Mazda 6 2008

Pogaduchy motoryzacyjne.

Postprzez Mali » 3 maja 2008, 10:45

bazyl wspaniały: Może twoi kumple jeżdżą TDSami. Każda prasa, każdy znawca motoryzacji powie Ci, że kto, jak kto, ale BMW najlepiej zna się na dieslach 4,6,8 cylindrowych. Prymitywny diesel nie pali 5,5 l/100 km, do 100 km/h nie przyśpiesza w 8,2 s i na pewno nie brzmi tak jak diesel BMW. "Trójka" jest autem sportowym, ale 100 razy bardziej komfortowym od nowej 6. Szczególnie w zawieszeniu widać różnice miedzy Mazdą, a klasą premium.

Fin: Podsumuje ciebie: Czy jest na sali lekarz?? Brawa dla Pertyńskiego.

Mateusz L: Szkoda z tobą gadać człowieku. Przesiądź się z Mercedesa do Mazdy hahaha wyleczysz swoje kompleksy.

The Forum Mazda: MAZDUSIE JEST NAJLEPSZA, NIEMIECKA MOTORYZACJA TO SZAJS, PSUJĄCY SIĘ, Z PRECHISTORYCZNĄ TECHNIKĄ, PRYMITYWNYMI DIESLAMI. NIEMCY JUŻ TRZESĄ PORTKAMI, BO MAZDA ZALEJE CAŁĄ EUROPĘ... Można to wrzucić do felietonów motoryzacyjnych.

Rozumiem, każdy chwali swoje, ale puknijcie się w dekiel z tym wychwalaniem Mazdy ponad auta klasy premium.

P.S. Fin: według ciebie niemiecka motoryzacja to szajs, ale i tak w Europie sprzedaje się najwięcej aut, własnie naszych zachodnich sąsiadów (Europa to najbardziej wymagający rynek, w USA liczy się cena auta).
Forumowicz

Od: 3 sty 2008, 21:29

Postprzez Mateusz L » 3 maja 2008, 11:49

fin napisał(a):TAK ZDECYDOWANIE WOLĘ KISZKOWATĄ MAZDĘ 6 NIŻ BMW 320 DISEL CZY MERCEDESA 200 CDI .

jot kropka wu kropka

bazyl wspaniały napisał(a):znam kilku użytkowników (sześciu bodajże) diesli bawarskich i tylko jeden jest zadowolony ysz dla reszty to prymitywne klekoty podfaszerowane nową technologią, no i gdzieś na trasie straciły legendarną niezawodność starszych modeli

Czyżby chodziło o pękające głowice,bloki, padające pompy i turbodoładowania???Swoją drogą wiesz jak nazwał właściciel swoją nową 7,jeżdżącą co i raz do serwisu, gdzie był olewany???Było o tym bardzo głośno..

bazyl wspaniały napisał(a):no sorry, ktoś mnie może za to spunktuje ale paskudna jest w porównaniu ze starą 6

Bazylu -każdy ma własne zdanie na ten temat, Wg mnie Mazda zachowała własny styl.Nie jest podobna do innych aut, no może ciut do Lexusa.Widziałem wczoraj czarną na żywo i kopara opadła mi do ziemi. Zauważ,że poprzedni model wszedł zaraz po dobrej,ale jednak dość "zachowawczej" pod względem stylistyki GF-ce i chyba nikt się nie spodziewał takiego boomu stylistycznego. Teraz Mazda 6 jest autem o dość ugruntowanej pozycji i kontynuuje linię poprzedniczki.Widać tu nie tylko stylistykę,ale i naturalne kształty inspirowane aerodynamiką.

bazyl wspaniały napisał(a):wiem że to względy ekonomiczne decydują o łączeniu się marek, mariaży modeli itp, ale mnie to mierzi i nowego auta nie kupię bo nie będę się w nim dobrze czuł mając świadomość że jest to fabrycznie nowy

Sądzę raczej że to właśnie aerodynamika w dużym stopniu zaważyła nad tą linią...Mi się bardzo podoba,a po poprzednim modelu trudno było wymyślić coś lepszego. Sądzę,że gdyby tak wyglądała pierwsza "6" to została by przyjęta nie gorzej od niej...

Mali napisał(a):Prymitywny diesel nie pali 5,5 l/100 km, do 100 km/h nie przyśpiesza w 8,2 s i na pewno nie brzmi tak jak diesel BMW

a który to taki zdolny???Słyszałem diesla w nowej 3.Z 10 metrów ewidentny i wyraźny rechot(może był zimny,a może i nie),który przy Toyocie Avensis ma się nijak...że o francuskich czy włoskich dieslach nie wspomnę.... Znajomy ma TDSa z 2001 i też ponoć nie słychać,że Diesel- <dupa> prawda.

