malkolm2 napisał(a):straszna drożyzna u ciebie
fakt – ja mam zawsze opony kupowane w necie i za przekładkę z wyważeniem płacę 40zł za komplet.
www.mazdaspeed.pl
Anzelmo71 napisał(a):Poza tym co to za usługa zrobiona gratis?
Anzelmo71 napisał(a):Maciej Loret ma rację że sklep internetowy sprzedaje wszystko po najmnijszej linii oporu.
Anzelmo71 napisał(a):wystarczy spojrzeć na tę czy inną stronę i różnice cen są znikome.
Anzelmo71 napisał(a):Oczywiście wszystko zawsze jest dostępne, tylko problem jest wtedy gdy się zamówi.
Anzelmo71 napisał(a):Faktycznie w dobrym serwisie można kupić opony w takich prawie samych cenach jak w internecie z tym tylko że mniej płaci się za montaż! Znam to z autopsji gdyż kieruję serwisem opon i wiem jak traktuje sie klientów z oponami z internetu. Jeżeli gość lub gościówa kupuje opony u mnie to płaci za montaż do 13 do 20 zł od koła. Jeżeli kupuje w internecie (a może je również odebrać u mnie ze sklepu opony.pl) płaci za montaż co najmniej 25 zł od koła a nierzadko i 35 zł!
Grzyby napisał(a):wolfik napisał(a):– Bridgestone ER300
Mazda zakłada je fabrycznie więc chyba wie co robi
gregorb napisał(a):Mam pytanie odnosnie felg do opon zimowych. Lepiej miec opony zimowe na felgach stalowych czy aluminiowych? Jaka Wy zasade stosujecie ?
Maciej Loret napisał(a):A jeśli w tym sklepie bez żadnego rabatu jest wciąż taniej niż u Ciebie po 30% rabacie? To kto kogo "olewa"?
mr_t napisał(a):Stalówki mają podobną cenę do alu.
mr_t napisał(a):Firmy które mają dużą sprzedaż mają inne upusty 50-60% od ceny katalogowej. W takich miejscach można dużo ugrać.
mr_t napisał(a):Wymiana, wyważenie, zaworki wentyla – to też kosztuje, a zazwyczaj jest w cenie opony.
Maciej Loret napisał(a):Procentowo jest spora różnica. W wartościach absolutnych na komplecie można pewnie 200-500PLN zaoszczędzić. Gorzej, że 16" calowe stalowe felgi są dosyć rzadkie, a 17" to już prawie białe kruki...
Maciej Loret napisał(a):W takim razie mam małe zdolności negocjacyjne. Ale dla pewności spróbuj zadzwonić do taniego sklepu, albo takiego, który ma bardzo tanie opony i spróbuj jeszcze wynegocjować większy rabat. Mało prawdopodobne...
Maciej Loret napisał(a):mr_t napisał(a):Wymiana, wyważenie, zaworki wentyla – to też kosztuje, a zazwyczaj jest w cenie opony.
Zazwyczaj, to chyba nie. Mi się tylko raz zdarzyło...
organo napisał(a):ojoj Ale ja kiedys kupilem sobie nowki oponki NTC5 tyle ze z dotem juz z 5lat do tylu i w rozmiarze 185/65R14 mialem je w toledo i chwale sobie je bardzo na deszczu rewelacja na suchyb tez bardzo dobre ba nawet troszkie w zime na nich smigalem i dalo sie jezdzic.
Mysle ze opona tez powinna byc dobrana dobrze do wagi auta i stylu jazdy jeden bieznik bedzie dobry w jednym rozmiarze a juz w drugim nie.
organo napisał(a):Teraz mam Conti kupilem na jesieni za przyslowiawa flaszke w statnie prawie ze 8mm bieznika model TS770 czyli dosc stary model ale swojego czasu bardzo chwalony i na niskim profilu hehe to bym pokazal jak ktos chetny jak opona sie moze slizgac po deszczy doslownie jak po sniegu ZERO przyczepnoscia kiedys to tak zachwalano
organo napisał(a):mr_t
ojoj Ale ja kiedys kupilem sobie nowki oponki NTC5 tyle ze z dotem juz z 5lat do tylu i w rozmiarze 185/65R14 mialem je w toledo
mr_t napisał(a):Na szybko sprawdziłem do Mazdy 3:
(cena katalogowa) – cena sklepowa
stalowe (315) – 250 (bez srub)
alu Enzo (350) – 290 (ze srubami i pierscieniem centrujacym)
mr_t napisał(a):Pisze na podstawie własnych doświadczeń – jeszcze rok temu w firmie handlowaliśmy oponami, więc wiem że czasem nawet 70% rabatu od ceny katalogowej miałem – wtedy jest z czego spuszczać.
mr_t napisał(a):U mnie to był standard – wymiana 4 opon kosztowała 50zł za stal i 60 za alu, w cenie wyważanie (alu klejone odważniki), nowe zaworki.
Maciej Loret napisał(a):Bardzo drogie te stalówki.
Ale może do japońskich samochodów rzeczywiście tyle kosztują?
Maciej Loret napisał(a):Zgoda. Ale ja piszę o sytuacji, gdy cena jest najniższa na rynku. Wg sklepu już niższa o 50-70% od ceny katalogowej.
Maciej Loret napisał(a):To się nie zrozumieliśmy. Ja myślałem, że pisałeś o wymianie/założeniu i wyważaniu gratis w cenach opon.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości
Moderatorzy Opinie i Poradniki