Mam pytanie jak najprościej dostać się do przedniego zbiornika na płyn do spryskiwaczy, tak żeby go całkiem wyciągnąć.
Coś mi przecieka i muszę to sprawdzić, a nie chce niepotrzebnie za dużo rozkręcać.
Demontaż przedniego zbiornika spryskiwaczy
Strona 1 z 1
Witam jak zdejmiesz prawe przednie nadkole masz go jak na dłoni
- Od: 11 lut 2008, 19:48
- Auto: RX8 Revolution 231HP 2004r
konrad278 napisał(a):Witam jak zdejmiesz prawe przednie nadkole masz go jak na dłoni
Dokładnie. Jak już wyjmiesz zbiorniczek, to załóż do niego czujnik poziomu płynu
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
chyba chodzi o błotnik a może nadkole? też mi sie to myli ale chodzi o to czarne z plastiku co zasłania silnik przed wodą itp. mi mój też przeciekał ale okazało się że przecieka w miejscu gdzie jest pompka przymocowana tam chyba uszczelka jakaś była o ile pamiętam ale trochę silikonu wystarczyło i do dzisiaj jest OK.
gadula a gdzie można znaleźć taki czujnik i ile kosztuje? i czy po podłączeniu zapala się jakaś kontrolka na desce rozdzielczej?
gadula a gdzie można znaleźć taki czujnik i ile kosztuje? i czy po podłączeniu zapala się jakaś kontrolka na desce rozdzielczej?
- Od: 12 mar 2005, 21:30
- Auto: 323F BA 1,5i '94 16V 4/DOHC
Blastar napisał(a):czy po podłączeniu zapala się jakaś kontrolka na desce rozdzielczej?
Gdzieś czytałem że jest kontrolka na desce.
Blastar napisał(a):chyba chodzi o błotnik a może nadkole? też mi sie to myli ale chodzi o to czarne z plastiku
Czyli nadkole.
Blastar napisał(a):mój też przeciekał ale okazało się że przecieka w miejscu gdzie jest pompka przymocowana tam chyba uszczelka jakaś była o ile pamiętam ale trochę silikonu wystarczyło i do dzisiaj jest OK
U mnie to na pewno nie jest to, zalałem dzisiaj do pełna płyn, a jak zbliżałem się do końca to zaczęło się lać, wylało sie jakieś pół litry, więc musi być gdzieś pękniety u góry.

- Od: 9 gru 2006, 15:37
- Auto: Xedos6, 2.0 V6, 1999 :)
Blastar napisał(a):gadula a gdzie można znaleźć taki czujnik i ile kosztuje? i czy po podłączeniu zapala się jakaś kontrolka na desce rozdzielczej?
Czujnik można wyciągnąć na szrocie z jakiejś BG, lub zrobić samemu (ja tak zrobiłem, opis na forum). Dostanie czujnika z BA graniczy z cudem, na kilkanaście oglądanych, ani jedna nie miała tego czujnika. A po wpięciu się w kostkę w nadkolu, zapalać się będzie kontrolka po prawej stronie zegarów.
DROPKICK tutaj znajdziesz opis: http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=13974&start=30
Strona 1 z 1