Mali napisał(a):Szkoda z tobą gadać człowieku

Może i szkoda...ale wolę lepiej,czy gorzej GADAĆ, niż wpierać swoje pożal się Boże racje...

Mali napisał(a):Przesiądź się z Mercedesa do Mazdy hahaha wyleczysz swoje kompleksy

Nie wykluczone,a nawet bardzo prawdopodobne,że prędzej czy później tak będzie,choć bardzo lubię swoje auto i nie krytykuję ale porównuję.Nie mam kompleksów i nie uważam by stan posiadania czy gust mógł o tym w jakiś sposób świadczyć.

Mali napisał(a):według ciebie niemiecka motoryzacja to szajs

Nic takiego nie widziałem by pisał-za bardzo generalizujesz...
Mali napisał(a):Rozumiem, każdy chwali swoje, ale puknijcie się w dekiel z tym wychwalaniem Mazdy ponad auta klasy premium.

Nikt nie wychwala.Rozumiem wyższość aut wysokiej klasy pokroju AMG,dużych Quattro,ale A3 2.0TFSI-no daj spokój...
Mali napisał(a):Brawa dla Pertyńskiego.

Nom brawa...swoją drogą "słynny" Afrykański pływak zwany "Węgorzem"też dostał brawa podczas olimpiady,bodaj w Sydney i co to zmienia???

Mali napisał(a):w USA liczy się cena auta

Wolałbym usłyszeć w tej kwestii wypowiedź kogoś kto wie więcej na ten temat...np. Gari...
Ostatnio edytowano 3 maja 2008, 11:57 przez Mateusz L, łącznie edytowano 1 raz
Forumowicz

Od: 25 gru 2007, 14:29
Auto: Lexus

Postprzez fin » 3 maja 2008, 11:56

Mali napisał(a):bazyl wspaniały: Może twoi kumple jeżdżą TDSami. Każda prasa, każdy znawca motoryzacji powie Ci, że kto, jak kto, ale BMW najlepiej zna się na dieslach 4,6,8 cylindrowych. Prymitywny diesel nie pali 5,5 l/100 km, do 100 km/h nie przyśpiesza w 8,2 s i na pewno nie brzmi tak jak diesel BMW. "Trójka" jest autem sportowym, ale 100 razy bardziej komfortowym od nowej 6. Szczególnie w zawieszeniu widać różnice miedzy Mazdą, a klasą premium.

Mateusz L: Szkoda z tobą gadać człowieku. Przesiądź się z Mercedesa do Mazdy hahaha wyleczysz swoje kompleksy.

The Forum Mazda: MAZDUSIE JEST NAJLEPSZA, NIEMIECKA MOTORYZACJA TO SZAJS, PSUJĄCY SIĘ, Z PRECHISTORYCZNĄ TECHNIKĄ, PRYMITYWNYMI DIESLAMI. NIEMCY JUŻ TRZESĄ PORTKAMI, BO MAZDA ZALEJE CAŁĄ EUROPĘ... Można to wrzucić do felietonów motoryzacyjnych.

Rozumiem, każdy chwali swoje, ale puknijcie się w dekiel z tym wychwalaniem Mazdy ponad auta klasy premium.

P.S. Fin: według ciebie niemiecka motoryzacja to szajs, ale i tak w Europie sprzedaje się najwięcej aut, własnie naszych zachodnich sąsiadów (Europa to najbardziej wymagający rynek, w USA liczy się cena auta).

Gdzie ktoś wychwala Mazdę 6 ponad premium ???
Czy w ogóle na tym forum ktoś porównuje Mazdę 6 z Audi A6 czy BMW 530 D ??

Owszem porównujemy do Mercedesa C klassy czy BMW 3 318 CZY 320 ale chodzi nam o modele podstawowe a nie modele za 250 tys
POWIEDZ dlaczego mialbym przepłacać za Mercedes C-klasse CZY bmw 318 I,320 I
318 d
Ja jestem otwarty na argumenty przpuścmy że chcę kupić jakąs benzynkę tak 2,0 kombi mam zapłacić za :
Mercedesa C 180 K cena podstawowa +metalik 129 tys
Bmw 320 I cena podstawowa +pakiet klima automatyczna to około 130 tys
Mazda 6 2,0 cena podstawowa około 92 tys

Procentowo to jakieś 40 % wiecej .

Co do artykułu Pana Putryńskiego to ja go wcale nie odbieram żle .
Poczytaj dokładnie tam jest napisane że jakosci montażu i precyzja montażu Mazdy 6 jest na bardzo wysokim poziomie i nawet chyba Audi moze się od nich uczuć

Co to
Forumowicz

Od: 27 kwi 2008, 11:18
Auto: Mazda 6 dynamic 2.0 diesel

Postprzez Faja » 3 maja 2008, 12:59

Mali napisał(a):Rozumiem, każdy chwali swoje, ale puknijcie się w dekiel z tym wychwalaniem Mazdy ponad auta klasy premium.

