Pb95 na Shellu z Orlenu??
no to trzeba chyba zrobic spota w zielonej to przyjedziecie i zatankujecie odrazu wasze mazdy do pełna litr PB 95 tylko 3,19 lub po 3,23
-
Pyton162
Morgenik napisał(a):teraz literek PB 95 kosztuje 3.19
Tesh kcem za tyle tankowac
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
a mnie to w sumie dziwi jedno... jak w wakacje smigalem nad morze to im blizej rafinerii gdanskiej tym ceny Pb rosly w gore na stacjach
a chyba z racji tego ze koszty transportu sa nizsze bo blisko to powinno byc na odwrot? no ale nie wiem, nie znam sie 
Adaś napisał(a):a mnie to w sumie dziwi jedno... jak w wakacje smigalem nad morze to im blizej rafinerii gdanskiej tym ceny Pb rosly w gore na stacjach a chyba z racji tego ze koszty transportu sa nizsze bo blisko to powinno byc na odwrot? no ale nie wiem, nie znam sie
I mnie to nie raz zastanawiało... Doszło do tego że w czasach gdy często odwiedzałem Koszalin, tankowałem autko na stacji Rafinerii...pod Koszalinem bo było dużo taniej niz u nas
Pozdrowienia
Huano
---------------------
MX-3 1.8 V6 wersja USA '92. Była: 626 GD coupe 2.0i DOHC 16V FE3 '90 – niestety blacharka nie wytrzymała próby czasu...
Huano
---------------------
MX-3 1.8 V6 wersja USA '92. Była: 626 GD coupe 2.0i DOHC 16V FE3 '90 – niestety blacharka nie wytrzymała próby czasu...

- Od: 27 maja 2004, 10:00
- Auto: MX-3 1.8 V6 wersja USA '92
wszystkie stacje zaopatrują sie w polskich rafineriach i w Orlenie, w kujawsko-pomorskim – z tego co wiem – paliw dostarcza wszystkim stacjom i hurtowniom baza PKN ORLEN w Nowej Wsi Wielkiej. Shell do 95 z orlenu dodaje jakieś cudo i powstaje V Pover, jedynie V Power 99+ jest produkowany w niemczech ( i stamtąd importowany
). Więc moi drodzy, nie oszukujmy się – gdziekolwiek i czegokolwiek byśmy nie tankowali w polsce, i tak lejemy orlen, nabijając kabzę złodziejom.
To fakt, nie wiedziec czemu... Orlen bije teraz do kochajacych swoje samochody 
ja ostatnio zatankowalem 95 na shellu i byl to ostatni raz
!! benzyna do pupy
!!!! pozostaje wierny Statoilu
!! benzyna do pupy
!!!! pozostaje wierny StatoiluBiuro Podróży Okapi Travel zaprasza na wycieczki jednodniowe dla dzieci www.okapitravel.pl
gadzety i upominki www.gadzetolandia.pl

- Od: 14 mar 2004, 04:05
- Auto: astraII-najlepsza bo służbowa
dizzi napisał(a):i nie tylko benzyna , gaz tez drozeje im blizej morza !
Nad morzem wszystko jest drozsze... Przed sezonem podnosza ceny na wszystko, a po sezonie juz zapominaja wrocic do starych i tak co roku... ehh
marek napisał(a):Nad morzem wszystko jest drozsze
to fakt im bliżej morza tym droższe piwo w budkach mają
!!! a na plaży to już nie wspomnę Biuro Podróży Okapi Travel zaprasza na wycieczki jednodniowe dla dzieci www.okapitravel.pl

Ale za to czasem jest śmiesznie. Jak byłem 2 lata temu na plaży to oczom nie mogłem uwierzyć. 70 st w cieniu, żar z nieba się leje. A tu środkiem plaży dumnie kroczy dziewcze w niebogłosy się drąc: Naleśniki z jagodami, naleśniki z jagodami.
Mazda Motor Company

- Od: 13 kwi 2004, 15:12
- Auto: Astra 1.4
kunio2003 napisał(a):Ludzie! To gdzie tankować? BP?
Ja odkąd kupiłem auto z przebiegiem ok 50.000 km tankuję wyłacznie V Power 95 na Shellu oraz Supremę na Statoilu.
Efekt ?
Teraz mam ok 115.000 km i od zmiany do zmiany oleju nie bierze mi ani 10 ml
Na pewno nie jest to w 100% zasługa paliwa, ale z cała pewnością ma duzy wpływ.
Róznica jest kilku groszy na litrze , ale ja wole dmuchać na zimne.
Pozdrawki
Daro W.
Daro W.

- Od: 20 paź 2003, 15:38
- Auto: MX3 V6 '93; APRILIA RSV MILLE
ja jak zatankowałem 95 pb na shelu to spalanie w mieśice wyszło mi około 11,7 , a jak zatankoweałem na Statoilu zwykłe 95 to spalanie wyszło 10,5 – styl jazdy był ciagle taki sam , teraz testuje 98 ze statoila 
Biuro Podróży Okapi Travel zaprasza na wycieczki jednodniowe dla dzieci www.okapitravel.pl