Witam
Mam problem z anteną, a minowicie złamał mi się ten karbowany plastik, który powodował wysówanie antety. Cała antena sporo kosztuje, a poza tą pokarbowaną linką reszte mam sprawną. Czy ktoś wie gdzie można kupic samą ta linkę z tą częścią mtalową (anteną). Z góry dzięki za informacje zwrotne.
Problem z wysuwaniem automatycznym anteny
Strona 1 z 1
Niestety pękło przy samym początku. Próbowałem wydłubac ten kawałek plastiku z tej najchudszej części anteny ale poprostu się ta antena ułamała. Ratuje mnie chyba tylko zakup tego bacika i tej żyłki. Tylko nigdzie tego nie mogę znaleźc i tu potrzebuję pomocy, gdzie to można kupi?
- Od: 1 maja 2008, 17:07
- Auto: Mazda 323F 1995 1,5 16V
Już kiedyś w jednej BA naprawiałem tak zepsutą antenę, rozumie, że ułamałeś mocowanie żyłki do ostatniego elementu anteny, ja wtedy dorobiłem coś takiego z blaszki, zacisnołem na antenie i żyłce kombinerkami a wcześniej do środka napchałem poxipolu tego szarego, metalicznego, całość z zewnątrz też opaciałem tym klejem. Po wyschnięciu oszlifowałem z zewnątrza drobnym papierem ściernym, nasmarowałem i chodzi u kumpla do dzisiaj (już ponad 2,5 roku) 
Więc powiem jak to zrobić aby było ok ja mam podobnie jak przedmówca tylko że mam to tylko zaciśnięte na tej taśmie z zębami rurke metalową zrobionej z jakieś starej anteny ( rurak musi być długa aż będzie sięgać do zębatki koło silnika ) pytanie poco
aby silnik nie wyrywał mocowania z anteny tylko się blokował na tej zębatce .Niewiem jak to opisać lepiej ale silnik ma blokadę przeciążeniową i jak dojdzie antena do końca to jeszcze troszkę ciągnie i zawsze u mnie zrywało to połączenie to teść wymyślił aby to zrobić takie długie połaczenia aby sięgało aż do zębtaki i w tedy się blokuje na tym łaczeniu a nie ciągnie dalej .Prościej nie dałem rady Jak coś to wyślij mi zdjęcie tej linki z zębami a ja ci to narysuję na tym zdjęciu
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Od: 2 maja 2008, 21:08
- Auto: 323F 1.8 BA 95r.
Strona 1 z 1