Pb95 na Shellu z Orlenu??
no to trzeba chyba zrobic spota w zielonej to przyjedziecie i zatankujecie odrazu wasze mazdy do pełna litr PB 95 tylko 3,19 lub po 3,23
-
Pyton162
Morgenik napisał(a):teraz literek PB 95 kosztuje 3.19
Tesh kcem za tyle tankowac
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
a mnie to w sumie dziwi jedno... jak w wakacje smigalem nad morze to im blizej rafinerii gdanskiej tym ceny Pb rosly w gore na stacjach
a chyba z racji tego ze koszty transportu sa nizsze bo blisko to powinno byc na odwrot? no ale nie wiem, nie znam sie 
Adaś napisał(a):a mnie to w sumie dziwi jedno... jak w wakacje smigalem nad morze to im blizej rafinerii gdanskiej tym ceny Pb rosly w gore na stacjach a chyba z racji tego ze koszty transportu sa nizsze bo blisko to powinno byc na odwrot? no ale nie wiem, nie znam sie
I mnie to nie raz zastanawiało... Doszło do tego że w czasach gdy często odwiedzałem Koszalin, tankowałem autko na stacji Rafinerii...pod Koszalinem bo było dużo taniej niz u nas
Pozdrowienia
Huano
---------------------
MX-3 1.8 V6 wersja USA '92. Była: 626 GD coupe 2.0i DOHC 16V FE3 '90 – niestety blacharka nie wytrzymała próby czasu...
Huano
---------------------
MX-3 1.8 V6 wersja USA '92. Była: 626 GD coupe 2.0i DOHC 16V FE3 '90 – niestety blacharka nie wytrzymała próby czasu...
- Od: 27 maja 2004, 10:00
- Auto: MX-3 1.8 V6 wersja USA '92
wszystkie stacje zaopatrują sie w polskich rafineriach i w Orlenie, w kujawsko-pomorskim – z tego co wiem – paliw dostarcza wszystkim stacjom i hurtowniom baza PKN ORLEN w Nowej Wsi Wielkiej. Shell do 95 z orlenu dodaje jakieś cudo i powstaje V Pover, jedynie V Power 99+ jest produkowany w niemczech ( i stamtąd importowany
). Więc moi drodzy, nie oszukujmy się – gdziekolwiek i czegokolwiek byśmy nie tankowali w polsce, i tak lejemy orlen, nabijając kabzę złodziejom.
To fakt, nie wiedziec czemu... Orlen bije teraz do kochajacych swoje samochody 
ja ostatnio zatankowalem 95 na shellu i byl to ostatni raz
!! benzyna do pupy
!!!! pozostaje wierny Statoilu

Biuro Podróży Okapi Travel zaprasza na wycieczki jednodniowe dla dzieci www.okapitravel.pl
gadzety i upominki www.gadzetolandia.pl
- Od: 14 mar 2004, 04:05
- Auto: astraII-najlepsza bo służbowa
dizzi napisał(a):i nie tylko benzyna , gaz tez drozeje im blizej morza !
Nad morzem wszystko jest drozsze... Przed sezonem podnosza ceny na wszystko, a po sezonie juz zapominaja wrocic do starych i tak co roku... ehh
marek napisał(a):Nad morzem wszystko jest drozsze
to fakt im bliżej morza tym droższe piwo w budkach mają

Biuro Podróży Okapi Travel zaprasza na wycieczki jednodniowe dla dzieci www.okapitravel.pl
Ale za to czasem jest śmiesznie. Jak byłem 2 lata temu na plaży to oczom nie mogłem uwierzyć. 70 st w cieniu, żar z nieba się leje. A tu środkiem plaży dumnie kroczy dziewcze w niebogłosy się drąc: Naleśniki z jagodami, naleśniki z jagodami.
Mazda Motor Company
- Od: 13 kwi 2004, 15:12
- Auto: Astra 1.4
kunio2003 napisał(a):Ludzie! To gdzie tankować? BP?
Ja odkąd kupiłem auto z przebiegiem ok 50.000 km tankuję wyłacznie V Power 95 na Shellu oraz Supremę na Statoilu.
Efekt ?
Teraz mam ok 115.000 km i od zmiany do zmiany oleju nie bierze mi ani 10 ml

Róznica jest kilku groszy na litrze , ale ja wole dmuchać na zimne.
Pozdrawki
Daro W.
Daro W.
- Od: 20 paź 2003, 15:38
- Auto: MX3 V6 '93; APRILIA RSV MILLE
ja jak zatankowałem 95 pb na shelu to spalanie w mieśice wyszło mi około 11,7 , a jak zatankoweałem na Statoilu zwykłe 95 to spalanie wyszło 10,5 – styl jazdy był ciagle taki sam , teraz testuje 98 ze statoila