Widzę na jakim poziomie znajduje sie Pan i jego drogocenne wypowiedzi, ale nie życzę sobie ani na pewno wielu innych by byli obrażani, właśnie tak to wszystko funkcjonuje, Niemieckie najlepsze a jak ktoś inaczej twierdzi to "puknijcie sie w głowę"
Gdyby Mazda była tak wielką Firma jak Mercedes czy BMW, miała by tak wielkie dochody, to oprócz tego że jakość na pewno lepsza by zachowali nie mówiąc o technologiach, dzięki Japończykom wiele niemieckich aut funkcjonuje :)
I dodam że nie uważam że niemieckie samochody to dolina, bo tak nie jest, ale wychwalanie niemieckich samochodów jako bezawaryjne :|
Zoom-Zoom!
Forumowicz

Od: 7 maja 2006, 21:51
Auto: -6MPS -rx-7 FCT-xedos 9

Postprzez gari » 3 maja 2008, 13:50

Mateusz L napisał(a):Mali napisał:
w USA liczy się cena auta

Wolałbym usłyszeć w tej kwestii wypowiedź kogoś kto wie więcej na ten temat...np. Gari...

Amerykanista nie jestem jedynie tutaj mieszkam takze za ekserta w tej kwestji to siebie nie uwazam ;) Ale Mali ma 100% racji cena w Usa jest najwaniejsza. Istnieje wizerunek Usa jako krainy idjotow, moze to i prawda nie wiem (moim zdaniem odsetek ludzi ograniczonych niczym sie nie rozni od sredniej europejskiej a nizszy poziom edukacji na poziomie ogolnym nie swiadczy wcale o glupocie) Stad tez moze na tym najwiekszym rynku motoryzacyjnym taktyka marketingowa i budowanie marki nie jest tak skomplikowane jak w Europie i premium to premium a klasa srednia to klasa srednia...dlatego gole BMW podobnie jak Audi Mercedes Volvo to bardzo dobrze wyposazone auto w europejskich standartach a gola Mazda to taki sam golas tylko znacznie tanszy ;) Stad tez moze BMW jest wyznacznikiem jakosci i jest stawiane za wzor takim autom jak Infiniti Lexus Miski Evo Subarynki STI itd.Stad tez Honda Toyota i Nissan musialy zbudowac nowe marki by moc tu sprzedawac swoje produkty luksusowe. Stad tez moze nikomu nie przychodza do glowy takie kuriozalne porownania jak wtym topiku. Stad tez nikt nie kwestionuje ceny tych pojazdow. Stad tez auta sa wyznacznikiem statusu spolecznego (nie majtku od tego sa ferrari bentleje i porshe) i nie sa kojarzone jak w Polsce z buractwem hamstwem oraz taksowkami, itd...

Mali napisał(a):The Forum Mazda: MAZDUSIE JEST NAJLEPSZA, NIEMIECKA MOTORYZACJA TO SZAJS, PSUJĄCY SIĘ, Z PRECHISTORYCZNĄ TECHNIKĄ, PRYMITYWNYMI DIESLAMI. NIEMCY JUŻ TRZESĄ PORTKAMI, BO MAZDA ZALEJE CAŁĄ EUROPĘ... Można to wrzucić do felietonów motoryzacyjnych.

hehe mailem podobne wrazenie jak tu trafilem ;) Jednak z czasem zrozumialm iz jest to forum marki ktora z racjii braku przedstawicielstwa na Polskim rynku sprwia iz wlascilele tych pojazdow (zregoly tacy sami pasjonaci japonskiej technologii jak posiadaczeToyot Nissanow czy Hond) nabieraja przeswiadczenia iz posiadaja cos niezwyklego, produkt dla wybrancow o ponadprzecietnych mistycznych mocach ;) Naszczescie odsetek forumowiczow zyjacych ta uluda jest niewielki i wiekszosc potrafi trzezwo spojrzec na realia :P Niestety tych paru osobnikow potrafii stworzyc taki a nie inny wizrunek tego forum-tej marki w oczach goscia na forum hahaha

fin napisał(a):Mali napisał:
bazyl wspaniały: Może twoi kumple jeżdżą TDSami. Każda prasa, każdy znawca motoryzacji powie Ci, że kto, jak kto, ale BMW najlepiej zna się na dieslach 4,6,8 cylindrowych. Prymitywny diesel nie pali 5,5 l/100 km, do 100 km/h nie przyśpiesza w 8,2 s i na pewno nie brzmi tak jak diesel BMW. "Trójka" jest autem sportowym, ale 100 razy bardziej komfortowym od nowej 6. Szczególnie w zawieszeniu widać różnice miedzy Mazdą, a klasą premium.

