Pozdrawiam
P.S. @ mr_t skoro nie jestes zadowolony z osiagow twojej mazdy to dziwi mnie ze jeszcze sie z nia meczysz
www.mazdaspeed.pl
fajek napisał(a):P.S. @ mr_t skoro nie jestes zadowolony z osiagow twojej mazdy to dziwi mnie ze jeszcze sie z nia meczysz
fajek napisał(a):@mr_t z tego co napisales wnioskuje ze twoje auto bylo wyprodukowane w poniedzialek, rozleniwione zoltki po weekendzie nie byly jeszcze w rytmie pracy bardzo ci wspolczuje
gregorb napisał(a):(...)
Mozecie cos powiedziec jak to wyglada z tymi odcieniami elementow karoserii? Moga sie nieznaczenie roznic ?
rsz napisał(a):Dodatkowo – zdaje się, że w ostatnim raporcie Dekry o niezawodności pojazdów, w grupie kompatków do 3 lat "trójka" zajęła 1 miejsce... Może rzeczywiście to jakiś pechowy egzemplarz.
gregorb napisał(a):Mozecie mi powiedziec co jest sprawdzane i wymieniane przez ASO przy pierwszym przegladzie przy 20 tys.km?
mcbeth napisał(a):-tragiczne możliwości regulacji fotela – albo ja czegoś nie potrafię. Czy dźwignia z boku siedziska służy do jego podnoszenia ? U mnie przesuwa przy okazji (?) fotel przód-tył. Jak cofnąć i podnieść fotel jednocześnie ?
rsz napisał(a):Sprawdź przede wszystkim czy masz tą dźwignię z przodu, pod siedziskiem.
rsz napisał(a):Poza tym dobry, obiektywny opis wrażeń z jazdy "3".
zendo27 napisał(a):dużo trzeba by pisać. Facet sprzedaje auto gotowe lub zarejestrowane a później okazuje się, że jest sklecone a nie naprawione. Niestety żyjemy w Polsce i tutaj chyba za punkt honoru uchodzi kogoś oszukać bo wówczas jestem dobry. Kupując używane auto trzeba je rozebrać na czynniki pierwsze żeby wiedzieć gdzie ktoś ukrył, schował niedoróbki.
Brak mi schematu podłączenia pompy wspomagania bo facet uciął kable i nie wiadomo który gdzie idzie.
mr_t napisał(a):yakuzik napisał(a):witam, zastanawiam sie nad lekkim tuningiem silnika w mazdzie 3 2,0, co byscie poradzili za jakies nieduze pieniądze, ale, żeby dało to pare koni i troche podniosło moment. Szczerze mówiąc myślałem nad jakimś markowym dolotem i stożkiem i może jakis chiptuning.
pzdr
Jak kiedyś dawno temu jeździłem benzyną to tak zrobiłem:
– przy wymianie świec założyłem – brisk premium
– filtr powietrza zastąpiłem wkładką K&N (stożek byłby lepszy, ale byłem na to za leniwy)
– "wywaliłem" bebechy z katalizatora
– kupiłem opony z bieżnikiem który uznałem że będzie miał małe opory toczenia
Świece i opony i tak musiałem zmienić – więc kosztów nie liczę. K&N chyba coś ok. 250zł. Wywalenie bebechów z katalizatora.... nie pamiętam.
Samochód był wyraźnie mocniejszy przy wyższych obrotach i chętniej na nie wchodził, a cała operacja kosztowała "grosze".
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości