszystko w BOSCHU bo ma dobrą renomę , policzyli mnie ciut więcej niż w zwyczajnym warsztacie ale chyba było warto.
Efekt -dymienie zredukowało sie do minimum, jeszcze trochę jest ale może to tylko ja widzę bo to taka moja fobia

Żona mówi że nie dymi (a żony mają zawsze racje

) Trochę bierze oleju ale do 5 tys. podobno ma prawo – nie wiem czy brała wcześniej bo mam ja od miesiąca.
Rada – przed zakupem części radził bym zrobić pomiar cylindrów jeśli masz progi, owale itd nie ma sensu wydawać kasę. Jeśli nie ma dramatu i silnik zdrowy a masz tylko zapieczone pierścienie to bym zrobił mały lift motora

i śmigał dalej. Jednak licz się z tym że tak czy owak minimum tydzień będziesz bez furki

A i nie fajnie jest sprzedawać furę na ciepłym silniku

bo wcześniej czy później znajdą Cię – wiesz o czym mówię (piszę) (żart)
POZDRAWIAM Hoyrac