Mateusz L: Szkoda z tobą gadać człowieku. Przesiądź się z Mercedesa do Mazdy wyleczysz swoje kompleksy.

Gdzie ktoś wychwala Mazdę 6 ponad premium ?
Czy w ogóle na tym forum ktoś porównuje Mazdę 6 z Audi A6 czy BMW 530 D

Z tego belkotu przeplecionego krzykliwymi haslami ciezko cokolwiek wywnioskowac <głaszcze> dla mnie przynajmniej jest to ciezke do zrozumienia i procz psujacych sie mercedesow i dziadka niewiele jestem wstanie ztego zrozumiec a o anlizownaie tego co autor mial na mysli nawet nie prubuje sie pokusic ;)

POZDR
Toyota Corolla / Nissan Murano + Infiniti G20
Forumowicz

Od: 11 kwi 2006, 18:25
Auto: Corolla/ Murano+InfinitiG20

Postprzez fin » 3 maja 2008, 14:18

gari napisał(a):
Mateusz L napisał(a):Mali napisał:
w USA liczy się cena auta

Amerykanista nie jestem jedynie tutaj mieszkam takze za ekserta w tej kwestji to siebie nie uwazam ;) Ale Mali ma 100% racji cena w Usa jest najwaniejsza. Istnieje wizerunek Usa jako krainy idjotow, moze to i prawda nie wiem (moim zdaniem odsetek ludzi ograniczonych niczym sie nie rozni od sredniej europejskiej a nizszy poziom edukacji na poziomie ogolnym nie swiadczy wcale o glupocie) Stad tez moze na tym najwiekszym rynku motoryzacyjnym taktyka marketingowa i budowanie marki nie jest tak skomplikowane jak w Europie i premium to premium a klasa srednia to klasa srednia...dlatego gole BMW podobnie jak Audi Mercedes Volvo to bardzo dobrze wyposazone auto w europejskich standartach a gola Mazda to taki sam golas tylko znacznie tanszy ;) Stad tez moze BMW jest wyznacznikiem jakosci i jest stawiane za wzor takim autom jak Infiniti Lexus Miski Evo Subarynki STI itd.Stad tez Honda Toyota i Nissan musialy zbudowac nowe marki by moc tu sprzedawac swoje produkty luksusowe. Stad tez moze nikomu nie przychodza do glowy takie kuriozalne porownania jak wtym topiku. Stad tez nikt nie kwestionuje ceny tych pojazdow. Stad tez auta sa wyznacznikiem statusu spolecznego (nie majtku od tego sa ferrari bentleje i porshe) i nie sa kojarzone jak w Polsce z buractwem hamstwem oraz taksowkami, itd...

Mali napisał(a):The Forum Mazda: MAZDUSIE JEST NAJLEPSZA, NIEMIECKA MOTORYZACJA TO SZAJS, PSUJĄCY SIĘ, Z PRECHISTORYCZNĄ TECHNIKĄ, PRYMITYWNYMI DIESLAMI. NIEMCY JUŻ TRZESĄ PORTKAMI, BO MAZDA ZALEJE CAŁĄ EUROPĘ... Można to wrzucić do felietonów motoryzacyjnych.

hehe mailem podobne wrazenie jak tu trafilem ;) Jednak z czasem zrozumialm iz jest to forum marki ktora z racjii braku przedstawicielstwa na Polskim rynku sprwia iz wlascilele tych pojazdow (zregoly tacy sami pasjonaci japonskiej technologii jak posiadaczeToyot Nissanow czy Hond) nabieraja przeswiadczenia iz posiadaja cos niezwyklego, produkt dla wybrancow o ponadprzecietnych mistycznych mocach ;) Naszczescie odsetek forumowiczow zyjacych ta uluda jest niewielki i wiekszosc potrafi trzezwo spojrzec na realia :P Niestety tych paru osobnikow potrafii stworzyc taki a nie inny wizrunek tego forum-tej marki w oczach goscia na forum hahaha

fin napisał(a):Mali napisał:

Mateusz L: Szkoda z tobą gadać człowieku. Przesiądź się z Mercedesa do Mazdy wyleczysz swoje kompleksy.

