Mali napisał(a):Każda prasa, każdy znawca motoryzacji powie Ci, że kto, jak kto, ale BMW najlepiej zna się na dieslach 4,6,8 cylindrowych
no nie wiem, nie podeprę się przykładem bo nie chce mi się szukać ale sam też tego nie wymyśliłem, nie jestem przeciwnikiem bmw, po prostu znam kilku użytkowników i niestety ale nawet egzemplarz 2 letni hałasuje jak pieron.
co do znawców motoryzacji to jednak się mylisz. nie raz słuchałem krytycznych uwag na temat diesli bmw.
Mali napisał(a):Prymitywny diesel nie pali 5,5 l/100 km, do 100 km/h nie przyśpiesza w 8,2 s
no sorry, ale jeśli mamy porównywać z M6 to podaj mi diesla bmw który ma takie przyspieszenie z pojemności niecałych 2l. a 5.5l na 100 to raczej osiągano bez jakichś tam wielkich problemów już 10 lat temu. więc gdzie ta rewelacja??
mała kontra, powiedz mi który model bmw o mocy około 170 koni, z silnikiem 2.5l będzie palił na trasie około 7 a w mieście 8,5l benzyny?? mazdy potrafią bez większego wysiłku i zamulania silnika
Mali napisał(a):"Trójka" jest autem sportowym, ale 100 razy bardziej komfortowym od nowej 6
no daj spokój z tym komfortem...
Mali napisał(a): MAZDUSIE JEST NAJLEPSZA, NIEMIECKA MOTORYZACJA TO SZAJS, PSUJĄCY SIĘ, Z PRECHISTORYCZNĄ TECHNIKĄ, PRYMITYWNYMI DIESLAMI. NIEMCY JUŻ TRZESĄ PORTKAMI, BO MAZDA ZALEJE CAŁĄ EUROPĘ
a pewnie
jest najlepsza bo........ jest moja
bardzo niewielu na tym forum tak uważa i ma racjonalne do tego podejście, widzą wady swoich samochodów i tego nie kryją ale jeśli ktoś mnie atakuje doskonałością np bmw no to normalne że będę bronił "swojej" marki.
Mateusz L napisał(a):Czyżby chodziło o pękające głowice,bloki, padające pompy i turbodoładowania
nie wiem dokładnie, po prostu znajomi właściciele bmw narzekają na nie i tyle.
Mateusz L napisał(a):(...)każdy ma własne zdanie na ten temat, Wg mnie Mazda zachowała własny styl(...)
bardzo się cieszę że są różne opinie na jej temat bo bez tego nie było by dyskusji

o gustach się nie dyskutuje

mnie po prostu się nie podoba i to wszystko, może faktycznie musiał bym na żywo zobaczyć, może w innym kolorze, ale na chwilę obecną to dla mnie jest zbyt RXowata (z przodu), stara M6 była jakoś bardziej "lotna" ta wydaje się przyciężkawa, silna i brutalniejsza ale brak jej lekkości starego modelu
(ja to bym najchętniej wrócił do chromów i wielkich płetw na bagażnikach

)
Faja napisał(a):jest on napisany w moim podpisie
przetłumacz więc dla mnie jeśli nie problem

bom cienki z angielskiego a ciekawym co tam jest napisane
PS: nie mam nic do BMW, żeby nie wyszło że jestem ich wrogiem, zrobili bardzo wiele fajnych samochodów, a to że się za nimi nie oglądam to wina 8na 10 kierowców użytkujących te auta. było kilka modeli bmw które chciałbym mieć ale niestety nie mogę.
co do niemieckich aut uważam że są przereklamowane nieco, są solidne i niezawodne, ale czy o 1000% bardziej od innych marek (jak to niektórzy sugerują w tym temacie) to raczej się nie zgodzę, uważam że z roku na rok zbliżają się do przeciętnej czyli marka schodzi na...... klasę średnią??
pozdrawiam wszystkich i spokojnej nocki życzę