Witam
Cześć uwag zawarłem w liście na stronie 8. Mam 3 2l.150KM z automatem DSG wersja USA. 8pp, ASP, klima manual. Jak na razie poza wymianą oświetlenia i dokupieniem 2 opon wszystko OK. Nie wiem czy pali dużo więcej od maualu i tak naprawdę nie bardzo mnie to interesuje. Bo nawet jak pali 2 l. więcej to przy 20000 rocznie zapłacę ok.150PLN miesięcznie więcej. A automat dla mnie a zwłaszcza mojej żony jest super

.
Jestem w tym samochodzie zakochany od początku a jest to moje 9 auto. Do tej pory miałem 4 japońskie i zaczynając od najgorszego Yaris,Corolla1,6hbk,Honda Civic 1,6, Mazda 323 Protege obecna 3-ka jest najlepsza.
Pod każdym względem. Mam ją od grudnia i jeżdże tylko do pracy i kilka razy na działkę a więc niewiele km ale już testowałem hałas przy dużych prędk. i przy 180km/h jest spory szum ale czy to już jest hałas rzecz względna. Rozmawiać można swobodnie, choć przy 180km/h moja żona raczej nie chciała ze mną rozmawiać
Design zewnetrzny oraz wystrój wnętrza bardzo mi odpowiada. Zwłaszcza kokpit.
Minusem jest koło dojazdowe

. No i raczej nie spali się gumy.Trzeba przestrzegać pewnego reżimu przy obchodzeniu się z automatem.
Kopa ma niezłego choć przy wyprzedzaniu trzeba brać poprawkę, na to że nie zbiera się tak jak manual. Ale mnie przy tych 150KM wystarczy a b.szybko to ja już się w życiu najeździłem.
pozdrawiam wszystkich madziowiczów
emerson-mg