Gdzie ktoś wychwala Mazdę 6 ponad premium ?
Czy w ogóle na tym forum ktoś porównuje Mazdę 6 z Audi A6 czy BMW 530 D

Z tego belkotu przeplecionego krzykliwymi haslami ciezko cokolwiek wywnioskowac <głaszcze> dla mnie przynajmniej jest to ciezke do zrozumienia i procz psujacych sie mercedesow i dziadka niewiele jestem wstanie ztego zrozumiec a o anlizownaie tego co autor mial na mysli nawet nie prubuje sie pokusic ;)

POZDR

Człowieku a o czym my piszemy ??

Gols to golas i nie ma znaczenia kto go produkuje – my na tym forum tak samo uważamy ,jakieś problemy ze zrozumieniem my piszemu o tym od dwóch dni .
Forumowicz

Postprzez gari » 3 maja 2008, 16:56

fin napisał(a):Człowieku a o czym my piszemy

Gols to golas i nie ma znaczenia kto go produkuje – my na tym forum tak samo uważamy ,jakieś problemy ze zrozumieniem my piszemu o tym od dwóch dni

MY, WY, ONI no prosze jak fajnie :| Hmmm ja myslalem ze "My" wszyscy piszemy o tym samym czyli +/– o nowej Mazdzie "6"

O czym ja pisze doskonale wiem. Nie pisze o tym ze mazda 6 jest do <dupa> (bo nie lubie ksztaltowac swoich opini na zaslyszanych-wyczytanych informacjiach) i ze jest zlym wyborem w swojej klasie (bo nie jest) a od troche dluzej niz "dwuch dni" (bo od 12 marca :P ) ) glownie pisze o tym ze...

gari napisał(a):co za wogle smieszne porownania BMW 3 ma sie nijak do MAZDY 6

i od blisko poltorej miesiac przedstawiam argumenty potwierdzajace ta teze <faja>

Z racji iz nie mam problemow ze zrozumieniem tekstu pisanego doskonale rozumiem o czym Ty – "Wy??" piszesz/piszecie. (jedyne czego nie bylem wstanie pojac to Twojej enigmatycznej wypowiedzi w ktorej przytaczasz Nam swoja historie rodzinna) totez pozwole sie ustosunkowac do Twojego – "Waszego??" stanowiska...

fin napisał(a):Owszem porównujemy do Mercedesa C klassy czy BMW 3 318 CZY 320 ale chodzi nam o modele podstawowe a nie modele za 250 tys
318 d
Ja jestem otwarty na argumenty przpuścmy że chcę kupić jakąs benzynkę tak 2,0 kombi mam zapłacić za :

Prowadzac takie porownanie opierasz je na prawach rzadacych rynkiem klasy sredniej...gdzie jednym z glownyc kryteriow jest cena/spalanie/ilosc poduszek/wielkosc bagaznika/ilosc schowkow itd...przyjmujac te kryteria Mazda6 jest jak najlepszym wyborem w klasie sredniej oraz zdecydowanie wygrywa z ogolocona klasa premium (brovo Wygrales <jupi> wlasnie przyznalem Ci – "Wam??" racje)...

Jednak nie nalezy tego zagadnienia traktowac jednowymiarowo i nalezy na to spojrzec troche z innej perspektywy...3,A4,C-klass zostala zbudowana na zupelnie innych prawach a mianowicie na prawach na ktorych opiera sie klasa premium (gdzie osiagi/wyposazenie/przyjemnosc z jazdy sa stawiane ponad kryteria ktore leza u podstaw aut klasy sredniej a cena jako taka jes drugorzednym kryterium) po czym pojazdy te zostaly ogolocone-zdegradowane wcelu zaspokojenia specyficznych klientow na tym "najbardziej wymagajacym rynku" jakim jest Europa a mianowicie ludzi ktorym zalezy na prestizu na ktory tak naprawde ich nie stac... i dla "Nich" to auto zostalo stworzone i dla Nich bedzie najlepszym wyborem gdyz ich glownym kryterium przy zakupie nowego samochodu jest prestizowa Mark za jak najmniejsza ilosc kasy

Stad tez prosze nie porownujcie tych samochodow bo to jest zupelnie inna bajka – inny "Target" <diabełek>

POZDR
Toyota Corolla / Nissan Murano + Infiniti G20
Forumowicz

Od: 11 kwi 2006, 18:25
Auto: Corolla/ Murano+InfinitiG20

Postprzez fin » 3 maja 2008, 17:39

gari napisał(a):
fin napisał(a):Człowieku a o czym my piszemy

Gols to golas i nie ma znaczenia kto go produkuje – my na tym forum tak samo uważamy ,jakieś problemy ze zrozumieniem my piszemu o tym od dwóch dni

MY, WY, ONI no prosze jak fajnie :| Hmmm ja myslalem ze "My" wszyscy piszemy o tym samym czyli +/– o nowej Mazdzie "6"

O czym ja pisze doskonale wiem. Nie pisze o tym ze mazda 6 jest do <dupa> (bo nie lubie ksztaltowac swoich opini na zaslyszanych-wyczytanych informacjiach) i ze jest zlym wyborem w swojej klasie (bo nie jest) a od troche dluzej niz "dwuch dni" (bo od 12 marca :P ) ) glownie pisze o tym ze...

gari napisał(a):co za wogle smieszne porownania BMW 3 ma sie nijak do MAZDY 6

i od blisko poltorej miesiac przedstawiam argumenty potwierdzajace ta teze <faja>

Z racji iz nie mam problemow ze zrozumieniem tekstu pisanego doskonale rozumiem o czym Ty – "Wy??" piszesz/piszecie. (jedyne czego nie bylem wstanie pojac to Twojej enigmatycznej wypowiedzi w ktorej przytaczasz Nam swoja historie rodzinna) totez pozwole sie ustosunkowac do Twojego – "Waszego??" stanowiska...

fin napisał(a):Owszem porównujemy do Mercedesa C klassy czy BMW 3 318 CZY 320 ale chodzi nam o modele podstawowe a nie modele za 250 tys
318 d

Prowadzac takie porownanie opierasz je na prawach rzadacych rynkiem klasy sredniej...gdzie jednym z glownyc kryteriow jest cena/spalanie/ilosc poduszek/wielkosc bagaznika/ilosc schowkow itd...przyjmujac te kryteria Mazda6 jest jak najlepszym wyborem w klasie sredniej oraz zdecydowanie wygrywa z ogolocona klasa premium (brovo Wygrales <jupi> wlasnie przyznalem Ci – "Wam??" racje)...

fin pisze :
Zawsze pisałem że kupują Mazde 6 bo w sumie jest najtańsza
Co do dziatka się tyczy to specjalnie to napisałem aby uświadomic że nie jestem patryjotą niemieckim i nie będę dawał zarobić niemcom ale ,no własnie ale jak bym był niemcem to pewnie bym kupił produkt niemiecki (nawet passata) i to też byłby powód zakupo gołego np BMW .Chyba to nie świadczy o jednowymiarowości ?

Jednak nie nalezy tego zagadnienia traktowac jednowymiarowo i nalezy na to spojrzec troche z innej perspektywy...3,A4,C-klass zostala zbudowana na zupelnie innych prawach a mianowicie na prawach na ktorych opiera sie klasa premium (gdzie osiagi/wyposazenie/przyjemnosc z jazdy sa stawiane ponad kryteria ktore leza u podstaw aut klasy sredniej a cena jako taka jes drugorzednym kryterium) po czym pojazdy te zostaly ogolocone-zdegradowane wcelu zaspokojenia specyficznych klientow na tym "najbardziej wymagajacym rynku" jakim jest Europa a mianowicie ludzi ktorym zalezy na prestizu na ktory tak naprawde ich nie stac... i dla "Nich" to auto zostalo stworzone i dla Nich bedzie najlepszym wyborem gdyz ich glownym kryterium przy zakupie nowego samochodu jest prestizowa Mark za jak najmniejsza ilosc kasy
fin pisze :
zgadzam się z tobą <lol> .Niestety zwłaszcza w Polsce tak jest jak piszesz , o tym pisał Mateusz .
Pisałem też o kompeksach małego specjalnie aby uswiadomić że ja nie muszę się dowartościowywać samochodem .

Stad tez prosze nie porownujcie tych samochodow bo to jest zupelnie inna bajka – inny "Target" <diabełek>

POZDR
Forumowicz

Postprzez Maciej Loret » 3 maja 2008, 17:41

fin – mam prośbę. Przestań cytować całe posty.
Pozdrawiam, Maciej Loret
było: Ford Escort '95, Alfa 156 2.0 Selespeed '99, jest: Mazda 6 2,3 SportKombi Top '02, będzie: HGW...
Biuro Rachunkowe Małgorzata Loret:
http://www.loret.bydgoszcz.pl
http://www.allegro.pl/show_user_auction ... d=10007338
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=40213
Nie dyskutuję z: domin1979, dortann, Pkoli, Pawnik, L(i)orento
Forumowicz

Od: 22 sie 2007, 22:56
Auto: Mazda 6 2,3 SportKombi Top '02
224kkm w tym 117kkm moje

Postprzez Faja » 3 maja 2008, 21:25

Maciej Loret napisał(a):fin – mam prośbę. Przestań cytować całe posty.

Nie jest to wzbronione :)

gari napisał(a):hehe mailem podobne wrazenie jak tu trafilem oczko Jednak z czasem zrozumialm iz jest to forum marki ktora z racjii braku przedstawicielstwa na Polskim rynku sprwia iz wlascilele tych pojazdow (zregoly tacy sami pasjonaci japonskiej technologii jak posiadaczeToyot Nissanow czy Hond) nabieraja przeswiadczenia iz posiadaja cos niezwyklego, produkt dla wybrancow o ponadprzecietnych mistycznych mocach oczko Naszczescie odsetek forumowiczow zyjacych ta uluda jest niewielki i wiekszosc potrafi trzezwo spojrzec na realia język Niestety tych paru osobnikow potrafii stworzyc taki a nie inny wizrunek tego forum-tej marki w oczach goscia na forum hahaha

To wy tak cały czas twierdzicie o klasie premium że są czymś wiecej niż autem.
Ja natomiast mam swój pogląd na temat Mazdy i jest on napisany w moim podpisie :)
Zoom-Zoom!
Forumowicz

Postprzez Maciej Loret » 3 maja 2008, 21:50

Faja napisał(a):
Maciej Loret napisał(a):fin – mam prośbę. Przestań cytować całe posty.

Nie jest to wzbronione :)

Ani normalne.
Pozdrawiam, Maciej Loret
było: Ford Escort '95, Alfa 156 2.0 Selespeed '99, jest: Mazda 6 2,3 SportKombi Top '02, będzie: HGW...
Forumowicz

224kkm w tym 117kkm moje

Postprzez Faja » 3 maja 2008, 22:18

Maciej Loret napisał(a):Faja napisał:
Maciej Loret napisał:

Nie jest to wzbronione usmiech

Ani normalne.

jeśli byś sie uważnie wczytał, nie jest to skopiowane bezpodstawnie.. :)
Zoom-Zoom!
Forumowicz

Postprzez Maciej Loret » 3 maja 2008, 23:23

Faja napisał(a):
Maciej Loret napisał(a):Faja napisał:
Maciej Loret napisał:

Nie jest to wzbronione usmiech

Ani normalne.

jeśli byś sie uważnie wczytał, nie jest to skopiowane bezpodstawnie.. :)

Mówisz o poście z 3.05 16:39?
Pozdrawiam, Maciej Loret
Forumowicz

224kkm w tym 117kkm moje

Postprzez Faja » 3 maja 2008, 23:24

Tak ale myślę że chodziło Ci o 17:39 :)
Zoom-Zoom!
Forumowicz

Postprzez Maciej Loret » 3 maja 2008, 23:43

Faja napisał(a):Tak

Tam nie ma nic, co nadaje się do czytania...
Ani nic, co usrawiedliwia cytowanie całego postu...
Pozdrawiam, Maciej Loret
Forumowicz

224kkm w tym 117kkm moje

Postprzez Faja » 3 maja 2008, 23:55

Wiesz co Maciej, twoja strona jest naprawdę dobra:) jak miałeś Alfę to była Ci chyba potrzebna codziennie:PP
Powiem wam jeszcze że każdy ma swoja racje i widzę ze ani jednemu ani drugiemu nie wbije sie swojej :P :)
Zoom-Zoom!
Forumowicz

Postprzez Maciej Loret » 4 maja 2008, 00:06

Faja napisał(a):Wiesz co Maciej, twoja strona jest naprawdę dobra:) jak miałeś Alfę to była Ci chyba potrzebna codziennie:PP

Znów się argumenty skończyły...

Faja napisał(a):Powiem wam jeszcze że każdy ma swoja racje i widzę ze ani jednemu ani drugiemu nie wbije sie swojej :P :)

Żeby coś wbijać, trzeba mieć argumenty. A jak się ich nie ma, to chociaż umieć przekonywać...
Pozdrawiam, Maciej Loret
Forumowicz

224kkm w tym 117kkm moje

Postprzez bazyl wspaniały » 4 maja 2008, 00:21

Mali napisał(a):Każda prasa, każdy znawca motoryzacji powie Ci, że kto, jak kto, ale BMW najlepiej zna się na dieslach 4,6,8 cylindrowych

no nie wiem, nie podeprę się przykładem bo nie chce mi się szukać ale sam też tego nie wymyśliłem, nie jestem przeciwnikiem bmw, po prostu znam kilku użytkowników i niestety ale nawet egzemplarz 2 letni hałasuje jak pieron.
co do znawców motoryzacji to jednak się mylisz. nie raz słuchałem krytycznych uwag na temat diesli bmw.

Mali napisał(a):Prymitywny diesel nie pali 5,5 l/100 km, do 100 km/h nie przyśpiesza w 8,2 s

no sorry, ale jeśli mamy porównywać z M6 to podaj mi diesla bmw który ma takie przyspieszenie z pojemności niecałych 2l. a 5.5l na 100 to raczej osiągano bez jakichś tam wielkich problemów już 10 lat temu. więc gdzie ta rewelacja??
mała kontra, powiedz mi który model bmw o mocy około 170 koni, z silnikiem 2.5l będzie palił na trasie około 7 a w mieście 8,5l benzyny?? mazdy potrafią bez większego wysiłku i zamulania silnika

Mali napisał(a):"Trójka" jest autem sportowym, ale 100 razy bardziej komfortowym od nowej 6

no daj spokój z tym komfortem... :|

Mali napisał(a): MAZDUSIE JEST NAJLEPSZA, NIEMIECKA MOTORYZACJA TO SZAJS, PSUJĄCY SIĘ, Z PRECHISTORYCZNĄ TECHNIKĄ, PRYMITYWNYMI DIESLAMI. NIEMCY JUŻ TRZESĄ PORTKAMI, BO MAZDA ZALEJE CAŁĄ EUROPĘ
a pewnie
jest najlepsza bo........ jest moja :]
bardzo niewielu na tym forum tak uważa i ma racjonalne do tego podejście, widzą wady swoich samochodów i tego nie kryją ale jeśli ktoś mnie atakuje doskonałością np bmw no to normalne że będę bronił "swojej" marki.

Mateusz L napisał(a):Czyżby chodziło o pękające głowice,bloki, padające pompy i turbodoładowania

nie wiem dokładnie, po prostu znajomi właściciele bmw narzekają na nie i tyle.

Mateusz L napisał(a):(...)każdy ma własne zdanie na ten temat, Wg mnie Mazda zachowała własny styl(...)

bardzo się cieszę że są różne opinie na jej temat bo bez tego nie było by dyskusji :) o gustach się nie dyskutuje ;) mnie po prostu się nie podoba i to wszystko, może faktycznie musiał bym na żywo zobaczyć, może w innym kolorze, ale na chwilę obecną to dla mnie jest zbyt RXowata (z przodu), stara M6 była jakoś bardziej "lotna" ta wydaje się przyciężkawa, silna i brutalniejsza ale brak jej lekkości starego modelu
(ja to bym najchętniej wrócił do chromów i wielkich płetw na bagażnikach ;) )

Faja napisał(a):jest on napisany w moim podpisie
przetłumacz więc dla mnie jeśli nie problem :) bom cienki z angielskiego a ciekawym co tam jest napisane :)

PS: nie mam nic do BMW, żeby nie wyszło że jestem ich wrogiem, zrobili bardzo wiele fajnych samochodów, a to że się za nimi nie oglądam to wina 8na 10 kierowców użytkujących te auta. było kilka modeli bmw które chciałbym mieć ale niestety nie mogę.
co do niemieckich aut uważam że są przereklamowane nieco, są solidne i niezawodne, ale czy o 1000% bardziej od innych marek (jak to niektórzy sugerują w tym temacie) to raczej się nie zgodzę, uważam że z roku na rok zbliżają się do przeciętnej czyli marka schodzi na...... klasę średnią?? <lol>

pozdrawiam wszystkich i spokojnej nocki życzę :)
Obrazek
"... prędkość była ok, to zakręt był za wąski..."
Forumowicz

Od: 19 mar 2006, 19:10
Auto: ś.p 626 GE FP
ś.p 626 GE KL
ś.p XEDOS9 KF
ś.p Fiesta 1,3
Grand Caravan 3.3LPG :D
Virago 535

Postprzez bazyl wspaniały » 4 maja 2008, 00:32

Faja & Maciej Loret dajcie na luz :|
Obrazek
"... prędkość była ok, to zakręt był za wąski..."
Forumowicz

Od: 19 mar 2006, 19:10
Auto: ś.p 626 GE FP
ś.p 626 GE KL
ś.p XEDOS9 KF
ś.p Fiesta 1,3
Grand Caravan 3.3LPG :D
Virago 535

Postprzez Maciej Loret » 4 maja 2008, 00:40

bazyl wspaniały napisał(a):mała kontra, powiedz mi który model bmw o mocy około 170 koni, z silnikiem 2.5l będzie palił na trasie około 7 a w mieście 8,5l benzyny?? mazdy potrafią bez większego wysiłku i zamulania silnika

Pomyliłeś działy. To się nadaje do "Dowcipy" w Hyde Parku...
Mazda powinna Cię zatrudnić na PR-owca... ;)

bazyl wspaniały napisał(a):
Faja napisał(a):jest on napisany w moim podpisie
przetłumacz więc dla mnie jeśli nie problem :) bom cienki z angielskiego a ciekawym co tam jest napisane :)

Nic specjalnego. Hasełko, jakie podniecający się innymi markami również posiadają na swoich forach...
Pozdrawiam, Maciej Loret
Forumowicz

224kkm w tym 117kkm moje